Frambozen squares met limoen

Deze vierkante raw taartjes zijn onwijs lekker. En ideaal om in huis te hebben: je kunt ze tot een maand nadat je ze hebt gemaakt in de vriezer bewaren. Onverwachte visite of gewoon trek? Eventjes 10 minuutjes laten ontdooien op het aanrecht en genieten maar!

Frambozen squares met limoen

Ingrediënten
200 gram cashewnoten*
100 gram amandelen
75 gram pistachenoten
45 gram geraspte kokos
85 ml. kokosolie, gesmolten
half potje dadelpasta **
200 ml. light kokosmelk (bijvoorbeeld deze)
125 ml. limoensap
60 ml. agave siroop
rasp van 1 limoen
125 gram bevoren frambozen

* ik koop cashewnoten meestal in grote verpakkingen van 500 gram of een kilo bij Amazing Oriental. Veel voordeliger dan kleine zakjes in de gewone supermarkt!
** je kunt dit ook vervangen door ongeveer 10 dadels en een flinke eetlepel gesmolten kokosolie. Maar hou je (net als ik) van shortcuts en gemak, gebruik dan kant en klare dadelpasta!

Benodigdheden
vierkant bakblik van 20 cm. x 20 cm.
bakpapier
bakkwastje
keukenmachine

Bereidingswijze
Week de cashewnoten 4 uur in water. Vet het bakblik met een bakkwastje in met wat olie en bekleed met bakpapier, zorg ervoor dat er een stuk over het blik heen hangt. Zo kun je straks makkelijker de inhoud uit het bakblik halen. Meng de pistachenoten, amandelen, geraspte kokos en de dadelpasta in de keukenmachine. Schep dit in het bakblik en druk goed aan. Zet een uur in de vriezer. Meng de cashewnoten, kokosmelk, limoensap, agave siroop, kokosolie en de helft van de limoenrasp in een keukenmachine. Verdeel de frambozen over de bodem in het bakblik. Schenk dit mengsel er overheen en bestrooi met de rest van de limoenrasp en zet een paar uur in de vriezer tot het hard is geworden. Laat 10 minuten op het aanrecht staan en haal dan uit het bakblik. Snij in vierkantjes. Bewaar deze in een goed afgesloten bewaardoos in de vriezer, ongeveer een maand houdbaar.

Frambozen squares met limoen

Frambozen squares met limoen

Frambozen squares met limoen

Frambozen squares met limoen

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Rowan

    Wauw wat zien deze taartjes er mooi en lekker uit!!

    2 december 2016 at 09:02
  • reageer