Chocolade pindakaas bananenbrood

Het lijkt meer op cake, maar in het originele recept wordt het snack bread genoemd. Erg smakelijk en vullend! Ik bewaarde het in plakken in de koelkast en het was na een paar dagen nog even lekker, heel goed te bewaren dus.

Ingrediënten
1 flax egg (1 tbsp lijnzaad en 2 1/2 tbsp warm water)
3 rijpe bananen
3 1/2 tsp baking powder
snufje zeezout
1/3 cup pindakaas
2 1/2 tsp kokosolie, gesmolten
1/2 cup (riet)suiker
2-3 agave siroop of maple syrup
3/4 cup plantaardige melk
1 1/4 cup amandelmeel
1/2 cup cacao poeder
1 cup glutenvrij meel, ik nam kokosmeel
1 cup havermout
1/4 cup chocolate chips

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een broodblik* met bakpapier of vet het in. Maak het flax ei door het lijnzaad met het warme water te mengen en laat het dan 5 minuten rusten.

Voeg de geprakte bananen toe en meng met het flax ei. Voeg dan alle ingrediënten toe tot en met de plantaardige melk en meng alles stevig. Voeg de cacao poeder, amandelmeel, glutenvrij meel en havermout toe en roer goed door. Voeg als laatste de chocolate chips toe.

Giet het mengsel in het broodblik en bak voor 1 uur en 15 minuten. Bovenop moet de korst gebarsten zijn, dan is het brood klaar. Laat het helemaal afkoelen voor je het aansnijdt, liefst een hele nacht anders is het niet stevig genoeg om aan te snijden. Bewaar gekoeld of in de vriezer.

* Ik gebruikte dit broodblik van 2,4 liter met anti-aanbaklaag die ik kocht bij Dille en Kamille. Inmiddels al vaak gebruikt, erg fijn bakblik!

Het recept komt hier vandaan en is iets aangepast.

Chocolade pindakaas bananenbrood

Chocolade pindakaas bananenbrood

Chocolade pindakaas bananenbrood

Chocolade pindakaas bananenbrood

Chocolade pindakaas bananenbrood

Chocolade pindakaas bananenbrood

Chocolade pindakaas bananenbrood

Chocolade pindakaas bananenbrood

Chocolade pindakaas bananenbrood

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Minous Willemsen

    Mm, klinkt lekker (en ziet er ook zo uit) Is het uitproberen waard. Dank je!

    11 oktober 2014 at 21:21
  • reageer