Afdrukken

Vegan Colombo curry

Ingrediënten

Scale
  • 1 pakje Fairtrade Original Sri Lankaanse Colombo curry kruidenpasta
  • 2 schaaltjes vegan kipstukjes
  • 1 grote ui
  •  1 theelepel kokosolie
  • 1 theelepel olie
  • 270 ml. kokosmelk
  • 200 gram trostomaatjes
  • 1 grote courgette
  • 2 (punt)paprika’s
  • peper
  • 400 gram rijst (ongekookt)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden voor.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de ui in stukjes.
  • Meng de kruidenpasta met de vegan kipstukjes en de ui. Laat 15 minuten marineren.
  • Snij de groenten in grote stukken en meng ze met wat olie en peper. Grill de groenten in de oven en leg de trostomaatjes ernaast.
  • Wok het vegan kipmengsel in de kokosolie op hoog vuur.
  • Voeg, zodra de vegan kipstukjes gaar zijn, de kokosmelk toe. Even doorroeren en laten pruttelen tot de saus mooi romig is.
  • Serveer de curry met de rijst, groente en trostomaatjes.