Review: Tefal Fry Delight FX1000

Met een airfryer kun je zonder vet frituren zonder in te hoeven leveren op knapperigheid en smaak. Zou dat nou echt zo zijn? Ik mocht van Coolblue de Fry Delight FX1000 van Tefal uitproberen! In dit artikel laat ik je zien wat ik er mee heb gemaakt en hoe ik ‘m vind qua gebruiksgemak.

Airfryer vs friteuse
Het verschil tussen een friteuse en airfryer is dat je bij een airfryer niet frituurt in olie maar door middel van Air Pulse Technology: circulerende hete lucht. Hierdoor heb je geen vet nodig en zijn bijvoorbeeld frietjes uit de airfryer een stuk slanker dan die uit de traditionele frituurpan.

Tefal Fry Delight
Door de jaren heen heb ik enthousiaste ervaringen gehoord van overtuigd Airfryer bezitters, maar het is er nooit van gekomen om er een aan te schaffen. Ik ben nu dan ook reuze benieuwd!

Bonbon is ook heel benieuwd naar de Fry Delight!

Compact
Wanneer ik de grote doos die wordt bezorgd open, verbaas ik me over de compactheid van het apparaat: helemaal niet zo groot als ik verwacht had of ik gewend was van een frituurpan uit een ver verleden. Deze Fry Delight is vrij smal en hoog: het past ook helemaal bij de rest van de apparatuur in de keuken, die ook overwegend zwart en wit zijn. Het ziet er stijlvol uit en neemt door het compacte design geen onnodige ruimte in.

Overtuigd
Maar al na het eerste gebruik deel ik het enthousiasme van andere Airfryers: wat ideaal! Als eerste bak ik een portie tostones, dat zijn gefrituurde plakken bakbanaan. Over het resultaat ben ik zeer tevreden: het bereiden gaat eenvoudig en snel. Het recept hiervoor volgt snel!

Het tweede dat ik probeer zijn aardappels, die ik door de spiralizer heb gedraaid. Het resultaat is lekker: de gekrulde patatjes zijn niet de mooiste, maar smaken heerlijk!

Ook probeer ik frietjes van zoete aardappel uit: ik heb al vaker geprobeerd om deze te bakken in de oven. Met olie, zonder olie, eerst geweekt in water, goed droog gedept of juist vochtig: nooit werden ze echt krokant. Ik gebruik nu voor het eerst de Airfryer in combinatie met voorgesneden zoete aardappelfrites. Ik voeg een klein beetje zonnebloemolie aan de frietjes toe en bak ze vervolgens volgens de aangegeven baktijd. Het resultaat is zeer goed: ze zijn een stuk krokanter dan uit de oven! Ook de bamischijf die ik er in bak (van Mora zijn ze vegan!) wordt aan beide kanten krokant en de binnenkant goed verwarmd. Mijn vriend bakt er een portie bitterballen in en die zijn ook heel goed gelukt: heel krokant!

Het fijne vind ik vooral dat er geen vieze luchtjes en nare walmen van frituur ontstaan die lang in huis blijven hangen. Je ruikt wel dat er iets in de airfryer aan het bakken is, maar dat verdwijnt al een stuk door het gebruik van de afzuigkap, waar de airfryer schuin onder staat.

Ook het feit dat je geen of zoals bij frietjes maar weinig olie hoeft te gebruiken is zeer prettig: goed voor de lijn en de gezondheid!

Minpunten
– De handleiding is erg beknopt al moet ik daarbij zeggen dat het gebruik zich wel voor zich wijst
– De stekker is aan de korte kant: ik moet een verlengsnoer gebruiken om bij het dichtstbijzijnde stopcontact boven het aanrecht te komen

Pluspunten
+ Compact design: geen rondingen of uitsteeksels maar hoekig en slank waardoor het zo min mogelijk ruimte in neemt. Het design is mooi: deze airfryer krijgt een permanente plek op het aanrecht!
+ Het mandje en de opvangbak kunnen beiden in de vaatwasmachine
+ Het apparaat is snel voorverwarmd en klaar voor gebruik
+ Friet en snacks worden knapperig en goed verwarmd
+ Geen nare luchtjes of frituurwalmen

De Tefal Fry Delight FX1000 is hier te bestellen, de prijs is € 100.

Advertisement

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer