Kersen kokos chocolaatjes

Heerlijke chocolaatjes met kersen en kokos. Lekker om zelf op te eten of om cadeau te doen! Extra leuk: schrijf het recept uit op een kaartje, leg de chocolaatjes (met een bakpapiertje ertussen) in een mooi cadeaudoosje. Het doosje op de foto heb ik bij Søstrene Grene gekocht. Het recept kwam ik tegen in een tijdschrift en komt hier vandaan. 

Ingrediënten
200 gram geraspte kokos
300 gram diepvries kersen
25 gram kokosmeel
160 gram dadels
45 ml. maple syrup
1 theelepel vanille extract
400 gram pure chocolade, gesmolten

Benodigdheden
vierkant bakblik van 23 cm. x 23 cm.
bakpapier
keukenmachine

Bereidingswijze
Bekleed het bakblik met bakpapier. Week de dadels in een schaaltje met kokend heet water voor 10 minuten en spoel en giet ze vervolgens af. Meng alle ingrediënten behalve de chocolade in de keukenmachine. Het is de bedoeling dat het mengsel aan elkaar plakt, is dit niet het geval voeg dan wat meer kokosmeel toe. Stort het mengsel in het bakblik en verdeel over de bodem en druk het goed aan. Zet 3-4 uur in de koelkast. Haal het er uit en snij het in kleine vierkante blokjes. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Doop de blokjes in de chocolade en leg ze op een bord bekleed met bakpapier. Zet in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer