Gys Rotterdam [GESLOTEN]

Helaas is GYS Rotterdam sinds juli 2018 gesloten. Je kunt nog wel terecht bij de twee vestigingen in Utrecht! Afgelopen voorjaar opende een nieuw biologisch restaurant haar deuren aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam: Gys. Ik was er vaak langs gelopen en kon het van naam, maar was er tot gisteren nog nooit geweest. Ik had het idee dat het nogal prijzig zou zijn: het woord biologisch staat vaak gelijk aan duur. Was I wrong! Omdat ik deze maand strict vegan eet vanwege de Vegan Challenge, ging ik op zoek naar restaurants in Rotterdam waar ik een hapje kon eten zonder dierlijke ingrediënten. Steeds kwam Gys voorbij. Ik ging toch maar even de kaart checken. Wat een lekkere vegan opties en de prijzen vielen me enorm mee: alles op de kaart is € 10 of minder!

Mijn vriend Fabien eet wel gewoon vlees, maar eet zo veel mogelijk vega met me mee. En deze maand zelfs vegan waar het kan. Dit restaurant leek hem ook wel wat en dus zo gingen we vrijdagavond naar Gys! Gys is ideaal gelegen wat betreft het openbaar vervoer. Je kunt er met de tram naar toe, die praktisch voor de deur stopt of zoals wij deden met de metro. Uitstappen bij halte Dijkzigt en vanaf daar is het maar een paar minuutjes lopen.

Fresh en clean
Het interieur sprak ons meteen aan: clean, fresh en helemaal van nu. Veel wit, fris zeegroen en veel planten en een open keuken: de eerste indruk is meer dan in orde. We namen plaats aan een tafeltje en werden welkom geheten door een vriendelijke medewerkster. Eerst maar een drankje: ik koos voor de huisgemaakte limonade en Fabien een biologisch biertje van het huis: Gys blond. Cheers!

Mooi interieur

Mooi interieur

Biologisch blond biertje van Gys

Biologisch blond biertje van Gys

VeganAnimal
Voor de gelegenheid had ik trouwens mijn gloednieuwe supertoffe #VeganAnimal shirt aan, waarover ik snel meer vertel in een aparte blog! Onder het genot van ons drankje bekeken we de kaart.

De kaart bekijken met een huisgemaakte limonade

De kaart bekijken met een huisgemaakte limonade

Keuzes, keuzes… Ga ik voor de vegan kapsalon? Of de paddenstoelen linzenburger? Ik kon niet kiezen en besloot voor van alles wat te gaan: de proeverij. Dit is eigenlijk een voorgerecht, maar ik nam er om het een complete maaltijd te maken frietjes met vegan mayo bij. Het zou wel een goede toevoeging zijn om deze van-alles-wat-dish ook als hoofdgerecht op de kaart te hebben, een suggestie voor Gys misschien! 🙂

Leven en laten leven
Fabien twijfelde of hij met me mee zou doen met de proeverij maar ging toch voor iets met vlees: de runderstoof met gekruide aardappeltjes uit de oven en seizoensgroenten klonken hem te goed in de oren. En dat is helemaal prima want zo zie je maar weer: twee geloven op één kussen? Moet geen probleem zijn. En hetzelfde geldt voor twee lifestyles op één kussen: leven en laten leven, pun intended.

Vega(n) en glutenvrije opties
Wat een verademing trouwens, om zo duidelijk op de kaart te zien staan wat vega en vegan is. Vega wordt aangeduid met een wit ruitje, vegan half zwart half wit ruitje en zelfs gasten die glutenvrij willen eten kunnen kiezen voor de gerechten waar een geheel zwart ruitje bij staat. Deden meer restaurants dit maar!

De kaart

De kaart

Dikke tien
Het eten kreeg een dikke tien. Wat een heerlijke gerechtjes kreeg ik voor mijn neus gezet op een langwerpig bord: chili, huzarensalade, een soort bitterbal van linzen, paté met heerlijk donker brood, wat was het smullen en dat voor maar zes euro!

Ik in mijn mooie shirt achter een gruwelijk lekker bord vegan food <3

Ik in mijn mooie shirt achter een gruwelijk lekker bord vegan food <3

En de frietjes waren gewoon prima met een romige en kruidige vegan mayo.

review-gys-rotterdam-10

Nom so hard, party in my mouth en yummy in my tummy. Allemaal op 1 bord. <3

Nom so hard, party in my mouth en yummy in my tummy. Allemaal op 1 bord. <3

Ook Fabien’s bordje ging leeg: hij heeft genoten van de runderstoof met alles er op en er aan.

review-gys-rotterdam-13

Toetje
We hadden nog plek voor een toetje: dat werd voor ons beiden een chai latte, die van mij gemaakt met amandelmelk. Ook hiervan vond ik de prijs meer dan redelijk met twee euro per glas.

Een chai latte met gewone melk en eentje met amandelmelk

Een chai latte met gewone melk en eentje met amandelmelk

"Kijk gewoon casual. Net als normaal. Kijk gewoon naar mij." Ja. En dan gaat het mis. :D

“Kijk gewoon casual. Net als normaal. Kijk gewoon naar mij.” Ja. En dan gaat het mis. 😀

We kozen allebei een vegan taartje: een fruittaartje met aardbei, framboos en amandelen en een no cheesecake. Smullen met een hoofdletter S.

En deze is voor iedereen die zegt: "vegan? Jeetje, nee ik zou dat niet kunnen hoor." KIJK DAN. <3

En deze is voor iedereen die zegt: “vegan? Jeetje, nee ik zou dat niet kunnen hoor.” KIJK DAN. <3

We’ll be back
Op de kaart zag ik ook ontbijt opties staan als vegan pancakes en watermeloen trifle. Die gaan dus niet meer uit mijn hoofd: must. eat. soon. Daar gaan we snel weer een keer naar toe. Op zijn Rotterdams gezegd: een grote dikke vette aanradert!

review-gys-rotterdam-12

Gys Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 182
3015 BJ Rotterdam
website

Openingstijden
Dagelijks van 10.00 uur tot 21.30 uur
Reserveren kan alleen vanaf 6 personen

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

 • Reply Sanne

  Heel heel heel erg leuk dat jullie zo genoten hebben!
  Alles ziet er fantastisch uit :).
  Laatst zijn mijn vriend en ik ook voor het eerst gaan eten bij Gys (ik was er eens geweest in Utrecht met een vriendin, en dat was ook echt top!) en aaaaaa wat heerlijk zeg. Ik had een vegan kapsalon, niet normaal haha, zo lekker! En een sapje erbij :). Het toetje komt nog wel, zo’n no cheesecake wil ik ook wel eens proberen!
  Super veel plezier deze maand met de vegan challenge!
  Liefs

  11 oktober 2016 at 11:40
 • reageer