Vegan Colombo curry
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 personen 1x
- 1 pakje Fairtrade Original Sri Lankaanse Colombo curry kruidenpasta
- 2 schaaltjes vegan kipstukjes
- 1 grote ui
- 1 theelepel kokosolie
- 1 theelepel olie
- 270 ml. kokosmelk
- 200 gram trostomaatjes
- 1 grote courgette
- 2 (punt)paprika’s
- peper
- 400 gram rijst (ongekookt)
- Verwarm de oven op 200 graden voor.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de ui in stukjes.
- Meng de kruidenpasta met de vegan kipstukjes en de ui. Laat 15 minuten marineren.
- Snij de groenten in grote stukken en meng ze met wat olie en peper. Grill de groenten in de oven en leg de trostomaatjes ernaast.
- Wok het vegan kipmengsel in de kokosolie op hoog vuur.
- Voeg, zodra de vegan kipstukjes gaar zijn, de kokosmelk toe. Even doorroeren en laten pruttelen tot de saus mooi romig is.
- Serveer de curry met de rijst, groente en trostomaatjes.