De Kade

Onlangs deed ik werkelijk een fantastische ontdekking in hartje Rotterdam: Restaurant De Kade. Hier kun je terecht voor Aziatische en Surinaamse specialiteiten die voornamelijk vegetarisch en veganistisch bereid worden.

Sinds begin dit jaar staan er ook vlees- en visgerechten op de kaart. Daarover zegt De Kade:  Al onze vegetarische gerechten worden gescheiden bereid van de vis- en vleesgerechten. We gebruiken aparte pannen en kookgerei hiervoor. Hoe goed is dat? Hoewel ik zelf natuurlijk geen gebruik zal maken van de vlees en vis opties op de kaart, is het wel zo fijn dat je er met een gezelschap terecht kunt waarvan niet iedereen vega is. Zo ging ik er eten met mijn  vriend die die avond liever vlees at. Prima: ieder zijn keus en smaak!

Hartje centrum
De Kade is gelegen aan het begin van de West-Kruiskade in het centrum van Rotterdam. Op loopafstand van Rotterdam Centraal en de winkelstraat de Lijnbaan en bioscoop Pathe. Een fijne locatie om een hapje te eten voor of na een filmpje of het winkelen dus!

Open keuken
De open keuken biedt een kijkje op de chefs, die de gerechten bereiden. Er is veel plek: je kunt ook boven plaatsnemen en bij goed weer buiten voor de deur aan de altijd drukke Kruiskade.

Veel keus
De keuze is reuze: echt voor ieder wat wils. Door middel van gekleurde icoontjes is er op één oogopslag te zien welke gerechten geschikt zijn voor veganisten en ook is aangegeven welke opties glutenvrij zijn.

Roti
Ik twijfel tussen de bamisoep en roti: die laatste wint, ik bestel de roti met tahoe. De gerechten worden vrij snel geserveerd: wat ziet het er heerlijk uit! We bestellen er ook mini loempia’s en saté bij, beiden vegan natuurlijk.


Vooral de saté vinden we allebei ontzettend smaakvol, de saus die er bij wordt geserveerd is echt waanzinnig lekker. Een heel goede combinatie van hartig en zoet. De roti is ook erg lekker, alleen vind ik de saus wat te dun. Het doet niets af aan de smaak gelukkig, die is prima in orde. Ook het erbij geserveerde rotivel is erg lekker. Smullen dit!

Oordeel
Wat een fijne plek. Vriendelijk personeel, een mooie kaart, opties voor vega’s, vegans én vleeseters: je kunt hier dus prima terecht met een gezelschap. Dit wel met respect voor vega’s en vegans omdat het apart gescheiden wordt, ook in de keuken: dit is toch fantastisch? De prijzen zijn heel redelijk en de porties ruim. Ja, hier gaan we vaker een hapje eten. Ik kijk nu al uit naar de bitterballen, bamisoep en Buddha’s Delight.

De Kade
West-Kruiskade 17B
3014 AJ Rotterdam
Website | Facebook | Instagram
Maandag t/m zaterdag: 12.00 uur – 22.30 uur
Zondag: 13.00 uur  – 22.30 uur

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer