Pannenkoeken zonder ei

Pannenkoeken kun je prima bakken zonder ei te gebruiken. Je kunt ze vervangen door bijvoorbeeld No-Egg te gebruiken zoals ik hier deed, maar ik heb ze nu een keer geprobeerd zonder ei of ei vervanger en het smaakt prima! Lekker met maple syrup of jam. 

Afdrukken

Pannenkoeken zonder ei

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 ml. plantaardige melk
  • olie of plantaardige boter om in te bakken

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de bakpoeder en het zout.
  • Schenk de melk erbij en meng met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schenk een kwart van het beslag in de pan en bak aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal met de rest van het beslag.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Vroeger aten we thuis altijd een toetje na het eten. Soms een schaaltje dubbelvla of yogurt met suiker en af en toe ook iets waar ik dol op was: roomtoetjes. Je weet wel, van die plastic bekers gevuld met vanille of chocoladepudding en getopt met een laagje slagroom. Ze zijn ...
Lees verder
Internet food ontdekkingen #1: Dalgona coffee

Internet food ontdekkingen #1: Dalgona coffee

Hierbij gaat er een nieuwe serie van start hier op Wat eet je dan wel met uitgeteste ontdekkingen en trends op het gebied van eten en drinken! Om te beginnen het koffie drankje waar je bijna niet meer omheen kunt online: Dalgona coffee ...
Lees verder
Chocoladerotsjes

Chocoladerotsjes

Deze heerlijke chocoladerotsjes zijn op basis van cornflakes. Lekker knapperig, makkelijk te maken en je kunt er volop mee variëren. Zo maakte ik een portie met geraspte kokos erdoor en de andere batch met fijngehakte amandelen ...
Lees verder
Kokos popcorn

Kokos popcorn

Weer eens wat anders dan zoet of zout: popcorn met getoaste kokos! Heel makkelijk te maken en superlekker. Het bakje op de foto komt uit Walt Disney World, waaruit ik onlangs tijdens onze vakantie daar een heerlijke Dole Whip at. Oh, the memories! ...
Lees verder
Dadelrepen met pinda's en chocolade

Dadelrepen met pinda’s en chocolade

Deze repen zijn heel makkelijk om te maken, heel lekker en lijken op Snickers, maar dan zonder de toegevoegde suiker. Je maakt ze met slechts 4 ingrediënten! Kijk onderaan deze pagina voor nog meer lekkers dat je kunt maken met 4 (of zelfs minder!) ingrediënten ...
Lees verder
Mini chocolade cups met speculoos

Mini chocolade cups met speculoos

Deze chocolade cups met speculoos zijn een heel lekkere twist op de bekende variant met pindakaas. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken! ...
Lees verder
Vegan coquilles op 2 manieren

Vegan coquilles op 2 manieren

Onlangs heb ik een bijzondere paddenstoel ontdekt waarmee je allerlei kanten op kunt in de vegan keuken. Het leent zich qua vorm en structuur enorm voor het nabootsen van allerlei soorten vlees en vis. Als eerste maakte ik er coquilles mee! ...
Lees verder
Tater tots

Tater tots

Deze kroketjes bestaan uit geraspte aardappel en komen van oorsprong uit Amerika waar ze ontzettend populair zijn. Wat mij betreft worden ze dat hier ook, want ze zijn superlekker! Ik laat je in dit artikel zien hoe je ze maakt ...
Lees verder
Kruidnoten truffels

Kruidnoten truffels

Deze truffels zijn gemaakt met plantaardige roomkaas en kruidnoten. Heel eenvoudig om te maken en superlekker! ...
Lees verder
Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten

Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten

Een heerlijk ontbijtje dat goed past bij deze periode van het jaar: plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten. Makkelijk te maken en ontzettend lekker ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Patricia

    Heb jij ook een kookboek?

    3 september 2019 at 10:10
    • Reply Suzanne

      Nee, maar zou me wel fantastisch lijken! 😀 <3

      3 september 2019 at 10:41
  • Reply Ceciel

    Dankjewel voor dit recept!! Ik heb er van genoten. Ik ga zeker de rest van je recepten uitproberen.

    Groetjes Ceciel.

    2 april 2020 at 18:10
  • reageer