1 eetlepel kokosolie, optioneel (zorgt ervoor dat de chocolade knapperiger en mooier weer hard wordt)
900 gram vegan vanille ijs
cacaopoeder
Bereidingswijze
Haal het vanille ijs uit de vriezer en zet een minuut of 10 op het aanrecht zodat het iets zachter wordt.
Smelt intussen de pure chocolade met de kokosolie.
Bedek een cakeblik met bakpapier.
Schep met een lepel kleine beetjes uit de pot ijs, ongeveer een eetlepel per keer. Leg deze stukjes ijs in het bakblik in 1 laag. Druk met de achterkant van de lepel aan en strijk zo glad mogelijk.
Verdeel met een eetlepel wat van de gesmolten chocolade erover. Dit hoeft niet netjes: trek een wir war van dunne strepen.
Zet het bakblik in de vriezer zodat de chocolade kan drogen voor een minuut of 5.
Haal het bakblik weer uit de vriezer en herhaal de vorige 2 stappen, vul het blik met nog een laag ijs en verdeel er weer chocolade over.
Herhaal tot het ijs op is.
Zet het bakblik met ijs een uurtje in de vriezer zodat het goed hard kan worden.