Tips om je ook op je werk gezond te kunnen eten

Gezonde voeding is en blijft ontzettend belangrijk. Hoewel het lijkt alsof steeds meer mensen zich hier bewust van zijn, zien we ook dat het aantal mensen met overgewicht de laatste jaren steeds verder is toegenomen. Wat we bijvoorbeeld zien, is dat veel mensen met name op het werk regelmatig ongezond eten. Nu valt dit bij de wat kleinere bedrijven vaak nog wel mee, maar zien we dat grote bedrijven, die vaak beschikken over een kantine waar je iedere dag wel iets ongezonds kunt halen, hier veel meer last van hebben. Logisch, want een kroketje is best lekker tijdens de lunch. Omdat we het belangrijk vinden dat we hier met elkaar beter opletten, willen we graag wat tips met je delen, zodat je ook op je werk gezond kunt eten.

Maak je eten ‘s avonds klaar

Het klinkt heel eenvoudig en zo is het eigenlijk ook. Om ervoor te zorgen dat je ook op je werk gewoon gezond kunt eten, is het belangrijk om goed na te denken over wat je wilt eten. Op het moment dat je namelijk niets meeneemt en je gaat met honger samen met je collega’s naar de kantine, dan is het onvermijdelijk dat je wat neemt. Door de avond van tevoren alvast alles klaar te maken, weet je ook zeker dat je voldoende eten bij je hebt. Denk na over het ontbijt, mocht je dit niet thuis doen, maar ook over de lunch bijvoorbeeld. Smeer je een paar plakken brood of neem je liever een beker yoghurt mee? Zorg ervoor dat je een goede rugzak voor heren koopt zodat je alles makkelijk mee kunt nemen en de kans dat je op je werk iets koopt is een stuk kleiner. Het beste kun je uitrekenen hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt, zodat je dit een stuk makkelijk kunt bepalen voor jezelf.

Sla traktaties vaker af

Je kent het wel, de ene week is het gebak, de andere week trakteert er iemand op een saucijsje. Zo is er altijd wel wat. Je doet er dus ook verstandig aan om niet altijd maar ja te zeggen, maar ook gewoon een keer een traktatie af te slaan. Ons advies is om bijvoorbeeld 1 op de 4 traktaties wel te nemen, maar dan wel rekening te houden met hetgeen wat je de rest van de dag eet. Dus stel dat je ervoor kiest om een stukje taart te nemen van je collega die jarig is, dan weet je dat dit ongeveer 400 calorieën is. Deze zal je dus ergens anders moeten laten vallen. Nu is een keer niet zo erg, maar doe je dit structureel, dan kom je voor je het weet zo een paar kilo aan.

Ga op de fiets naar het werk

In het verlengde van gezonde voeding is ook voldoende beweging belangrijk om gezond te blijven. Waarom dus ook niet minimaal twee keer per week op de fiets naar het werk? Mocht je op minder dan 15 kilometer wonen, is dit namelijk prima te doen. Wel even een goede backpack kopen zodat je je gezonde lunch ook mee kunt nemen en je zult merken dat je ontzettend snel een stuk fitter bent. Daarbij komt ook dat je fitter op je werk verschijnt en uiteindelijk ook productiever bent omdat je al lekker een half uurtje op de fiets hebt gezeten.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer