Vegan butter chicken
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 personen 1x
- 300 gram plantaardige kipvervanger zoals vegan kipstukjes, vegan kipfilet of jackfruit
- 1 grote ui
- 1 eetlepel plantaardig alternatief voor roomboter
- 1 theelepel olie
- 200 ml. plantaardige kookroom
- 100 ml. plantaardige alternatief voor Griekse yoghurt
- 200 gram bloemkool
- 1 stronk paksoi
- 2 (punt)paprika’s
- 400 gram rijst (ongekookt) of naan (let op dat er geen yoghurt in zit)
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de ui in stukjes. Meng de kruidenpasta met de vegan kipstukjes/vleesvervanger naar keuze en de ui. Laat 15 minuten marineren.
- Snij de groenten, blancheer de bloemkool kort en wok alle groenten met een theelepel olie tot beetgaar.
- Wok in een andere pan het vegan kipmengsel in plantaardige roomboter op matig vuur.
- Voeg, zodra de kip gaar is, de plantaardige kookroom en vegan yoghurt toe.
- Even doorroeren en laten pruttelen tot de saus mooi romig is.
- Serveer met gewokte groenten en rijst of naan.