Jamie’s Markthal Rotterdam

Ik was er al eerder geweest, mijn vriend echter nog nooit. Tijd om daar verandering in te brengen! Afgelopen dinsdag 31 januari was het 1 jaar geleden dat Fabien en ik elkaar voor het eerst ontmoetten. Een mooie aanleiding om lekker uit eten te gaan: bij Jamie’s dus in de Markthal hier in Rotterdam!

Reserveren
Reserveren is vrijwel een must wanneer je naar Jamie’s wil. We wilden er al eens eerder er een hapje eten zonder dat van te voren vast te leggen: helaas, het zat toen al vol. Nu had ik daarom wel van te voren een tafel gereserveerd wat heel gemakkelijk gaat via de website.

Ontvangst
De ontvangst is hartelijk. We werden echter begeleid naar een tafeltje direct tegenover de ingang. Aangezien het een superkoude avond was, zou dit betekenen dat we vol in een koele stroom lucht zouden zitten vanwege de deur die open en dicht werd gedaan. Niet bepaald een geweldige plaats. Gelukkig kon er een ander tafeltje geregeld worden na een paar minuutjes geduld. We hadden daar vandaan uitzicht over de Markthal die toen al dicht was maar des te leuker om het ook dan eens te bekijken vanaf die kant.

De kleurrijke menukaart

De menukaart
We kregen de kleurrijke menukaart overhandigd met de mededeling dat een tweetal gerechten niet voorradig was. Dit kwam omdat de kwaliteit van de geleverde ingrediënten van die specifieke gerechten beneden de maat was en ze dit daarom niet wilden serveren aan de klanten. Dat zegt veel over de kwaliteit die je mag verwachten bij Jamies. If it ain’t 100%, it ain’t good enough!

Cheers!

Funky fries
We begonnen met een homemade lemonade. Superlekker! En toen bogen we ons over het menu. Van de keer ervoor dat ik bij Jamies at stonden de geweldige salade en polenta frietjes nog in mijn geheugen gegrift. Verschil is echter dat ik sindsdien geen kaas met stremsel meer eet. En die yummy polenta frietjes zijn werelds, maar wel gemaakt met Parmezaanse kaas. Helaas… Geen nood: de funky fries met knoflook en peterselie klonken me ook goed in de oren. Die koos ik dan ook samen met de superfood salade. Verder had ik als vega ook uit andere gerechten kunnen kiezen. Fabien ging voor een sirloin steak met gekruide frieten.

Supergoeie lemonade met verse munt

Vriendelijk en behulpzaam
De bediening was vriendelijk en alles werd in een goed tempo geserveerd. Helemaal niks op aan te merken!

Genoten
De superfood salade was weer genieten: “een superverse combinatie van avocado, geroosterde bieten, gemixte peulvruchten & granen, Italiaanse broccoli, granaatappel & pikante zaadjes met een harissa dressing & hüttenkäse“. Yum. Echt, zalig! Mijn bord ging dan ook helemaal leeg. De funky fries waren mij echter iets te funky. Er zaten flinterdunne plakjes knoflook bij, die mij te heftig zijn.

De superfood salade was supergood

De gekruide frietjes die Fabien kreeg bij zijn sirloin steak waren erg lekker. De steak vond Fabien perfect gebakken.

Toetje
Ah, vooruit. We nemen nog een dessert. Allebei een koffie en Fabien een superlekkere tiramisu en ik ging voor iets wat me onbekend was: orange blossom polenta cake. Wow. Genieten!

Room for dessert: tiramisu en orange blossom polanta cake

Nom so hard, party in my mouth en yummy in my tummy! <3

Rollend naar huis
Met een volle buik gingen we huiswaarts: wat een heerlijk diner was dit!

Aanrader
Na mijn eerste goede ervaring kan ik nu na de tweede het nogmaals beamen: Jamies in de Markthal is een aanrader!

Jamie’s Italian Markthal
Grotemarkt 90-92
3011 PA Rotterdam
website

Openingstijden
Maandag  12.00 uur – 22.00 uur
Dinsdag  12.00 uur – 22.00 uur
Woensdag  12.00 uur – 22.00 uur
Donderdag 1
2.00 uur – 22.00 uur
Vrijdag 12.00 uur – 22.30 uur
Zaterdag
12.00 uur – 22.30 uur
Zondag 12.00 uur – 22.00 uur
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer