Heerlijke en ook nog eens behoorlijk gezonde kokosballetjes die er feestelijk uit zien! Ik wilde ze al een hele tijd maken, maar vergat steeds om zo’n 4 uur van te voren de benodigde cashewnoten te weken. Hou hier dus rekening mee als je deze lekkernij ook wil maken.
Ingrediënten
100 gram rauwe cashewnoten
25 gram geraspte kokos
2 tablespoons/15 ml. water
2 grote dadels
sap van een halve citroen
schil van 1 citroen, geraspt
scheutje vanille extract
extra geraspte kokos als topping
Bereidingswijze
Week de cashewnoten in een schaaltje met water voor minimaal 4 uur. Giet de cashewnoten af en meng ze met alle ingrediënten behalve de extra geraspte kokos in een keukenmachine. Ik deed dit met een staafmixer en dat ging prima. Voeg een beetje water toe als het niet een romige structuur heeft. Maak je handen nat en rol balletjes van het cashewnotenmengsel. Rol ze door de geraspte kokos en zet ze in de koelkast of een minuut of 10 in de vriezer voor je ze wil serveren.
Het recept komt hier vandaan.
5 reacties
Heerlijk, ga meteen de cashewnoten in het water zetten!
25 juli 2014 at 07:16Hallo , ik leer nu pas je site kennen , wat me heel erg bevalt , maar hoeveel gram is een cup ? Bedankt
31 juli 2014 at 21:12Leuk om te horen! En hoeveel gram een cup bevat hangt af van het ingrediënt. Daar komt nog een stuk over op de website maar tot die tijd verwijs ik je door naar een informatief artikel van uit Pauline’s keuken waar een handig schema op te vinden is: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/03/amerikaanse-maten-cups.html
31 juli 2014 at 21:14Dankjewel Suzanne
1 augustus 2014 at 18:12Oooooh – ga ik van de week proberen. Dol op kokos!! Thnxxxx
18 augustus 2014 at 23:21