Review: Espressions Power Blender Pro

Ik hak, maal en meng heel wat af in de keuken. Een goede blender is daarbij een must. Ik was dan ook heel blij toen ik van Coolblue een pracht van een krachtpatser opgestuurd kreeg om uit te proberen. Ladies en gentlemen, meet de Espressions Power Blender Pro. Ik laat je zien wat ‘ie allemaal kan en wat ik er van vind!

Eerste indruk
Wat een mooi design: geen uitstekende vormen die onnodig ruimte in nemen: rechttoe rechtaan letterlijk. De blender wordt geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing inclusief recepten.

Powerrrrr
Woah! Deze blender heeft een vermogen van maar liefst 2000 watt. De blender is om staat om bevroren ingrediënten te mixen en ijs te crushen. Terwijl ik  de blender installeer op het aanrecht, zie ik de verkoelende slush puppies en veel, heel veel banana soft serve al voor me.

Makkelijk in gebruik
Ik heb het gebruik al snel door: het wijst zich vanzelf. Op de voorkant van de blender vind je 4 knoppen met 4 functies. Geen toeters en bellen en allerlei opzetstukken die toch alleen maar achterin je keukenkastje belanden om vervolgens vergeten te worden. Dit is precies wat ik zoek in een keukenmachine: doet wat ‘ie doen moet!

Spatel
Het enige dat extra bijgeleverd wordt, is een spatel. Ik had dit al vaak gezien in YouTube video’s van andere (veelal Amerikaanse) bloggers: wat superhandig! Met deze langwerpige platte kunststof spatel kun je vastgelopen stukjes fruit of groente losmaken.

Vaatwasmachinebestendig en pre-clean optie
Waar ik ook blij van word bij keukenapparaten, is dat de onderdelen in de vaatwasser kunnen. Meestal reinig ik onderdelen van blenders en keukenmachines na gebruik meteen even onder de kraan, maar soms is het fijn ze gewoon mee te laten draaien in de vaatwasser. En dat kan bij deze, uitgezonderd de messen natuurlijk. Wat me opvalt is dat er geen lastig bij te komen hoekjes en ribbeltjes zijn, waar etensresten in kunnen ophopen. Het schoonmaken gaat heel makkelijk: na dat je de blender hebt gebruik, kun je de kan vullen met een beetje warm water een klein beetje afwasmiddel. Doe de deksel op de kan, druk op de button pre-clean en woooosh, de blender doet het zware schoonmaakwerk! Je hoeft ‘m dan alleen nog even om te spoelen en te drogen.

Kunststof kan
Ik ging er na het zien van de foto op de verpakking van uit dat de kan van glas was: hij is echter gemaakt van BPA-vrij kunststof. Ik vind dit een voordeel: het is lichtgewicht en deze hoogwaardige kunststof blenderkan neemt bovendien geen geur,- kleur,- en smaakstoffen aan en heeft een inhoud van 2 liter.

Slush puppies! <3

Oordeel
Ik heb deze blender nu een week of drie in gebruik en kan je zeggen dat ik er echt heel erg blij mee ben. Wat ik het fijnst vind:

  • hij heeft geen enkel probleem met dadels – belangrijk voor in mijn vegan keuken: dadels zijn de basis voor veel lekkernijen die ik maak.
  • hij maakt in no-time heerlijke banana soft serve – geen bevroren banaan is deze blender teveel, of welk ander bevroren fruit for that matter.
  • makkelijk schoon te maken.
  • ijs crush functie: ijsblokjes tovert ‘ie om tot schaafijs. Slush puppies, yes! Het ijs wordt zo fijn als sneeuw en hij stopt vanzelf.
  • geen toeters en bellen: hier hou ik van. Het leven kan al ingewikkeld genoeg zijn, ik hou van apparatuur dat gewoon doet wat het moet doen.

Is het dan alleen maar perfect? Eh, ja. Echt. Op de lawaai na, want dat maakt ‘ie als hij aan staat. Maar dat is eigenlijk geen nadeel te noemen, want dat doen alle blenders.

Informatie
Deze Espressions Power Blender Pro kun je bestellen bij Coolblue.

Advertisement

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer