Raw chocolade caramel pecan taart

Dit is een heel lekkere vegan en raw taart op basis van dadels, pecans en cacaopoeder. Voor deze taart gebruikte ik een springvorm van 15 cm. doorsnede.

Ingrediënten
taart
1 cup/100 gram pecans
1 cup/150 gram dadels
1 tsp/5 ml. vanille extract
2 tbsp/15 gram cacaopoeder
caramel
3/4 cup/100 gram dadels
1 tsp/5 ml. vanille extract
2 tbsp/30 ml. kokosolie
1 cup/240 ml. water
toppings
handje pecans

Bereidingswijze
Maal de pecans in een keukenmachine fijn tot kruimels. Voeg de rest van de ingrediënten voor de taart toe en zet de keukenmachine aan tot het een goed gemengd geheel begint te vormen.

Doe dit mengsel in een springvorm en druk goed aan. Maak met je vingers van de buitenste rand een opstaand randje zodat de caramel daar straks goed in kan blijven liggen. Zet een paar uur of een nacht in de koelkast.

Maak de caramel door alle ingrediënten te mengen in de keukenmachine, voeg eventueel nog wat extra water toe tot het de gewenste dikte heeft. Giet de caramel over de taart en garneer met pecans. Bewaar in de koelkast.

Raw chocolade caramel pecan taart

Raw chocolade caramel pecan taart

Raw chocolade caramel pecan taart

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer