Boeken die ik momenteel lees: augustus 2017

Momenteel ben ik in twee boeken bezig: een roman en een boek vol DIY beauty recepten. Ook heb ik een boek besteld dat onderweg is én heb ik een aantal titels op mijn nog-te-lezen lijst gezet. In dit artikel laat ik je zien welke dat allemaal zijn! 

Esther Verhoef – Nazomer
Hier heb ik zo naar uitgekeken: de nieuwe roman van mijn favoriete auteur Esther Verhoef! Alweer vele jaren geleden las ik per toeval een verhaal van deze schrijfster. Ergens rond 2009, toen ik nog het idee bij lezen had dat het saai was. Geef mij maar tijdschriften, riep ik altijd wanneer het over boeken ging. Heel af en toe maakte ik een uitzondering voor een Engelstalige chicklit maar dat was het wel. Tot ik een boekje las dat verschenen was vanwege de Maand van het Spannende Boek, dat jaar geschreven was door Esther Verhoef. Het heette Erken Mij, telde slechts 90 pagina’s en ik haalde het uit mijn tas tijdens een lange rit in de metro om maar even wat te doen te hebben. Ik begon te lezen en zat meteen zo in het verhaal, dat ik bijna mijn halte miste. Daarna heb ik alles in één ruk verslonden wat Esther geschreven heeft. Haar schrijfstijl sprak me zo aan!

En door dat ene boekje ben ik meer gaan lezen, ook van andere auteurs. Je kunt dus wel stellen: ik ben fan. Nazomer is alweer enkele weken geleden verschenen, maar ik lees het niet in één ruk uit. Ik wil het niet even tussendoor lezen, maar er echt voor zitten. Nazomer is in tegenstelling tot waar Esther vooral bekend om is dit keer geen thriller maar een roman. Twee verhaallijnen lopen door elkaar, iets waar ik even in moest komen maar nu helemaal in zit: zo fijn. Tot nu toe een hele dikke aanrader, maar ik had ook weinig anders verwacht.

Omschrijving van het boek (bron: Bol.com)

Twee werelden.
Eén vrouw.
Nazomer

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…

In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu? 

Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.

Nazomer is onder andere te bestellen als paperback of als e-book.

Dominika Minarovic & Elsie Rutterford – Clean Beauty
Je hebt vast wel eens één van mijn zelfgemaakte beautyproducten voorbij zien komen hier op wateetjedanwel.nl. Deze koffiescrub bijvoorbeeld. Of zelfgemaakte badbruisballen of lippenbalsem, al is die laatste vanwege de bijenwas niet vegan. Zeker nu ik sinds ik vegan ben zo veel mogelijk op plantaardige en niet op dieren geteste producten wil overstappen, is mijn interesse in deze DIY recepten gegroeid. Ik wilde dan ook graag dit boek lezen, fijn dat ik van de uitgever een exemplaar mocht ontvangen! Ik zal hier nog een uitgebreide review over schrijven, maar van wat ik er tot nu toe van gelezen heb ben ik al enthousiast. Yay voor natuurlijke producten zonder gekke, enge chemische stoffen!

Omschrijving van het boek (bron: Bol.com)
Ontdek met Clean Beauty hoe gemakkelijk het is om zelf je schoonheidsproducten te maken. Betaal niet langer de hoofdprijs voor dure merken gezichtscrèmes of lotions waarvan de lijst met ingrediënten leest als een scheikundeboek. Dominika en Elsie dagen je uit om zelf de controle te houden over wat je op je gezicht of in je haar smeert. Ze zijn de bedenkers van luxueuze schoonheidsproducten die vol zitten met goede vitaminen en mineralen. Scrub die rotdag van je af met een koffie bodyscrub, verwen jezelf met een herstellend warm bad met kokosmelk of herstel je gespleten haarpunten met een banaanmasker. Met een home made recept los je elk beautyprobleem in een oogwenk op.

Clean Beauty is hier te bestellen.

BOEKEN DIE IK WIL LEZEN

Rachel Khong – Goodbye, Vitamin
Als eerste het boek dat ik heb besteld. Engelstalige boeken koop ik vrijwel altijd online via Book Depository. Ik weet niet hoe ze het doen, maar boeken zijn daar vrijwel altijd veel goedkoper én het wordt wereldwijd gratis verzonden. Het nadeel is alleen dat het even kan duren: niet de volgende dag al zoals je tegenwoordig bij veel online winkels kunt verwachten. Bij Book Depository moet je wat meer geduld opbrengen. Boeken van auteurs die van origine Engelstalig zijn, lees ik ook het liefst in die taal. En zo ook deze, die door de vele goede reviews en het enthousiaste stukje in een boekenrubriek in een tijdschrift meteen mijn aandacht trok: Goodbye, Vitamin. Wellicht dat het nog in Nederland uitgebracht zal worden, het is nu nog niet het geval zag ik. Het boek heeft hoe dan ook een thema dat me is gaan interesseren de afgelopen jaren: dementie. Dit is voornamelijk gekomen door de wekelijkse stukjes in het AD (en inmiddels twee boeken) van Hugo Borst, die heel mooi (en hard, grappig, vertederend, ontroerend en lief) over zijn moeder schrijft. Hugo’s moeder lijdt aan die vreselijke slopende ziekte en als lezer is het me gaan fascineren. In dit boek draait het niet om een moeder, maar een vader waarbij Alzheimer wordt geconstateerd.

Ruth is 30 en haar leven stort in: de relatie met haar verloofde strandt en hij trekt in bij een andere vrouw. Ruth’s carriére bevindt zich op een dood spoor en dan ontdekt ze ook nog eens dat haar vader aan Alzheimer lijdt. Ruth’s vader is een door zijn studenten zeer geliefde geschiedenis leraar. Ruth’s moeder smeekt haar tijdens de kerst om in te trekken en haar te helpen met de verzorging van Ruth’s vader. Niet voor even: een jaar lang. Goodbye, Vitamin vertelt het harde maar ook mooie verhaal van een vrouw die op een kruispunt in haar leven staat.

Het boek is bij Book Depository te bestellen vanaf € 10,07 en bij Bol.com is het verkrijgbaar vanaf een euro of 12.

Sarah Marshall – Friend Request
De tekst op de cover trok meteen mijn aandacht. Want picture this: Maria wil vrienden worden. FRIEND REQUEST. Maar Maria is dood. Of toch niet? Ik zie het gelijk helemaal voor me: een vriendschapsverzoek op Facebook van een…overledene. Wat een geniaal idee voor een thriller! En dan ook nog eens deze veelbelovende zin rond het boek: The most addictive psychological thriller you’ll read this year én het feit dat het e-book slechts € 5,49 kost maakt dat ik het wil lezen! Ook hiervoor geldt net als het boek hierboven dat het (nog?) niet te krijgen is in het Nederlands.

Friend request is te koop als e-book en hier als paperback.

Riley Sager – Final Girls
Als Stephen King zegt dat iets goed is, dan kun je daar gerust van uit gaan. Hij noemde het toen het uitkwam de eerste goede thriller van het 2017. De Nederlandse uitgave laat nog even op zich wachten tot oktober en zal De Laatste Meisjes heten. Ik wil graag het origineel lezen in het Engels. Lees hieronder de samenvatting (bron: Bol.com)

‘De laatste meisjes’ van Riley Sager is een bloedstollende thriller met een totaal onverwachte ontknoping en dé tip van 2017 van Stephen King, Lisa Gardner en Karin Slaughter! 
De pers noemt ze ‘The Final Girls’: Quincy, Sam en Lisa, een berucht groepje waar niemand bij wil horen. De enige overlevenden van drie verschillende massamoorden. Ze zijn voor altijd met elkaar verbonden, vanwege hun verleden. Maar wanneer Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt en Sam plotseling bij Quincy op de stoep staat, moet Quincy toegeven dat ze Sam en Lisa eigenlijk nauwelijks kent. Moet ze Sam vertrouwen? Of kan er maar één Final Girl zijn? Zeer spannend tot de laatste pagina: de thriller ‘De laatste meisjes’ zal je nog lang bijblijven. Deze thriller heeft al vele fans.
‘Dit is de beste thriller van 2017.’ – Stephen King
‘Wat een boek!’ – Karin Slaughter

Final Girls is als e-book te koop en als paperback. De Nederlandse uitgave is vanaf 6 oktober dit jaar beschikbaar.

Wat lees jij momenteel en naar welk boek kijk je uit?

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je via deze links bestelt (of iets anders in de webshop) dan krijg ik daar een klein percentage over. Dat gebruik ik dan weer om wateetjedanwel.nl te onderhouden. Dank voor je begrip en support!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Irma Boerlage

    Leuk om dit te lezen!
    Wat een tips super!

    ?

    16 augustus 2017 at 22:05
  • reageer