5 boeken die ik wil lezen

Er zijn periodes waarin ik geen boek aanraak. Dan heb ik de rust niet voor, geen zin in of te weinig tijd. Het afgelopen jaar was eigenlijk zo’n lange aan een gesloten periode waarin ik nauwelijks boeken las. Het was me dan ook een jaar met diepte- en hoogtepunten. Wel las ik stapels en stapels (virtuele) tijdschriften: die zijn makkelijker weg te leggen dan een roman. Maar, langzaam begin ik weer zin te krijgen om in een boek te kruipen en dan wel zo een die je met moeite weglegt, want zo spannend/grappig/interessant/meer meer meer! Ja, zo’n boek graag. Hoeft ook niet per se een roman te zijn, non-fictie, kookboeken en lifehack-achtige boeken lees ik minstens zo graag.  Het is maar net hoe mijn bui is op het moment, daarom ben ik ook meestal in meerdere boeken tegelijk bezig. Mijn virtuele nog te lezen boekenplank op Goodreads puilt uit. Vandaag laat ik je zien welke ik heel graag in mijn schoen of onder de kerstboom zou willen vinden dit jaar. Wat staat er op jouw te-lezen-lijstje? En lees jij dan 1 boek per keer, of net als ik meerdere boeken tegelijk?

5-boeken-die-ik-wil-lezen

Herman Koch – De Greppel
Niet alleen vanwege de goede recensies maar alleen al door onderstaande tweet. Hee, als Stephen King zegt dat iets goed is, is dat het ook. Hier te bestellen.

hermankoch-degreppel


Isa Hoes en Medina Schuurman – Te Lijf
Dit jaar ben ik 38 jaar geworden. Ik voel me jonger dan ooit, maar eerlijk is eerlijk: ik merk aan kleine dingetjes dat ik toch echt een dagje ouder begin te worden. Het zinnetje ‘de kunst van het mooi ouder worden’ op de cover in combinatie met de twee schrijfsters trok meteen mijn aandacht. Isa Hoes vind ik een stoere leuke vrouw. Medina Schuurman ken ik nog van de serie Rozengeur en Wodka Lime, waarin de twee trouwens allebei speelden. Wat een heerlijke serie was dat: een soort Nederlandse Sex and The City. Benieuwd naar wat deze twee mooie dames onthullen in dit boek, dus staat deze hoog bovenaan mijn lijst. Hier te bestellen.

isahoesmedinaschuurman-telijf


Jarett Kobek – Ik haat het internet
Eigenlijk trok deze inleiding in de Volkskrant meteen mijn aandacht en interesse om dit boek te lezen: Zonder internet was Trump nooit tot president gekozen, zegt Jarett Kobek. En er is nog veel meer mis met de sociale media. Hij verpakte zijn aanklacht in een bijzonder geestige roman. Benieuwd naar! Hier te bestellen.
jarettkobek-ikhaathetinternet


Hygge – De Deense kunst van het leven
De term hygge heb je vast wel eens gehoord. Niet? Nou, Hygge is hot en harstikke populair. Type het maar eens in op Pinterest en een stortvloed aan gezellige, knusse en warme plaatjes komt tevoorschijn op je beeldscherm. Ik hou ervan. Dat knusse gevoel, die open haard, je handen gevouwen om een dampende mok koffie, de geur van warme appeltaart uit de oven. Dat is hygge voor mij. Ik ben razend benieuwd naar deze bestseller dat dieper in gaat op the Danish way of life. Hier te koop!

meikwiking-hygge


Kristy Turner – But I could never go vegan!
De titel alleen al is geweldig. En het lekkers op de cover doet me het boek op willen pakken en doorbladeren. Ja, hier ben ik benieuwd naar. En na een kijkje op haar prachtige blog Keepin’ it Kind helemaal! Hier te bestellen.

kristyturner-buticouldnevergovegan

De linkjes in dit artikel verwijzen naar mijn Bol.com verkoopaccount. Wanneer je iets koopt via het klikken op deze linkjes, krijg ik een klein deel over het aankoopbedrag. Dit gebruik ik weer om wateetjedanwel.nl nog beter, mooier en lekkerder te maken! Neem ook eens een kijkje in mijn Bol.com winkel, die kun je hier bezoeken.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Irma Boerlage

  Inspiratie ten top!
  Zeker ” ik haat internet” trok mijn aandacht?Leuk suzanne! Ik lees alles wat jij schrijft
  Ik volg alles
  Ik ben een fan !!
  Succes lieverd ?

  26 november 2016 at 15:24
  • Reply Suzanne

   Aah wat lief, dank je wel! 🙂

   27 november 2016 at 10:49

  reageer