Vegan pizza’s bij Domino’s

Het jaar 2018 is tot nu toe wel hét jaar van de nieuwe vegan producten en gerechten in restaurants! Een mooi signaal waaruit blijkt dat steeds meer mensen kiezen voor een plantaardige lifestyle of wat vaker een dagje zonder vlees inlassen. Dat is ook Domino’s Pizza niet ontgaan, onlangs is het assortiment uitgebreid met niet één maar met maar liefst drie nieuwe vegan pizza’s! Ik was bij de perslunch en mocht ze samen met de aanwezigen als eerste proeven. 

Drie vegan pizza’s

Domino’s heeft het grondig aangepakt door de expertise van de Vederlandse Vereniging voor Veganisme in te schakelen. Samen hebben ze drie veganistische pizza’s ontwikkeld:

Van links naar rechts:

  • Spicy Vegan met tomatensaus, spinazie, vegan kaas, rode ui, paprika mix,  jalapeños en verse tomaat
  • Vegan Margaritha met tomatensaus, vegan kaas en oregano
  • BBQ Vegan met tomatensaus, vegan kaas, champignons, gekarameliseerde ui, verse tomaat, hickory BBQ swirl en lente-ui

Deze pizza’s zijn trouwens niet alleen geschikt voor veganisten, maar ook voor mensen met een lactose intolerantie.

Perslunch

Op maandag 30 april jl. werden deze drie vegan pizza’s gelanceerd bij de vestiging van Domino’s in de Linnaeusstraat in Amsterdam, met niemand minder dan Georgina Verbaan als gastvrouw.

Ik was uitgenodigd en vond dat hartstikke leuk natuurlijk: als eerste de vegan pizza’s proeven én een letterlijk kijkje in de keuken om te zien hoe de pizza’s worden gemaakt!

Ik vind alle drie de pizza’s erg geslaagd, de bodem is lekker en de plantaardig kaas is goed. Ik vond zelf de spicy het lekkerst!

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de perslunch.

En tot slot wil ik je wijzen op een aantal interessante feiten over veganisme die Domino’s op haar website heeft geplaatst. Goed bezig, Domino’s Pizza!

Heb jij deze vegan pizza’s al geprobeerd?

Voor dit artikel ben ik op uitnodiging bij het persevent van Domino’s Pizza geweest. Ik ben hier niet voor betaald en dit artikel bevat (zoals altijd) mijn eerlijke mening.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Sanne

    Mooie ontwikkeling dat steeds meer restaurants over gaan op vegan. Heb de veganpizza van domino’s besteld en vond hem eerlijk .echt een aanrader!

    27 november 2018 at 16:50
  • reageer