Vegan in de horeca #1

Een nieuwe rubriek hier op wateetjedanwel.nl: vegan in de horeca! Hier laat ik alles zien wat ik tegenkom in onder andere restaurants en fast food ketens. Kijk ook eens naar de series vegan de supermarkt, vegan in de Aziatische supermarkt, vegan in de Turkse supermarkt en de vegan shoplogs.

Vegan kumpir

Bij de keten King Kumpir is er nu een veganistische versie verkrijgbaar. Ik heb hier eerder meerdere malen een kumpir gegeten en vind het fijn dat er nu een specifieke veganistische optie is! Kumpir is een Turks streetfood gerecht dat bestaat uit een gepofte aardappel waarvan de binnenkant wordt fijngeprakt en vermengd wordt met boter. Vervolgens gaan er allerlei toppings op. Normaal bestelde ik de kumpir zonder boter, maar nu kan ik kiezen voor de vegan versie waarbij de boter wordt vervangen door olijfolie en avocado.

Vervolgens mag je allerlei groenten en saus kiezen van de toppingsbar. Ik vind dit zo heerlijk! Je vind deze keten onder andere op winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Een vegan kumpir kost € 5,70.

Vegan roze koek

Bij de to go filialen van Bagels and Beans kun je deze vegan roze koeken kopen.

Ze zijn heerlijk! Wel behoorlijk klein en prijzig: € 2,25 per stuk. Maar zo voor af en toe trakteer ik mezelf er op, samen met een geroosterde cinnamon raisin bagel die ook vegan is. Bij de gewone filialen van Bagels and Beans kun je trouwens ook terecht voor een vegan pecan pie. Die heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Leon Love Burger

Ik ben dol op healthy fast food keten LEON en kom er graag, zeker nu er ook in Rotterdam op het Centraal Station een vestiging is. Onlangs heb ik er de nieuwe Love burger geprobeerd en ik at er wafel friet bij.

Dat was lekker: echt een aanrader wat mij betreft. De burger zelf is er een op basis van bieten en soja en deze is getopt met knapperige sla, vegan mosterd mayonaise, tomaten, augurk en Gouda-style vegan kaas van het merk Follow your heart. Superlekker!

Starbucks Vegan Chocolate & Raspberry Cake

Bij Starbucks kun je terecht voor dit lekkere vegan chocolade cakeje met frambozen laag. Ik vond ‘m erg lekker. De prijs ben ik vergeten, maar zal rond de 4 euro geweest zijn.

McDonalds mini apple pies

Af en toe heeft McDonalds deze in het assortiment zoals nu in februari: mini apple pies die tevens helemaal vegan zijn! Ik vind ze heel erg lekker. Ze zijn er per 3 stuks voor € 1,50 en per 8 stuks voor € 3,50.

McDonalds koffie met sojadrink

Ook vegan en helemaal nieuw bij McDonalds met McCafe corners in het filiaal is de mogelijkheid om voor sojadrink van Alpro te kiezen in je koffie! Een welkome toevoeging waarvan ik het sympathiek vind dat je voor deze plantaardige melk niet extra hoeft te betalen in tegenstelling tot de meeste koffie- en fastfood ketens.

Bram Ladage vegan mayo

Bij Bram Ladage kun je bij sommige filialen vegan mayo bij de patat bestellen voor € 0,75. De mayonaise is de Like! Mayo van Remia die verkrijgbaar is in de meeste supermarkten. Dit patatje haalde ik bij de kraam op het Binnenwegplein in het centrum van Rotterdam.

Vegan room en kaas bij Vapiano

Ik kom heel graag bij Vapiano. Er staan al enkele veganistische opties op de kaart waaronder mijn favoriet de pasta ratatouille, dan neem ik zelf van huis een potje met wat vegan Parmezaanse kaas mee om erover te strooien.

Maar nu is er ook de mogelijkheid om de saus naar keuze te vervangen voor vegan room en te toppen met vegan kaas. Ik heb deze optie nog niet geprobeerd.

Jammer is wel dat deze opties beiden € 0,50 extra kosten. Heb jij dit al eens geprobeerd? Laat het weten hieronder in de reacties!

Pathe popcorn

De zoute versgebakken popcorn die wordt verkocht in deze bioscoop keten is vegan. Het is gemaakt met zonnebloemolie en zout. Smullen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Kira

  Hoi, Ik hoop dat dit geen opgepaste vraag is maar is naar jou weten de zoete popcorn niet vegan? Twee jaar geleden was die dat naar mijn idee wel, maar dat kan natuurlijk verandert zijn.

  19 februari 2020 at 20:45
 • Reply Sylvia

  Hey Suzanne!
  Mijn vraag is heb je ook ervaring met de vegaburger van de Mcdonalds? Ik kom vrijwel nooit meer bij de Macdonald’s en als beginnende vegetariër ben ik erg nieuwsgierig naar het ontdekken van nieuwe producten.

  Mvg Sylvia

  21 februari 2020 at 11:53
  • Reply Suzanne

   Hi Sylvia, de vegaburger van McDonalds is niet veganistisch helaas. Ze hadden wel een veganistische burger maar die heeft plaats gemaakt voor 2 vegaburgers van Valess die gemaakt zijn van zuivel. Als vegetariër kun je die vegaburger wel eten, maar als veganist dus niet, want dan eet je helemaal geen dierlijke producten.

   21 februari 2020 at 13:28
 • Reply Emma

  Helaas vond ik de vegan kaas bij Vapiano niet lekker… Er zat een vreemd smaakje aan wat in niets op kaas leek. Zelf parmazaansebaas meenemen is een beter idee.

  28 februari 2020 at 15:52
 • reageer