Westerkaatje

Westerkaatje is een begrip in Rotterdam: met twee filialen in de stad én als catering thuis of op locatie. Hoewel de vestiging in Kralingen praktisch bij me om de hoek zit, is het er nooit van gekomen er eens wat te eten. Toen ik een uitnodiging kreeg voor een bloggerslunch ter gelegenheid van de nieuwe lentekaart zei ik dan ook geen nee!

Afgelopen woensdagmiddag ging ik naar het filiaal aan de Benthuizerstraat in Rotterdam Noord. Als eerste kregen we een cocktailworkshop met de biologische limonades van Mama Lemonades.

Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord, maar viel direct voor de verpakkingen die op tafel voor ons klaar stonden: hoe cute kan een blikje limonade zijn?

En ook zijn ze heel lekker, vooral de Herbal Moscow met gefermenteerde gember waarmee ik mijn cocktail maakte.

Na de workshop kregen we een rondleiding door het pand van Westerkaatje. Je zou het zo niet zeggen wanneer je vanaf de straatkant er langs loopt, maar het is echt heel groot van binnen!

Achter het restaurant en winkel gedeelte bevinden zich de keukens waar the Westerkaatje magic happens: hier worden alle maaltijden bereid die geserveerd en verkocht worden in de twee Rotterdamse filialen. Je kunt bij Westerkaatje namelijk ook maaltijden meenemen om thuis te eten. Ook verzorgt Westerkaatje de catering voor bruiloften, feesten en andere gelegenheden én worden er in deze keukens de maaltijden voor kinderopvang De Dikke Deur klaargemaakt. Leuk, zo’n letterlijk kijkje in de keuken!

Rijen met mooie borden en schalen in alle kleuren en maten, voor elk feest, bruiloft of ander evenement passend servies.

Na de rondleiding mogen we plaats nemen aan de prachtig gedekte tafel.

Eigenaresse Marlies licht de gerechten op tafel toe

Gelukkig zijn er bij deze lunch meerdere vegan opties en mag ik samen met de andere vegan in het gezelschap Merel van de Groene Meisjes onder andere smullen van een heerlijke courgette pasta met zeekraal en een zalig soepje. Ook kan ik meegenieten van de zoete afsluiter met een lekker stuk vegan cake. Alles zag er heel mooi uit tot aan eetbare bloemen op de borden en schalen toe. Genieten!

Bij Westerkaatje kun je dus naar binnen lopen om wat lekkers af te halen om thuis van te genieten of aanschuiven in het gezellige restaurant gedeelte van de zaak.

Aanschuiven of voor een later moment meenemen, beide is mogelijk bij Westerkaatje

Ook kun je er terecht voor originele items voor in en om de keuken: je kijkt je ogen uit naar die bonte verzameling items opgesteld in deze hoek van de winkel. Ideaal voor leuk culi-cadeautje voor een ander maar ook zeker jezelf!

Nog geen plannen voor Pasen? Op eerste Paasdag kun je bij Westerkaatje terecht. Wel even reserveren!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Laila

    Mocht je een keer naar Utrecht gaan: Vegan/veggie hotspots die echt de moeite zijn: Broei, Oproer, Rammenas, Soy, De Veldkeuken en -lekker oldskool- ACU

    23 mei 2017 at 11:40
  • reageer