Afdrukken

Vegan Vienetta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie, optioneel (zorgt ervoor dat de chocolade knapperiger en mooier weer hard wordt)
  • 900 gram vegan vanille ijs
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  • Haal het vanille ijs uit de vriezer en zet een minuut of 10 op het aanrecht zodat het iets zachter wordt.
  • Smelt intussen de pure chocolade met de kokosolie.
  • Bedek een cakeblik met bakpapier.
  • Schep met een lepel kleine beetjes uit de pot ijs, ongeveer een eetlepel per keer. Leg deze stukjes ijs in het bakblik in 1 laag. Druk met de achterkant van de lepel aan en strijk zo glad mogelijk.
  • Verdeel met een eetlepel wat van de gesmolten chocolade erover. Dit hoeft niet netjes: trek een wir war van dunne strepen.
  • Zet het bakblik in de vriezer zodat de chocolade kan drogen voor een minuut of 5.
  • Haal het bakblik weer uit de vriezer en herhaal de vorige 2 stappen, vul het blik met nog een laag ijs en verdeel er weer chocolade over.
  • Herhaal tot het ijs op is.
  • Zet het bakblik met ijs een uurtje in de vriezer zodat het goed hard kan worden.
  • Verdeel er met een zeefje wat cacao overheen.
  • Snij in plakken en serveer.