Hudson’s Bay Rotterdam, Den Haag en Amsterdam [gesloten]

[Helaas is Hudson’s Bay in Nederland gesloten] Inmiddels zijn er 10 filialen van geopend: van het in Nederland splinternieuwe warenhuis Hudson’s Bay. Deze keten komt oorspronkelijk uit Canada, maar heeft hier in ons land een heel eigen opzet. Ik nam een kijkje in zowel het filiaal in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Ben jij er al geweest?

Tien filialen en more to come
Op dit moment kun je Hudon’s Bay vinden in: Almere, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Ook kun je online bestellen.

ROTTERDAM
Als eerste bezocht ik het filiaal in mijn eigen stad: Rotterdam. Het zag er indrukwekkend uit, al maanden naar de toeloop van de opening. Het pand waar V&D in zat kreeg een sjieke nieuwe look aan de buitenkant. Het grijze steen werd verpakt in witte platen van marmer en veel glas. Dat mag ook wel, dit filiaal in Rotterdam is de grootste van allemaal met 20.000 vierkante meter.

Bijzonder is dat dit warenhuis geen wanden heeft binnenin. Alles is open, waardoor het werkelijk groots aanvoelt. Licht ook: alles is goed verlicht. Het is al snel duidelijk dat fashionista’s hier hun hart op kunnen halen. Rotterdam heeft als eerste een instore Saks Fifth Avenue OFF 5TH , waarna Amsterdam zal volgen. Saks OFF 5th is een dochter van Hudson’s Bay in de vorm van een outlet, dus kun je hier items voor lagere prijzen kopen.Ik heb er zelf weinig mee allemaal, dus wandel ik vluchtig door de kleding en schoenen afdelingen. Maar ik kan me dus wel helemaal voorstellen dat je hier als liefhebber echt uit je dak gaat: noem een bijzonder merk en grote kans dat ze het hier hebben.

Aan het glazen dak en de typische open etages met in het midden de roltrappen doen nog denken aan hoe het was in het oude V&D gebouw. Even terugkijken hoor, deze foto maakte ik vlak voor de sluiting:

En zo ziet het er nu uit:

Naar boven
Ja, now we’re talking: boven heb ik het beter naar mijn zin, daar vind je de afdeling met zaken als kookspullen, decoratie voor in huis, boeken en lekkernijen. Bring it on!

Het assortiment is duizelingwekkend. Ik weet wel dat wanneer ik me wil oriënteren voor een nieuwe keukenmachine, ik hier waarschijnlijk een kijkje ga nemen! Wat is alles mooi neergezet, het is echt een feestje om door de verschillende afdelingen heen te lopen. Wat een prachtig warenhuis!

DEN HAAG
Als tweede bezocht ik het filiaal in Den Haag. Ook dat is gevestigd in het gebouw waar eerst V&D was gevestigd. Het voelt hier heel anders aan dan in Rotterdam: veel kleiner, hoewel het zomaar eens dezelfde oppervlakte kan hebben. Omdat Rotterdam geen wanden heeft en alles open is, voelt het hier meteen een stuk compacter aan. Minder indrukwekkend ook. Ik zie dezelfde afdelingen, maar het oogt allemaal net wat minder bijzonder.

Ik had hier foto’s gemaakt, maar ben ze kwijt! Zo stom! Maar qua inrichting verschilt het niet zo van de rest van de foto’s die je ziet in dit artikel.

AMSTERDAM
Het filiaal in Amsterdam verwart me eventjes.

Vier aparte gebouwen? Waar is nu precies de hoofdingang? Het is echt even zoeken. Er is een apart gebouw voor de heren, een aparte voor dames, voor kinderen en dan is er achter deze drie gebouwen weer een apart pand waar de afdelingen met spullen voor in huis staan opgesteld.

Dat is ook meteen het enige pand waar ik echt heb rondgekeken, omdat dat me het meeste trekt.

Oordeel
Na deze die filialen bezocht te hebben, kan ik concluderen dat Hudson’s Bay een mooie aanwinst is in Nederland. Het is een warenhuis dat V&D niet vervangt, maar dat was ook niet de bedoeling. Het neigt meer naar de Bijenkorf, ook qua prijsklasse. Het is een prachtig warenhuis dat echt de moeite is om te bezoeken. Rotterdam is veruit de allermooiste van de drie, het voelt het meest luxe en bijzonder aan. Amsterdam is apart te noemen met de vier aparte gebouwen, maar voelt ook groots en onderscheidend aan. Den Haag vond ik qua uitstraling wat ingetogen en het minst indrukwekkend.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer