Warme Maaltijdsalades van Albert Heijn

Dit artikel bevat vegetarische producten. Alle producten en recepten die geplaatst zijn na 1 april 2017 zijn 100% vegan.

In de nacht van aankomende zaterdag op zondag gaat de klok weer een uurtje terug: de wintertijd gaat in! Ik ben gek op dit seizoen: hoe kouder, hoe beter! Wat is er fijner om na een lange winterse wandeling in het bos thuis te komen en op de bank te ploffen met een dikke trui, thee en de kaarsen en Netflix aan? Deze periode is er ook één met vele lekkernijen: pepernoten, gevulde speculaas, Hollandse stamppotten, stevige soepen… Heerlijk! Toch vind ik het zelf af en toe dan ook lekker om de stevige kost af te wisselen met een maaltijdsalade, maar heb ik in deze koude periode van het jaar ook behoefte aan iets warms bij de maaltijd. Wat een uitkomst: Albert Heijn heeft nu 3 verse maaltijdsalades ontwikkeld waarvan je een gedeelte kunt verwarmen. Binnen 5 minuten heb je dan een warme maaltijdsalade op tafel. Van de drie salades is er één vegetarisch: de andere twee bevatten vlees.

De 3 varianten van de nieuwe Warme Maaltijdsalades van Albert Heijn

De 3 varianten van de nieuwe Warme Maaltijdsalades van Albert Heijn

Ik probeerde de vega versie en mijn vriend Fabien de twee varianten met vlees.

AH Warme Maaltijdsalade Provençaalse groenten met aardappelwedges en vinaigrette
Hmm, dat klinkt goed! Deze salade bestaat uit een rozemarijn-aardappelpartjes en een lekkere groentexmix van courgette, rode paprika en rode ui. De salademix bestaat uit rode eikenbladsla, groene eikenbladsla en rucola. In de sla zitten ook heel lekkere partjes gedroogde tomaat. En er zit een apart zakje vinaigrette bij verpakt en… oh jee: Regatokaas. Normaal harstikke lekker, maar nu tijdens deze maand waarin ik aan de Vegan Challenge mee doe hou ik dit zakje apart. Het wordt alsnog met liefde opgegeten door mijn vriend. Maar ik vervang de kaas door mijn zelfgemaakte Parmezaanse kaas. Niks aan de hand!

Het bereiden gaat eenvoudig: de aardappeltjes en groenten hoef je alleen even 5 minuten te verwarmen in wat boter of olie in een koekenpan. Vervolgens voeg je die toe aan de rest en klaar! De salade bevat 470 calorieën wat voor een avondmaaltijd heel netjes is. Erg geschikt om als maaltijd te eten tijdens een balansdag!

Wat passen de ingrediënten goed bij elkaar: een perfecte salade voor tijdens de herfst en winter. De rode ui maakt het lekker pittig en de courgette en rode paprika geven het een lekkere bite. Ja: deze zou ik vaker kopen en krijgt van mij een 8 1/2. Deze salade zou een 9 krijgen wanneer de kaas vega zou zijn. Maar je kunt deze dus wel gelukkig makkelijk zelf vervangen, aangezien dit apart verpakt is.

Warme Maaltijdsalades van Albert Heijn

AH Warme Maaltijdsalade Italiaanse worstjes met aardappelwedges en witte wijnazijn vinaigrette
Fabien probeerde deze salade als eerste. Ook hier geldt dat de aardappeltjes en in dit geval de worstjes even 5 minuutjes in de koekenpan verwarmd moeten worden. Ook hij vindt dit een goed concept voor tijdens de winter: je eet een gezonde maaltijdsalade maar zonder het gemis van een warme maaltijd! De groentenmix bestaat uit venkel, groene paprika, bosui, rode eikenbladsla, groene eikenbladsla, rucola en tomaat. Wat een hoop lekkere groenten! De venkel vinden we allebei een gewaagde keuze: dit is wel een groente met een uitgesproken smaak waar je van moet houden. Gelukkig smaakt het hier wel heel goed bij. Ook hier zitten gedroogde tomaatjes in de sla, lekker! De Italiaanse worstjes zijn van varkensvlees en verder zit er een wittewijn-vinaigrette bij verpakt. De aardappeltjes worstjes worden verwarmd en gaan bij de rest van de salade.

Warme Maaltijdsalades van Albert Heijn

Fabien’s oordeel: de aardappeltjes, sla en worstjes waren erg smakelijk. Toch miste hij een crunch, zelf dacht hij aan geroosterde pijnboompitten of croutons. Deze salade krijgt een 7.

AH Warme Maaltijdsalade Griekse kipgyros met aardappelwedges en tzatziki dressing
Deze salade met een warme twist bestaat uit rozemarijn-aardappeltjes, kipgyros, spitskool en sla, tzatziki dressing en heeft als topping pitastukjes.  De sla mix bestaat uit komkommer, tomaat, romaine sla en spitskool. Ook hier is het de bedoeling dat je de aardappeltjes en gyros even 5 minuutjes in de koekenpan verwarmt. Ideaal: binnen 5 minuten heb je dus een maaltijd op tafel met verse ingrediënten. De topping van crunchy pitastukjes is verrassend en smaakt super bij de rest.

Warme Maaltijdsalades van Albert Heijn

Ik had al het vermoeden dat Fabien deze salade het lekkerst zou vinden en inderdaad: deze krijgt maar liefst een 9.  Voor herhaling vatbaar!

advertorial

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Priscilla

  Ooooh dus dat had de persoon achter mij vanmorgen op de boodschappenband neergezet! Ik zat het al te inspecteren. Lijkt me lekker en ik denk dat we er binnenkort wel een gaan proberen.

  28 oktober 2016 at 17:24
  • Reply Suzanne

   Nog een tip voor je, ik zag net dat ze volgende week in de Bonus zijn! 🙂

   28 oktober 2016 at 17:26

  reageer