Shoplog: Maisons du Monde

Wat sommige vrouwen hebben met schoenen en handtassen heb ik met iets heel anders. Mijn hart gaat sneller kloppen van mooi servies, kleurrijke servetten, kopjes, glazen en dat soort zaken. Ik heb dan ook inmiddels een behoorlijke verzameling die ik voornamelijk gebruik voor foto’s voor hier op wateetjedanwel.nl! Vorig jaar stapte ik voor het eerst een Belgische vestiging van interieurketen Maisons du Monde binnen. Wow… Wat een prachtige spulletjes en zo betaalbaar! Inmiddels ben ik er meerdere keren geweest en laat ik je in dit artikel zien wat ik er onlangs allemaal heb gekocht.

Van boven naar beneden en van links naar rechts: 1. kaartenhouder in hartvorm | 2. kunststof glas met luchtbellen er in verwerkt | 3. koffiekop met onderzetter | 4. mini dienblaadje | 5. glazen schaaltje | 6. knalgeel bord met een oranje onderkant | 7. bamboo schaaltje met mintgroene buitenkant

Helaas is er (nog?) geen vestiging van Maisons du Monde in Nederland. Ben je op vakantie geweest in landen als Frankrijk en België, dan ken je de keten wellicht al. Bij Maisons du Monde kun je terecht voor meubels in uiteenlopende stijlen: van klassiek tot superhip en helemaal van deze tijd. Alles is heel betaalbaar, wat mij vooral erg aanspreekt! De winkel is clean en overzichtelijk: veel spulletjes staan mooi uitgestald per thema en/of kleur. Mijn favoriete gedeelte is die van het serviesgoed: lange rijen met bordjes, servetten, glazen, kopjes, noem maar op! De eerste keer dat ik er op de afdeling liep duizelde het gewoon voor mijn ogen: all. the. pretty. stuff!

Het is vanaf Rotterdam maar een uurtje rijden naar Schoten, waar het voor mij meest dichtst bijzijnde filiaal is gevestigd. Je kunt online bestellen, maar daar zitten twee grote nadelen aan: servies bijvoorbeeld gaat meestal niet per stuk en wordt het alsnog prijzig én de verzendkosten liggen aan de hogte kant. En het is gewoon veel leuker om het allemaal in het echt te bekijken. Vanaf Schoten is het maar een klein stukje doorrijden naar Antwerpen, dus is het leuk om er meteen een dag uit van te maken!

Kijk voor vestigingen en meer informatie op de website van Maisons du Monde. Ben jij wel eens bij deze winkel geweest?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply chucky1012

  Mooie spullen!
  Leuke webshop met zoveel prachtige woonaccesoires!

  Xoxo

  12 april 2017 at 14:19
 • Reply Jannike

  Wat een leuke spulletjes! Vooral het bamboe schaaltje vind ik erg leuk!

  12 april 2017 at 14:31
 • reageer