Review: Simon Lévelt losse biologische witte bloesem thee

Uiteraard zei ik ja toen ik de kans kreeg om wat producten te proberen van Simon Lévelt. Ik ben dol op koffie en thee, dus dan zit je bij deze speciaalzaak goed. Ik kwam er al vaker voor de heerlijke losse chai thee. Dit keer bezocht ik de webwinkel waar ik met moeite een keuze maakte. Met moeite, want: wat een hoop keuze! Ik bestelde een aantal producten die met koffie te maken hebben, daarover in een later artikel meer. Voor nu wil ik je laten zien welke thee ik heb geprobeerd.


Witte thee
Zeker sinds ik weet dat het zo gezond voor je is, staat witte thee bovenaan mijn lijstje. Vrijwel elke avond drink ik minimaal één grote mok witte thee en vaak overdags ook één of twee. Waarom het zo gezond is? Een aantal goede eigenschappen van witte thee op een rijtje:

  • Voor witte thee worden alleen de jongste knoppen van de theestruik geplukt. Alle theeën komen van dezelfde plantensoort, de Camellia Sinensis Van alle soorten thee is de witte thee het minst bewerkt.
  • Het vertraagt de groei van slechte bacteriën zoals streptokokken (veroorzaker van bijvoorbeeld een zere keel) en kan helpen om infecties in je lichaam te genezen.
  • Witte thee heeft een gunstig effect op de bloeddruk.
  • Het helpt het verouderingsproces te vertragen: het bevat namelijk veel polyphenolen, een antioxidant welke cellen in ons lichaam vernieuwt. Hello witte thee en blijf nog even op afstand nieuwe rimpels!
  • Witte thee helpt het slechte cholesterol, de LDL- cholesterol, te verlagen.
  • Witte thee kun je prima ‘s avonds drinken: het heeft de laagste cafeïneconcentratie van alle thee- en koffiesoorten.

Genoeg redenen dus om voor witte thee te kiezen! Bij Simon Lévelt kun je terecht voor 8 soorten witte thee. Ik koos de losse witte thee, die ook biologisch is. Deze thee is van Chinese afkomst en, zo belooft Simon Lévelt: het delicaat bloemige karakter wordt versterkt door een vleugje appelaroma. Dat leek me wel wat! Nog even de ingrediënten op een rijtje: Witte thee*, Robiniabloesem*(10%), natuurlijk aroma. *biologisch.

Verpakking
De losse thee wordt verpakt in een papieren zakje. Ik kocht een verpakking van 50 gram voor € 3,40.

Geur
Wow! Met de geur is het dik in orde: wat ruikt het heerlijk wanneer je het zakje opent.

Geen kokend water
Zoals voor alle witte en groene thee geldt, kun je het zetten met kokend heet water het beste vermijden om een bittere smaak te voorkomen. Beter is het om het water iets af te laten koelen, of wanneer je een hele pot zet daar een kopje lauw water aan toe te voegen. Ik zet de thee dan ook met heet water, dat een minuut of 10 van de kook af is. De losse thee kun je los in de theepot doen. Soms gebruik ik een thee-ei zoals je op de foto ziet afgebeeld, maar meestal kies ik voor filters. Papieren theefilters vind ik erg prettig: geen rommel, ze zijn erg sterk en laten geen gruis door. Je kunt ze per 100 kopen voor een kop of voor een hele pot.

Smaak
Ik ben aangenaam verrast: de thee smaakt fantastisch en ik proef er inderdaad appel in. Het is heel fris en zoet van zichzelf. Ik gebruik normaal al geen suiker in mijn thee, maar al zou ik dat doen zou het hierbij overbodig zijn. Ja, deze thee is echt lekker en is wat mij betreft een aanrader!

Simon Lévelt heeft meer dan 40 winkels in Nederland. Bekijk hier waar de meest dichtstbijzijnde vestiging in jouw buurt is of bezoek de webshop!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer