Review: slapen op een Simba matras + uitpakvideo

Een goede nachtrust heeft een enorme invloed op je gezondheid, je humeur en je productiviteit: het is dus heel belangrijk dat je ‘s ochtends uitgerust wakker wordt. Een belangrijke rol hierbij is weggelegd voor het matras. Matrassenfabrikant Simba beweert dat wanneer je voor een Simba matras kiest je maar liefst gemiddeld 21 minuten extra slaapt per nacht. Bijzonder is dat dit bedrijf het eerste matras ter wereld heeft ontwikkeld dat pocketveren en traagschuim combineert. Ik probeerde een Simba matras uit en vertel je dit in artikel hoe dat is bevallen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simba

Timing
Knap staaltje timing van Simba: zoals je misschien weet is mijn vriend vorig jaar bij me ingetrokken en wonen we samen. Beetje bij beetje maken we mijn huis ons thuis en vervangen we wat meubels door stukken die we beiden mooi vinden, verven we wat muurtjes en was nu de slaapkamer aan de beurt. Al jaren stond het op mijn to do list, maar kwam het er nooit van: een nieuw bed en matras. Zowel het bed als matras waren behoorlijk gedateerd en het matras kon echt niet meer: doorgezakt en gewoon op. Normaal al niet slim voor je rug en nachtrust, maar ik met diverse hernia’s zou eigenlijk beter moeten weten.

Nieuw bed
Maar gelukkig: zowel het bed als matras zijn afgevoerd en behoren tot het verleden. Samen kozen we een nieuw bed, eenvoudig en praktisch met opbergladen onderop. Superfijn: geen stofwolken meer onder het bed én ideaal om beddengoed in op te bergen. En toen mocht ik via de webshop van Simba een nieuw matras uitkiezen!

Het oude bed en matras zijn afgevoerd. Ready voor de Simba experience: bring it on!

Enthousiast
Na het bekijken van de website werd ik meteen enthousiast, alleen al over deze belofte: Simba bestaat uit vijf luxueuze lagen die zich volledig naar je lichaam vormen. Op deze manier krijg je de nachtrust waar je altijd al van droomt.

Klik voor een grotere afbeelding!

Samen slapen, maar ongestoord
Ook deze zin sprak me erg aan: de-HR basislaag in combinatie met pocketvering en traagschuim zorgt er voor dat twee slapers met verschillende slaappatronen ongestoord van een perfecte nachtrust kunnen genieten. Begrijp me niet verkeerd, ik vind samenwonen erg fijn en gezellig. Maar ik ben een onrustige slaper: ik woel zo vaak per nacht, dat ik mezelf regelmatig wakker eh, woel. Dan kun je je best voorstellen dat met een doorgezakt antiek matras dat alles behalve prettig is voor mijn vriend. En andersom ook: ik slaap hartstikke licht en word bij de minste of geringste beweging naast me wakker. Wat een ideale oplossing zou dit zijn: een matras waarop je elkaars gewoel en gedraai niet merkt!

Je hoeft alleen de maat te kiezen
En niet een type, want: daar is er maar één van. En eerlijk? Ik vind dat zo fijn: ik zag er tegenop om me te moeten verdiepen in de wereld van matrassen. Ik heb geen idee wat het allemaal inhoudt. Bij Simba is dat niet aan de orde: de keus is al voor je gemaakt. Er is maar één type matras: al het beste van alle soorten in één. Zoals Simba zelf zegt:

Na een ontwikkeltraject waarin we de profielgegevens van 10 miljoen mensen en 180 miljoen lichaamsdelen hebben onderzocht – om te kijken wat mensen prettig vinden en wat het beste is voor het lichaam – zijn we uiteindelijk tot het Simba matras gekomen: het perfecte matras wat geschikt is voor iedere slaper. We noemen ons matras ‘perfect’ – elk deel ervan is goed doordacht en ontwikkeld om voor iedereen een perfecte nachtrust te verzorgen. Het matras is niet te zacht maar ook niet te hard, gewoon perfect voor elke slaper.

Snelle levering
Alleen de maat dus: dat is makkelijk, want dat wordt de maat van ons nieuwe bed. Nadat ik de bestelling had geplaatst kreeg ik al snel bericht met gegevens wanneer ik het matras kon verwachten. En inderdaad: twee dagen later werd er een grote doos afgeleverd. Ongelofelijk, maar hier zit ons nieuwe twee-persoons matras in! Snel uitpakken dan maar, kijk je mee?

Eerste indruk
Nadat ik het plastic van het opgerolde platte pakket had gehaald, ontpopte het matras zich tot ware grootte. Fijn detail: er wordt een handig mesje bij geleverd waarbij je het plastic moeiteloos en veilig kunt opensnijden zonder jezelf of het matras te beschadigen.

Wow! Serieus: wat een kwaliteit. Alles is mooi afgewerkt en heel netjes gestikt. Aan de zijkant zit een stijlvol label van Simba.

 

De eerste indruk was dus helemaal in orde! Het matras moet een paar uur rusten voor je het in gebruik kunt nemen. Ik kon het stiekem niet laten er toch alvast heel even op te liggen en keek meteen al uit naar de avond: wat was ik benieuwd hoe het zou zijn om er op te slapen!

Eerste nachten
Zoals ik in meerdere reviews had gelezen kunnen zo wel Fabien als ikzelf beamen: het is even wennen. Maar eerlijk is eerlijk, dat is het met ieder matras. Het ligt totaal anders dan het exemplaar dat ik hiervoor gewend was. Het matras is hoog wat we allebei als heel prettig ervaren, het geeft een luxe-hotel-kamer gevoel. Ondanks het wennen wil ik de tweede avond er al heel vroeg in om vanuit bed tv te kijken en wat te lezen: genieten dit!

Na twee weken
Na twee weken kan ik zeggen dat we er helemaal gewend aan zijn om op dit matras te slapen. Wat een verschil: we zijn ‘s ochtends uitgeruster en merken het niet meer van elkaar wanneer één van ons ligt te draaien of woelen. We zijn dolblij met dit mooie matras en daarmee kan ik deze absoluut aanraden!

Ook proberen?
Van Simba mag je een matras 100 dagen testen. Ben je niet tevreden of kun je er niet aan wennen? Dan mag het matras retour: deze wordt opgehaald en je krijgt je geld terug.

Kijk voor meer informatie op de website van Simba.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Anne

  Hey super fijn dit! Ik was net op zoek naar ervaringen met dit matras toen ik je artikel tegenkwam 🙂 Hieruit kan ik dus ook opmaken dat hij helemaal vegan is? Geen wol of veren etc?

  23 augustus 2018 at 13:41
  • Reply Suzanne

   Hi Anne, ik kan je dit matras echt aanraden! En inderdaad geen wol of veren!

   23 augustus 2018 at 13:57

  reageer