Vegan ijstaart

Werd bij jou thuis vroeger het kerstdiner ook steevast afgesloten met een flink stuk Vienetta? Dé ijstaart der ijstaarten met romig vanille ijs en knapperige chocolade, die nog altijd verkrijgbaar is maar helaas niet vegan. Geen probleem: deze versie maak je heel makkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten en wat mij betreft smaakt het net zoals the real thing. Maar dan helemaal plantaardig!

Vegan vanille ijs

De basis van deze ijstaart is vegan vanille ijs. Ik heb voor deze vegan Vienetta het vegan vanille ijs van Hertog gebruikt en deze is verkrijgbaar bij AH, Jumbo en PLUS.

Afdrukken

Vegan Vienetta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 8 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie, optioneel (zorgt ervoor dat de chocolade knapperiger en mooier weer hard wordt)
  • 900 gram vegan vanille ijs
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  • Haal het vanille ijs uit de vriezer en zet een minuut of 10 op het aanrecht zodat het iets zachter wordt.
  • Smelt intussen de pure chocolade met de kokosolie.
  • Bedek een cakeblik met bakpapier.
  • Schep met een lepel kleine beetjes uit de pot ijs, ongeveer een eetlepel per keer. Leg deze stukjes ijs in het bakblik in 1 laag. Druk met de achterkant van de lepel aan en strijk zo glad mogelijk.
  • Verdeel met een eetlepel wat van de gesmolten chocolade erover. Dit hoeft niet netjes: trek een wir war van dunne strepen.
  • Zet het bakblik in de vriezer zodat de chocolade kan drogen voor een minuut of 5.
  • Haal het bakblik weer uit de vriezer en herhaal de vorige 2 stappen, vul het blik met nog een laag ijs en verdeel er weer chocolade over.
  • Herhaal tot het ijs op is.
  • Zet het bakblik met ijs een uurtje in de vriezer zodat het goed hard kan worden.
  • Verdeel er met een zeefje wat cacao overheen.
  • Snij in plakken en serveer.

Versie met gecondenseerde kokosmelk

Eerder maakte ik deze versie van vegan Vienetta met gecondenseerde kokosmelk en vegan slagroom. Qua smaak en resultaat vrijwel gelijk, alleen wel met lichte kokossmaak én het smelt sneller. Voordeel van de versie die je in dit artikel ziet is dat die supermakkelijk te maken is, en dit recept iets meer werk en ingrediënten kost.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star