VeganChallenge dag 5

Woensdag: de vijfde dag van de VeganChallenge! Kijk je weer mee naar wat ik vandaag gegeten en gedronken heb?

‘s Ochtends eet ik een cracker met jam en een Nakd reep. Deze reep is gemaakt van dadels, cashewnoten en rozijnen en aroma’s, that’s it!

Rond twaalf uur vertrek ik van huis richting Rotterdam Noord: daar is vanmiddag een bloggerslunch bij Westerkaatje waar ik voor uitgenodigd ben! Sinds afgelopen zaterdag rijdt de tram weer door mijn wijk Kralingen. Deze stopte bijna anderhalf jaar niet op stops waaronder die in mijn straat. Wat een luxe dat ‘ie weer rijdt: wanneer ik uitstap voor de deur voelt het alsof ik speciaal word thuisgebracht door de tram. 🙂 Ik stap een paar haltes eerder uit, het is mooi weer. Ik wandel op mijn gemak richting Westerkaatje. Wat is dit stuk van Rotterdam toch leuk, ik neem me voor om hier vaker te komen. Zeker nu het vaker mooier weer wordt is dit een heel leuke wandeling vanaf huis.

Westerkaatje kon ik al, maar alleen van naam: gek genoeg is het er nooit van gekomen om er eens binnen te gaan, terwijl er zowat om de hoek bij mij ook een filiaal zit. Dit filiaal in Noord is prachtig: ruim en heel kleurrijk ingericht. Ik ben aan de late kant: binnen schuif ik aan de tafel waar al bijna alle bloggers zitten. We worden welkom geheten met een lekker drankje en krijgen dan een demonstratie cocktails maken. Daarna mogen we zelf aan de slag: ik maak een superlekkere met gin en gemberlimonade. Hoe tof ziet dit blikje er uit?

Meer over deze lunch én Westerkaatje in een apart artikel dat je binnenkort op wateetjedanwel kunt lezen.

Tijdens de lunch werd ik getipt door Merel van de Groene Meisjes over Arzu: daar had ik al eens over gehoord, maar het enthousiasme over de met chocolade omhulde dadels werkte zo aanstekelijk dat ik na de lunch direct een bezoekje bracht aan het filiaal, dat een paar straten verderop ligt. Helaas was de vegan box al uitverkocht, maar waren er nog vegan truffels en de dadels met chocolade. Ik kocht een doosje met een mix hiervan en wow, ik kan beamen: die dadels zijn te lekker. Een must-visit, van wat ik kon zien vanaf de toonbank is er boven een gezellige hoek om te zitten.

Very nice! Het is echt waar: Rotterdam wordt steeds leuker. Ik woon er al praktisch mijn hele leven, maar zie het met eigen ook gebeuren. We hebben het gewoon hier, in 010. 🙂

‘s Avonds eet ik alleen en maak ik de vegan ravioli klaar die ik van de week bij Gimsel in de Groene Passage heb gekocht. Ik schep er wat pesto doorheen: de biologische van Albert Heijn is vegan! Die vond ik sowieso al lekkerder dan gewone. Bij de ravioli eet ik wat veldsla. Een heerlijk maaltje! ‘s Avonds bij de thee neem ik nog een dadel, wat zijn die lekker. Dit doosje is geen lang leven beschoren, dat weet ik nu al. 🙂

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer