Rijstballetjes met kokos

Wat een ontdekking: balletjes van gezoete dessertrijst omhuld met een laagje geroosterde kokos. Superlekker! 

Ingrediënten voor ongeveer 20 rijstballetjes met kokos

  • 250 ml. plantaardige melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 100 gram dessertrijst
  • 25 gram geraspte kokos

Bereidingswijze

  • Breng de melk met de suiker en agavesiroop in een pan aan de kook, voeg de dessertrijst toe en bereid verder volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spreid de gekookte dessertrijst over een bakplaat of groot bord en laat afkoelen.
  • Rooster de kokos in een droge koekenpan tot het begint te kleuren.
  • Draai met ongeveer 20 balletjes van de dessertrijst. Dit gaat het beste met vochtige handen.
  • Rol de balletjes door de geroosterde kokos. Bewaar in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Donna

    Na het lezen van veel artikelen en het boek “White poison” ben ik vrijwel suikervrij gaan eten. Agavesiroop bestaat vrijwel geheel uit het schadelijke deel van suiker (fructose). Zonder de vezels die wel in fruit zitten. Ik gruwel bij de gedachte dat te moeten eten. 🙂 Ik denk dat het vooral iets hipsterigs is, zoals kokosbloesemsuiker (gewoon palmsuiker dus, gula djawa). Zelf zoet ik eigenlijk niets meer, maar als het moet, gebruik ik dextrose van Zonnatura. (= pure glucose).
    Rijstballetjes zijn heerlijk!

    16 mei 2018 at 13:21
  • reageer