Bliss balls zijn de ideale zoete, verantwoorde en guilt-free snack. Deze balletjes zijn op basis van havermout, cacao en dadels en je maakt ze in een letterlijke handomdraai. Ik voegde aan deze balletjes ook noten toe en maakte twee versies: een met een laagje van cacao en eentje met een kokosjasje. Lekker!
Ingredienten
150 gram dadels
150 gram cashewnoten, ongezouten
75 gram amandelen, ongezouten
50 gram havermout
40 gram geraspte kokos
extra geraspte kokos als topping
50 gram cacaopoeder
extra cacaopoeder als topping
15 ml. kokosolie, gesmolten
Bereidingswijze
Week de dadels een kwartiertje in kokend heet water. Meng de cashewnoten, amandelen en havermout in een keukenmachine. Voeg de dadels, geraspte kokos, cacaopoeder en kokosolie toe en meng het geheel. Draai kleine balletjes en rol de helft in door de geraspte kokos. Bedek de andere helft van de balletjes met een laagje cacaopoeder: dit gaat heel makkelijk wanneer je wat cacao in een bekertje doet en de balletjes daar één voor één in laat draaien door zachtjes het bekertje te schudden. Bewaar in de koelkast.
Shake it real good!
Lekker met een kop thee
1 reactie
Dat ziet er lekker uit! Ga ik binnenkort ook maar eens proberen.
3 december 2016 at 20:57