Negen dingen die vega’s niet meer willen horen

Negen van de tien vegetariërs (én vegans) zullen je echt niet ongevraagd de les lezen of veroordelen om de keuzes die ieder voor zich maakt. Doen gewoon hun ding en couldn’t care less of jij nu wel of niet vlees eet. Ik reken mezelf daartoe en heb dan ook het motto: leven en laten leven, wel zo toepasselijk gezien het onderwerp. Maar andersom krijgen wij wel met regelmaat opmerkingen over onze keuzes. Ik zette er 9 op een rijtje. Herkenbaar?

1. Eet je ook geen kip?

2. Wat? Eet je ook geen vis? Vis is toch geen vlees?

3. Sla heeft ook gevoel!

Vegetariers en vegans

4. Oh maar ik eet eigenlijk ook geen vlees en vis meer hoor. Heel weinig. Hooguit een heel klein stukje bij het avondeten.
Relax, je hoeft je niet te verdedigen.

5. Wij mensen zijn carnivoren. Het is de natuur. Voedselketen. Wij staan boven die dieren, het hoort gewoon zo.
Yadayadayadah.

6. Die koe is nu toch al dood, dan is het zonde dat jij het niet op eet.

7. Je kunt de balletjes toch uit de soep halen, dan kun je het gewoon eten toch?
Mooie comeback die ik hierover ooit hoorde was: hier, ik heb een lekker stukje taart voor je. Er zit alleen een heel klein beetje poep op, maar daar kun je omheen eten, toch!

8. Je lichaam heeft vlees nodig, anders krijg je bloedarmoede en word je ziek!

9. HA! *naar buik afdwalende ogen* maar je draagt wel een leren riem! *naar schoenen afdwalende ogen en wijzende vinger* EN SCHOENEN!
Nee, die draag ik niet. Beide zijn gemaakt van imitatieleer. En dan nog, ook dat verschilt van persoon tot persoon, het is een keuze.
Vegetariers en vegans

vooroordelen-vega-vegan-1

Vegetariers en vegans

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Bientje

  geweldig hahaha!! als “pas een vega” herken ik wel veel… kan ook een hele lijst eraan toevoegen haha! tof dat je dit deelt.. !

  15 januari 2018 at 17:00
 • Reply Sandra

  Ohh zoo herkenbaar en zoo vervelend.. ik lach altijd maar lief, maar soms zou ik wel eens een lijstje met gevatte antwoorden in willen studeren. Nu ik de overstap probeer te maken van vega naar vegan zal het er niet beter op worden.,

  20 juni 2018 at 13:49
 • Reply Marieke

  Tip! Ik ben heel lang strikt vegetariër geweest (nu niet meer zo strikt). Als ik geen zin had in gezeik dan zei ik altijd dat ik geen vlees lust. Als ik dat zei, boeide het niet meer! Allergieën doen het ook goed ?

  1 juli 2020 at 07:02
 • Reply Annemieke

  Ik vind het altijd zo verkeerd om voelen als iemand inderdaad gaat speuren wat er dan wél ‘fout’ aan mij is; leren schoenen, onze hond die wel vlees krijgt… Ik heb nooit beweerd perfect te zijn. Ik wil best praten over mijn beslissing om geen vlees te eten, maar ik snap dat bozige en verwijtende niet ?

  20 november 2020 at 15:51
 • reageer