Kattenliefde tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam

Momenteel is er een heel bijzondere tentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal genaamd Kattenliefde, Negen levens in de kunst. En die staat, de naam zegt het al helemaal in het teken staat van katten. En tja, als catlady moest ik daar natuurlijk naar toe! 

In zeven kabinetten komen de verschillende kanten van de kat naar voren.

Er zijn allerlei kunstwerken te zien aan bontgekleurde muren van uiteenlopende kunstenaars. Topstukken van Karel Appel, Picasso en Théophile-Alexandre Steinlen: werkelijk van alles wat. Je kijkt je ogen uit!

Kattenlol
Nadat ik net de hal was binnengewandeld en wat kunstwerken bekeek, zag ik uit mijn ooghoek iets bewegen onderaan een muur links van me. Ik schrok even: wat is dit nou? Een vrouw die op handen en voeten kroop ving mijn blik en we moesten er allebei om lachen want dit was wel erg komisch: ze kwam uit een een levensecht kattenluik vanuit een andere ruimte gekropen. Haha!

Dit soort kattenhumor kom je meer tegen tijdens deze tentoonstelling, ik zal verder niets verklappen want het is veel te leuk om zelf te ontdekken.

Interactief
Naast kunstwerken bekijken en door een kattenluik kruipen, zijn er ook allerlei andere interactieve elementen. Zo kun je je stem laten horen bij de miauw-karaoke en kattenfilmpjes bekijken terwijl je onderuit zakt in één van de zitzakken op ‘het gras’. Je kunt ook een snelcursus niksen volgen en, had ik het maar van te voren geweten (maar ach, ik ga zeker nog een keer): jouw dierbare kat of katten die overleden zijn een eerbetoon geven door een foto of briefje op te hangen in de indrukwekkende Kattenhemel. Wat een ontroerende uitingen hangen daar.

Rotterdampas
Ik bezocht deze tentoonstelling met de Rotterdampas: daarmee krijg je onbeperkt toegang tot de Kunsthal. Er zijn ook andere interessante tentoonstellingen te zien momenteel, dus kun je je hier wel een paar uurtjes vermaken. De Kunsthal is gelegen in het centrum van Rotterdam, je kunt vanuit daar een mooie wandeling maken naar het centrum of de andere kant uit de Erasmusbrug over.

Must-see voor kattenliefhebbers: deze tentoonstelling is een aanrader voor jong en oud! De tentoonstelling is te zien tot en met 14 januari 2018. Pawsome!

Kunsthal
Museumpark
Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
dinsdag t/m zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur
zondag: 11.00 uur – 17.00 uur

Meer lezen over de Rotterdampas? Hier schreef ik er eerder over. Echt een aanrader, je ontdekt op deze manier plekken in de stad waar je normaal niet zo snel aan denkt om naartoe te gaan.

Ieder seizoen krijg je een magazine thuisgestuurd met allerlei nieuwtjes rondom de Rotterdampas en verhalen van Rotterdampas gebruikers

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Mevrouw Marloes

    Heel leuk dat je ook naar de tentoonstelling bent geweest!! 🙂

    13 november 2017 at 15:00
  • reageer