Afdrukken

Frambozen squares met limoen

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • Ingrediënten
    200 gram cashewnoten*
  • 100 gram amandelen
  • 75 gram pistachenoten
  • 45 gram geraspte kokos
  • 85 ml. kokosolie, gesmolten
  • half potje dadelpasta **
  • 200 ml. light kokosmelk (bijvoorbeeld deze)
  • 125 ml. limoensap
  • 60 ml. agave siroop
  • rasp van 1 limoen
  • 125 gram bevroren frambozen

Bereidingswijze

Week de cashewnoten 4 uur in water. Vet het bakblik met een bakkwastje in met wat olie en bekleed met bakpapier, zorg ervoor dat er een stuk over het blik heen hangt. Zo kun je straks makkelijker de inhoud uit het bakblik halen. Meng de pistachenoten, amandelen, geraspte kokos en de dadelpasta in de keukenmachine. Schep dit in het bakblik en druk goed aan. Zet een uur in de vriezer. Meng de cashewnoten, kokosmelk, limoensap, agave siroop, kokosolie en de helft van de limoenrasp in een keukenmachine. Verdeel de frambozen over de bodem in het bakblik. Schenk dit mengsel er overheen en bestrooi met de rest van de limoenrasp en zet een paar uur in de vriezer tot het hard is geworden. Laat 10 minuten op het aanrecht staan en haal dan uit het bakblik. Snij in vierkantjes. Bewaar deze in een goed afgesloten bewaardoos in de vriezer, ongeveer een maand houdbaar.

Notities

* ik koop cashewnoten meestal in grote verpakkingen van 500 gram of een kilo bij Amazing Oriental. Veel voordeliger dan kleine zakjes in de gewone supermarkt!
** je kunt dit ook vervangen door ongeveer 10 dadels en een flinke eetlepel gesmolten kokosolie. Maar hou je (net als ik) van shortcuts en gemak, gebruik dan kant en klare dadelpasta!