Beer in a box

Onlangs kreeg ik een heel mooi en lekker pakket geleverd door Beer in a Box! Ik laat in dit artikel zien wat hier precies in zat, wie Beer in a Box is en wat ik ervan vind.

Wanneer je de Beer in a Box bestelt krijg je niet alleen flesjes bier, kijk maar!

Wanneer je de Beer in a Box bestelt krijg je niet alleen flesjes bier, kijk maar!

De Beer van Beer in a Box wil eigenlijk maar 1 ding: mensen laten genieten met speciaalbieren. Dat doet hij met zijn dozen die gevuld zijn met geselecteerde speciaalbieren. En dan niet zo maar bier die je in de supermarkt of bij de slijterij kunt kopen: deze bieren zijn exclusief. De Beer wil mensen kennis laten maken met de producten van kleine bierbrouwers.

Undercover Beer
De Beer laat alleen zijn gezicht zien op de box en het materiaal wat daarbij geleverd wordt. Hij bestaat echt, maar blijft liever undercover en laat het werk in de buitenwereld over aan zijn assistenten Victor en Tim. Ik was zeer benieuwd naar deze doos: het klinkt goed allemaal! Laat ik voorop stellen dat ik geen grote drinker ben: maar af en toe een wijntje of een speciaalbier gaat er wel in. Zeker sinds ik samenwoon met mijn vriend Fabien vind ik het gezellig om wat in te schenken bij het eten. Zoiets doe je in je eentje gewoon niet zo snel. Toen ik Fabien vertelde over deze doos van de Beer gingen zijn ogen glimmen, zijn mondhoeken krulden omhoog en ik wist zeker: zo’n Beer in a Box kon op geen beter adres geleverd worden hier bij ons!

Beer in a Box

Verschillende soorten boxen
De speciaalbieren van De Beer worden geleverd in een stevige kartonnen doos. Deze doos wordt met de hand bespoten met de afbeelding van De enige echte Beer.

Heel cool! Er zijn verschillende typen Beer Boxen die je kunt bestellen: een kleine, een grote en een Xtra grote Beer.

beerinabox-3

Ik ontving een Box met van iedere biersoort 2 flesjes.

beerinabox-1

Ideaal, want zo kunnen Fabien en ik allebei genieten van hetzelfde biertje en dat dan 5 keer. Vijf verschillende speciaalbieren dus, die ons allemaal helemaal onbekend waren. Naast de flesjes bier wordt de box geleverd met handige dubbelzijdige proefnotitiekaartjes waarop aan de ene kant uitgebreide informatie over het desbetreffende speciaalbier staat vermeld en waar je op de achterkant notities en een cijfer kunt noteren. Ook zaten er leuke onderzetters bij.

beerinabox-5

Van start
Ik ben een behoorlijke bier-leek en ging dus af op mijn gevoel. Het knalgele etiket van het flesje Kletser van Branie Bier sprak me het meeste aan om als eerste te proberen. Dat heeft ook wel te maken met het ingrediënt dat vermeld staat achterop het flesje: verse gember. Ik ben gek op gember! Ik bedacht er een passend gerecht bij en zo zijn we deze ontdekkingstocht van start gegaan met deze. Wow! Dit biertje is fris met een pittige afdronk. Het drinkt lekker weg en heeft ons heel erg goed gesmaakt.

braniebier-kletser

Op het bijleverde kaartje staat als omschrijving: De Kletser is een zelfbenoemde, stevige American Pale Ale die met een gember- en caramelsmaak een lekkere aparte bite heeft.

Ik vond dit echt een heerlijke frisse drank en mijn idee om dit te combineren bij de vega kip met pittige knoflook en rode chilipeper was een goede keuze! Ook Fabien vond dit een lekkere frisse speciaalbier. We vonden het jammer dat deze op is en gaan deze zeker onthouden om nog eens in huis te halen.

beerinabox-6

Deze pittige taco’s van sla gevuld met noodles, groenten en vega kip smaakten perfect bij dit speciaalbier met verse gember. Proost!

Taco's van sla met vegetarische kipstukjes

Wil je deze vega sla taco’s ook maken? Klik dan op de foto of hier voor het recept.

On to the next
Inmiddels hebben we een aantal van de bieren geprobeerd, het is zo leuk om steeds verrast te worden met een andere smaak! Dit is echt een perfect cadeau voor de aankomende feestdagen. En echt niet alleen voor de mannen, ook vrouwen zullen dit een leuke manier vinden om kennis te maken met bieren. Het is een origineel en sympathiek concept waarbij je merkt dat er echt over alles is nagedacht. Zo wordt er ook een receptenkaart bij de bieren geleverd, waarbij je inspiratie kunt op doen.

beerinabox-9

Wat eet je dan wel (bij je bier)?
Ja, of je doet hier inspiratie op, natuurlijk! Zoals bij dit recept heb ik al een aantal gerechten gemaakt voor bij de bieren die we hebben geproefd. Deze kun je de komende week hier zien. Zo hebben we gesmuld van de Rumoerige Roodborst (serieus, de naam en het etiket ALLEEN AL) bij een om-je-vingers-bij-op-te-eten vega satéburger. Yummy in our tummy!

beerinabox-7

Eenmalig of abonnement
De Beer in a Box is eenmalig en dus los te koop of als abonnement. Je zit nergens aan vast, want mocht je voor een abonnement kiezen dan kun je deze opzeggen wanneer je maar wilt.

De belofte van De Beer:
– de allerbeste speciaalbieren uit de hele wereld
– voorzien van prachtig drukwerk
 (bierkaartjes, recept, proefformulieren etc)
– makkelijk betaald via vertrouwde partners
 (iDeal, PayPal)
– supersnelle klantenservice (geen gedoe, gewoon bier)
– het abonnement (als je dat neemt) is dagelijks opzegbaar

Conclusie
Doe jezelf een plezier en bestel deze box met bier! Wij vonden dit een heel leuke manier om kennis te maken met speciaalbieren die we zelf niet zo snel zouden kopen of kiezen. Het is leuk om verrast te worden met een samengesteld pakket voorzien van alle informatie. Ook het idee dat nog kleine bierbrouwerijen hierbij de kans krijgen om hun product bij een groter publiek onder de aandacht te brengen spreekt me aan. Zeker proberen dus, zou ik zeggen! Of geef ‘m als cadeau met Sinterklaas of kerst, succes gegarandeerd! Hier te bestellen en hier te volgen via Facebook. Grroawll!

Dit artikel is in samenwerking met Beer in a Box geschreven.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer