Drink aquarium voor katten: zo zorg je dat je kat meer drinkt

Van nature drinken katten niet veel. Het is lastig om in de gaten te houden of je kat voldoende drinkt, omdat je ze het dus niet vaak ziet doen. Toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je kat aanspoort om te drinken. In dit artikel lees je een aantal tips om drinken te stimuleren en ik laat je zien hoe je een drink aquarium maakt, wat ik zelf ook wel cup-a-soup voor katten noem. Die van mij zijn er dol op! 

Kieskeurig

Katten zijn kieskeurige beesten, velen houden er vaak niet van als eten en drinken te dicht naast elkaar staat. Zet eventueel een tweede bak water op een andere plek ver bij het eten vandaan om meer drinken aan te moedigen.

Snorharen

De snorharen zijn de voelsprieten van de kat: ze zijn heel gevoelig. Daarom is het belangrijk voor een waterbak te kiezen die breed is en waarvan de snorharen tijdens het drinken niet tegen de zijkanten van de bak aan schuren.

Bonbon toont haar snorharen

Drinkfontein

Om het drinken aantrekkelijker te maken kun je ook kiezen voor een drinkfontein: deze vul je met water en dit wordt vervolgens continu rondgepompt en in veel gevallen ook gekoeld. Koel stromend water dus, de hele dag lang! Je hebt al een waterfontein voor een paar tientjes, deze Catit Fresh and Clear Drinkfontein bijvoorbeeld.

Drink aquarium

Jaren geleden las ik hierover op een kattenforum en sindsdien maak ik het regelmatig voor mijn eigen katten, zeker in de warmere maanden van het jaar om drinken te stimuleren: een drink aquarium. Dat is een grote glazen schaal gevuld met water, aquariumplantjes en robotvisjes. Ik noem het zelf ook wel cup-a-soup voor katten. Hier vinden ze het reuze interessant en ik heb het idee dat ze wat vaker drinken naast dat ze er mee spelen.

De glazen schaal kocht ik bij Xenos en de robotvisjes bij Bol.com.

De Robofish begint meteen te zwemmen wanneer je ‘m in water legt

De zuurstofplantjes kocht ik op de aquariumafdeling bij Intratuin. Verwijder het eventuele lood van de plantjes. Ik spoel ze zelf altijd even af onder de kraan. Vul de schaal met schoon kraanwater en doe de plantjes en robovisjes er in. Let the fun begin!

Ververs het water regelmatig en spoel ook de plantjes regelmatig af onder schoon kraanwater voor je ze weer in de schaal doet.

Dit artikel bevat enkele affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij via de links iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. Dank voor je begrip!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer