Fairtrade Original kruidenmixen uit de Sri Lankaanse en Indiase keuken

Fairtrade Original heeft twee nieuwe plantaardige kruidenpasta’s gelanceerd: de Sri Lankaanse Colombo Curry kruidenpasta en de Indiase Butter Chicken kruidenpasta. Ik heb deze pasta’s geprobeerd en in dit artikel lees je hoe je zelf deze heerlijke gerechten maakt.

Kruidenpasta’s van Fairtrade Original

De kruidenpasta’s van Fairtrade Original vormen de basis van heerlijke gerechten uit allerlei landen. En het mooie is dat alle mixen alleen plantaardige ingrediënten bevatten en geen kunstmatige toevoegingen bevatten. Zelf gebruik ik regelmatig de Thaise rode curry pasta en de mix voor midden-Oosterse Kebab. Met die laatste kun je trouwens zalige oesterzwam kebab maken, hier zie je hoe je ‘m maakt! Lees hier meer over de 2 nieuwe kruidenpasta’s.

Colombo Curry kruidenpasta

Hou je van pittig eten, dan is deze kruidenpasta aan jou besteed. Het is op basis van rode chilies en peper, tamarinde en kerrieblaadjes. Aan de kruidenmix voeg je zelf verse ingrediënten toe en deze curry smaakt lekker met rijst. Deze kruidenpasta is verkrijgbaar bij Albert Heijn, WAAR en Wereldwinkels. Ik vind deze curry zalig, een echte smaakexplosie! Proef tijdens het koken: vind je ‘m te pittig naar jouw smaak, voeg dan wat extra kokosmelk toe voor een mildere smaak.

Hieronder vind je het recept! Je kunt in plaats van vegan kipstukjes ook kiezen voor jackfruit.

Afdrukken

Vegan Colombo curry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 pakje Fairtrade Original Sri Lankaanse Colombo curry kruidenpasta
  • 2 schaaltjes vegan kipstukjes
  • 1 grote ui
  •  1 theelepel kokosolie
  • 1 theelepel olie
  • 270 ml. kokosmelk
  • 200 gram trostomaatjes
  • 1 grote courgette
  • 2 (punt)paprika’s
  • peper
  • 400 gram rijst (ongekookt)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden voor.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de ui in stukjes.
  • Meng de kruidenpasta met de vegan kipstukjes en de ui. Laat 15 minuten marineren.
  • Snij de groenten in grote stukken en meng ze met wat olie en peper. Grill de groenten in de oven en leg de trostomaatjes ernaast.
  • Wok het vegan kipmengsel in de kokosolie op hoog vuur.
  • Voeg, zodra de vegan kipstukjes gaar zijn, de kokosmelk toe. Even doorroeren en laten pruttelen tot de saus mooi romig is.
  • Serveer de curry met de rijst, groente en trostomaatjes.

Butter Chicken kruidenpasta

Oorspronkelijk komt het recept voor deze Butter Chicken uit het Noorden van India, Punjab. Het is een bekend gerecht dat eigenlijk voortkomt om voedselverspilling tegen te gaan: de kip van de vorige dag wordt in een romige saus bereid waardoor de kip weer mals wordt. De kip is prima te vervangen door plantaardige kipstukjes of vegan kipfilet. Je kunt ook een andere neutrale vleesvervanger kiezen zoals jackfruit of sojabrokken. Wat een heerlijk gerecht is dit, vol smaak! Deze wil ik vaker eten, net als de andere curry, beiden zijn helemaal goedgekeurd!

Deze kruidenpasta is verkrijgbaar bij Albert Heijn, WAAR en Wereldwinkels.

Afdrukken

Vegan butter chicken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram plantaardige kipvervanger zoals vegan kipstukjes, vegan kipfilet of jackfruit
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel plantaardig alternatief voor roomboter
  • 1 theelepel olie
  • 200 ml. plantaardige kookroom
  • 100 ml. plantaardige alternatief voor Griekse yoghurt
  • 200 gram bloemkool
  • 1 stronk paksoi
  • 2 (punt)paprika’s
  • 400 gram rijst (ongekookt) of naan (let op dat er geen yoghurt in zit)

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de ui in stukjes. Meng de kruidenpasta met de vegan kipstukjes/vleesvervanger naar keuze en de ui. Laat 15 minuten marineren.
  • Snij de groenten, blancheer de bloemkool kort en wok alle groenten met een theelepel olie tot beetgaar.
  • Wok in een andere pan het vegan kipmengsel in plantaardige roomboter op matig vuur.
  • Voeg, zodra de kip gaar is, de plantaardige kookroom en vegan yoghurt toe.
  • Even doorroeren en laten pruttelen tot de saus mooi romig is.
  • Serveer met gewokte groenten en rijst of naan.

Dit artikel is in samenwerking met Fairtrade Original tot stand gekomen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer