Afdrukken

Vegan butter chicken

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram plantaardige kipvervanger zoals vegan kipstukjes, vegan kipfilet of jackfruit
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel plantaardig alternatief voor roomboter
  • 1 theelepel olie
  • 200 ml. plantaardige kookroom
  • 100 ml. plantaardige alternatief voor Griekse yoghurt
  • 200 gram bloemkool
  • 1 stronk paksoi
  • 2 (punt)paprika’s
  • 400 gram rijst (ongekookt) of naan (let op dat er geen yoghurt in zit)

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de ui in stukjes. Meng de kruidenpasta met de vegan kipstukjes/vleesvervanger naar keuze en de ui. Laat 15 minuten marineren.
  • Snij de groenten, blancheer de bloemkool kort en wok alle groenten met een theelepel olie tot beetgaar.
  • Wok in een andere pan het vegan kipmengsel in plantaardige roomboter op matig vuur.
  • Voeg, zodra de kip gaar is, de plantaardige kookroom en vegan yoghurt toe.
  • Even doorroeren en laten pruttelen tot de saus mooi romig is.
  • Serveer met gewokte groenten en rijst of naan.