Deze muffins zijn naast tussendoortje heel geschikt als ontbijt-to-go. Ze bestaan uit slechts een handvol ingrediënten, zijn voedzaam en vullen goed en je kunt er allerlei kanten mee op qua toppings en mix-ins.
Handvol ingrediënten
Fijngemalen havermout, een paar bananen, hoe rijper hoe zoeter en wat bakpoeder, that’s it! Je kunt er van alles aan toevoegen om het nog wat lekkerder te maken zoals ik hier deed met pure chocoladedruppels of geraspte kokos.
Of wat dacht je van:
- kaneel
- grofgehakte walnoot
- gedroogde cranberries
- fijngesneden dadel
- pindakaas
- amandelpasta of notenpasta naar keuze
Havermout – bananen muffins
Benodigdheden
- muffinblik
- muffinvormpjes
- Genoeg voor: 6 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 90 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 rijpe bananen
- mix-ins en/of toppings naar keuze
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de havermout fijn tot meel en meng met het bakpoeder.
- Prak de bananen met een vork zo fijn mogelijk en voeg toe aan de havermout.
- Voeg eventuele mix-ins toe zoals pure chocoladedruppels geraspte kokos.
- Zet 6 muffinvormpjes in een muffinblik en verdeel het mengsel over de vormpjes en bestrooi eventueel met extra toppings.
- Bak 10 – 12 minuten in de oven.
geen reacties