Red de bijen: doe mee met de Nationale Zaaidag op 22 april

De bij is essentieel voor het behoud van onze natuur. Maar helaas gaat niet goed met de wilde bij in Nederland en dat een dringend probleem. De Bijenstichting is in actie gekomen en roept iedereen op om op 22 april een handje te helpen door te zaadjes te zaaien. Die dag is uitgeroepen tot Nationale Zaaidag met als focus dit jaar: een enorme bed & breakfast voor bijen estafette! Meedoen is simpel, zet een bijenhotel in je tuin of op je balkon en duurzaam zaaigoed en help de bijen op die manier. In dit artikel vertel ik je er meer over en ik mag 5 bijen bed & breakfast pakketten verloten! [De winactie is inmiddels gesloten en de winnaars hebben bericht ontvangen]

Opmars naar World Bee Day

Het Bed & Breakfast voor Bijen initiatief is een opmars naar de World Bee Day op 20 mei 2021. Met deze actie wil de Bijenstichting aandacht vragen voor het voedselaanbod en nestelgelegenheid van bijen en vraagt burgers en bedrijven het estafette stokje op te pakken en in actie te komen. Ga je tuin, balkon of buurttuin in en maak het aantrekkelijk voor de bijen! Bekijk hier de korte video waarin Harm Edens over deze actie vertelt:

In kaart

Alle Bed & Breakfast voor bijen initiatieven komen op een online kaart van Nederland te staan. Zo kun je zien wie er in jouw buurt meedoet aan deze actie! Meld je aan op de actiepagina voor particuliere initiatieven met een kleine administratieve vergoeding. Je krijgt dan toegang tot:

 • De Bed & Breakfast voor Bijen estafette online community. En hoe je hieraan kunt deelnemen zodat jouw initiatief op de kaart van Nederland verschijnt.
 • Online cursussen met informatie over zaaien/planten en aanleg van nestelgelegenheid.
 • Korting op materialen (zaden/planten etc.) die je nodig hebt om je tuinplan bij-vriendelijk te maken. Deze materialen kun je met een leuke korting bestellen via de webshop van de Bijenstichting.

Bijen Bed & Breakfast pakket

Van de Bijenstichting ontving ik een leuk pakket met daarin:

 • een bijenhotel
 • 100 gram biologisch zadenmengsel voor bijen, hommels en vlinders
 • informatieboekje over de Bijenstichting
 • Minigids Bijen & hommels
 • Sticker van 20 mei World Bee Day

Het bijenhotel heeft een mooie plek gekregen op ons balkon en de zaadjes ga ik binnenkort zaaien. Zo leuk!

Winactie [De winactie is inmiddels gesloten en de winnaars hebben bericht ontvangen]

Wil jij ook een pakket winnen? Doe dan mee met de winactie. Zo doe je mee:

 • reageer hieronder met een reactie over de Bed & Breakfast voor Bijen, omschrijf waarom jij dit leuke pakket zou willen winnen.
 • zorg dat je een correct emailadres invult zodat ik je kan bereiken mocht je tot de winnaars behoren.
 • de winactie loopt maar kort: doe dus snel mee! Je kunt meedoen t/m aanstaande donderdag 17.00 uur. Daarna worden hier de winnaars bekend gemaakt en krijgen zij bericht.
 • met jouw gegevens zal zorgvuldig worden omgegaan: na de winactie worden deze verwijderd en er zal niets worden gedaan met jou gegevens behalve jou contacteren mocht je tot de winnaars behoren.
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

56 reacties

 • Reply Kirsten

  Jaaa ik zou dit graag willen winnen! Ik ben recent verhuist naar een huis met tuin, wel met veel stenen nog. Die zijn we er nu aan het uithalen om te planten, dus dit pakket zou als geroepen komen!

  20 april 2021 at 16:40
 • Reply Carolien

  Oooh dit Bed & Breakfast voor Bijen pakket lijkt me geweldig we zien door de bloeiende tulpen veel bijen hier vliegen maar we hebben nog geen bijenhotel waar ze in kunnen wonen en extra bloemen voor de bijen is altijd handig aangezien je nooit genoeg bloemen kan zaaien voor de bijen en het is ook nog is leuk en leerzaam om samen bloemen te zaaien en al die bijen samen te kunnen zien met zoonlief die er ook erg van geniet

  20 april 2021 at 16:42
  • Reply Maria Roos

   Ik zou ‘m voor m’n vader willen winnen! Hij heeft net de tuin aangepakt van het ouderlijk huis en dat maakt dat het hele huis bijna helemaal is opgeknapt of heringericht door hemzelf na een zeer zware periode (het overlijden van enkele naaste familieleden de afgelopen bijna 2 jaar, we konden elkaar amper zien wegens covid…). Zaadjes en een bijenhotel zouden iets zijn waar hij zelf niet aan zou hebben gedacht, maar wijlen m’n moeder des te meer! Die sticker wil ik zelf inpikken en ‘wildplakken’ natuurlijk 😉

   20 april 2021 at 19:37
 • Reply Silke

  Dit lijkt mij echt heel leuk om in de tuin te zetten! Met mijn studentenhuis zijn we van plan om een leuke bloementuin te maken van wat nu nog een saaie tuin is met vooral stenen en grasplanten. Leuk voor ons om te zitten en goed voor de bijen! We kunnen dit pakket dus zeker goed gebruiken 🙂

  20 april 2021 at 16:47
  • Reply Lotte

   Voor mijzelf heb ik helaas weinig aan het Bed & Breakfast pakket, want ik woon in een appartement zonder tuin of balkon. Van mijn zusje en zwager weet ik dat die hard hun best doen om hun tuin om te toveren tot bijenparadijs. Voor hen doe ik graag mee aan deze winactie. Hoe leuk en origineel zou het zijn om hen (onder andere) dit cadeau te doen voor hun trouwen dit jaar!

   21 april 2021 at 08:51
 • Reply Kim

  Wat een geweldig mooi initiatief! We wonen nog niet zo heel lang in ons nieuwe huis met een geweldig grote tuin, waar een heel stuk nog geen echte bestemming heeft. Vogels zien we volop en hebben het hier ontzettend naar hun zin. Hoe mooi zou het zijn hier een waar paradijs voor nóg meer vliegend moois te creëren! Zin in ❤️!

  20 april 2021 at 16:50
 • Reply Tjitske

  Wat een prachtig initiatief! Graag zou ik in ons nieuwe tuintje een mooi hotel voor insecten beginnen. De vogels kunnen ons al goed vinden, nu graag nog andere beestjes!

  20 april 2021 at 17:05
 • Reply Laura

  Wat leuk! Ik zou graag meer bijen in mijn tuin willen hebben, zodat ze we samen kunnen werken aan het beter biologisch eten. Ik zal de plantjes zaaien (courgette, aubergine…) als de bijtjes mij dan willen helpen! Dan moeten ze natuurlijk wel een goede slaapplek hebben, dan kunnen we samen een bed en breakfast beginnen!

  20 april 2021 at 17:06
 • Reply Mirjam

  Wat leuk: een bijenB&B. Ik ben sinds januari plantaardig gaan eten en vorige week gestart met het maken van een klein moestuintje in mijn tuin. Daar zou deze B&B mooi bij passen.

  20 april 2021 at 17:10
 • Reply Paula

  Lijkt me geweldig voor in ons moestuintje! En superleerzaam voor onze kinderen ???

  20 april 2021 at 17:12
 • Reply Linda De boer

  Ik zou heel graag het bed&breakfast bijenhotel willen winnen. We hebben vorig jaar allemaal planten voor bijen in de tuin gezet dus dat zit wel goed maar dan zouden ze ook kunnen overnachten in onze tuin?.

  20 april 2021 at 17:13
 • Reply Lisa

  Ik ben pas verhuisd naar Rotterdam met een tuintje en ik ben al helemaal happy met dat we een nestkastje, en waar nu gelijk in t eerste jaar al koolmeesjes als bewoners hebben?. Maar een goeie toevoeging zou ook een bijenhotel zijn ?. Ook hebben we sinds de vorige bewoner nog niks aan de tuin gedaan en lijkt het me leuk om die insecten/bijen/vlinderproef te maken! Leuk initiatief en leuk dat je je ook dan kunt aanmelden voor de online bijen estafette

  20 april 2021 at 17:41
 • Reply Katinka

  Jaa super leuk! ? wat een fijn initiatief (en een leukgekozen naam ??)
  Wij wonen helaas in een huurwoning met alleen een stenen patio. Maar ik ben hard op weg het vol te zetten met potten en bakken om allemaal bijvriendelijke bloemen en planten neer te zetten ??? Ik zag al een paar nieuwsgierige bijen en hommels hier op verkenning dus ik hoop dat ze binnenkort hier willen logeren of zelfs wonen in zo’n bijenhotel! ??? Breakfast is served..?

  20 april 2021 at 17:46
 • Reply Marlies

  Wat leuk, dit sluit helemaal aan bij mijn nieuwe manier van omgaan met mijn achtertuin. Dit jaar wil ik mijn tuin op alle fronten gaan aanpassen, zodat het meer en meer een diervriendelijke tuin wordt! En dan vooral vooral voor wilde bijen, vlinders en andere insecten!! Ik heb al allerlei bloemen gezaaid, koop alleen biologische plantjes en heb mijn tuin afgelopen najaar op een andere, betere manier winterklaar gemaakt. Blad laten liggen, gesnoeide takken op een stapeltje laten liggen en ga zo maar door. Ben er sus nog niet, maar ben wel goed op weg, al zeg ik t zelf! Het enige wat écht nog ontbreekt is een praktisch insecten hotel! En toen kwam deze actie voorbij… dus ja, ik loot heeeeel graag mee!! Wat een mooi initiatief is dit zeg!!

  20 april 2021 at 17:51
  • Reply Marlies

   Bijenhotel dus ? ? ? ?

   20 april 2021 at 17:53
   • Reply Sandra

    Leuk! Wij proberen onze jonge kinderen zoveel mogelijk vertellen over de natuur en ze zijn erg geïnteresseerd in bijen. We proberen ze dan ook zoveel mogelijk in de tuin te krijgen ? Onze tuin wordt steeds groener. Dat is wel nodig met al die betegelde tuintjes hier in de buurt.

    21 april 2021 at 09:26
 • Reply Sandra

  O wat lijkt het me leuk om dit pakket te winnen voor in onze lieve kleine tuin waar de ? van harte welkom zijn pas ook al wat bloempjes gezaaid waar ze binnenkort lekker kunnen snoepen en dat na het snoepen lekker kunnen uitbuiken in het ?hotel wij zijn erg gastvrij naar onze gasten en hopen ze binnenkort te kunnen verwelkomen in onze tuin

  20 april 2021 at 17:56
 • Reply Daniëlle Ewalds

  Dit zou ik wel heel graag willen winnen!
  Wij wonen al bijna 2 jaar in een nieuwbouwwijk waar helaas de meeste mensen hun nieuwe tuin meteen vol leggen met stenen. Wij zijn de groenste tuin in de buurt dus een bijenhotel kunnen we zeker goed gebruiken! ?
  De zaadjes zullen goed verspreid worden in de borders van de nieuwe wijk, die kunnen nog genoeg bloemetjes en bijtjes gebruiken.

  20 april 2021 at 18:08
 • Reply Sophie

  Wat een onwijs leuke en nuttige winactie! Het lijkt mij super tof om onze tuin een echt bijenparadijsje te maken door dit pakket vol goodies☺️?

  20 april 2021 at 18:09
 • Reply Willemijn van Elderen

  Om te beginnen is dit een ontzettend leuke actie. Ik zou dit pakket graag willen winnen omdat ik in een nieuwe wijk ben komen te wonen waar veel mensen de tuin hebben betegeld en weinig ruimte over hebben gelaten voor groen. Ook ligt er een kale vlakte achter het huis waar ze aan het bouwen zijn. Daarom moet onze tuin nou net de tuin zijn om deze bijtjes te verwelkomen! We hebben al wel wat planten staan die nog moeten gaan bloeien, maar er is nog ruimte overgelaten! Perfect dus! Als de buurt het niet doet, doen we het zelf wel!

  20 april 2021 at 18:32
 • Reply Natasja

  Zou graag winnen voor mijn moeder. Ikzelf wil graag later eigen bijenkasten houden en volg daar momenteel een imkercursus voor, maar voor nu: ik heb een balkonnetje waar ik speciale drachtplanten plant en al een hotelletje voor de wilde bij heb, maar zou deze graag aan mijn moeder willen geven. Ze kijkt vol bewondering naar mijn liefde voor bijen ? en planten ? ? ? en ze wil ook graag bijdragen aan de natuur, daarnaast als opsteker na ze gister haar baan na 22 jaar door corona is verloren. Wat zal ze dit fijn vinden ?

  20 april 2021 at 18:37
 • Reply Annemarie

  Zoo leuk! In onze tuin mag wel wat meer bijen. Al veel bloemen geantwoord voor de bijen.

  20 april 2021 at 19:21
 • Reply Alice

  Jaaa ik zou de Bed & Breakfast voor Bijen graag winnen voor mijn zoontje van 2,5 wij zijn de tuin insecten vriendelijker aan het maken en hebben al heel wat bloemen gezaaid, voor de bijen hebben we een kersenboom maar er kan altijd iets “bij” ?

  20 april 2021 at 19:24
 • Reply Selma Zwiers

  Ik zou dit heeel graag willen hebben voor in m’n volkstuin! Ik heb deze volkstuin nu een jaar en ik was vorig jaar vooral bezig met het inrichten, paden aanleggen en een kas neerzetten. Nu kan ik me eindelijk helemaal richten op zaaien en poten. Ik koop voor de insecten alles biologisch, dus dit zou heel fijn zijn!! ??

  20 april 2021 at 19:30
 • Reply Maaike

  Jaaa wat leuk! Ik wilde heel graag een huis met een tuin maar helaas moet ik genoegen nemen met een balkonnetje, op deze manier zou ik er toch het meeste van kunnen maken en de bijtjes ook nog een handje helpen ?

  20 april 2021 at 19:33
 • Reply Joanne

  Wat zouden wij graag een bijenhotel winnen! Ik ben mijn zoontje aan het leren hoe belangrijk de bijen zijn, daar zou zo’n bijenhotel en zaadjes echt bij helpen!

  20 april 2021 at 19:39
 • Reply Gerlinde

  Yes, dit wil ik! Twee jaar geleden een huurhuisje kunnen bemachtigen met een leuk formaat tuin. Wél een grijze tuin. Na vele uurtjes is de tuin doorgebracht te hebben is het heerlijk groen geworden. Flink wat struiken, een aantal bomen en een vijver. Ook een stukje waar een bloemenmengsel voor bijen door het gras zit en wat niet gemaaid gaat worden. Afgelopen jaar al van allerlei nieuwe beestjes mogen ontdekken en op dit moment bezig om een wand te maken vol met insectenhuisjes. Deze zou ik er super graag bijhangen.

  20 april 2021 at 19:41
 • Reply Tjitske

  Heel leuk! Lijkt me fijn om te gebruiken in onze achtertuin, die op het moment helaas nog teveel stenen heeft.. dat project kunnen we dit jaar helaas niet helemaal aanpakken, maar dit zou een mooie 1e stap zijn in de goede richting! Ik vind het altijd heel fijn als ik bijen zie vliegen rond de bloemen en planten die we hebben, hopelijk kunnen we met de Bed&Breakfast voor bijen de bijen nog wat meer steunen, ondanks een kleine achtertuin!

  20 april 2021 at 19:56
 • Reply Marjolein

  Wat een gaaf pakket! Deze zou ik graag willen winnen, we zijn net verhuisd en we hebben voor de deur een gezamenlijk plantsoentje. Het lijkt me heel leuk om hier samen met de (buur)kinderen een paradijsje voor de bijen van te gaan maken!

  20 april 2021 at 19:57
 • Reply Liane

  Ik zou deze heel graag winnen om mijn 2 kinderen meer te leren over bijen en de natuur. Momenteel zien we ze niet veel in en rondom de tuin en zou ze graag leren liefdevol en niet angstig met deze mooie insecten om te gaan.

  20 april 2021 at 20:16
 • Reply Eva

  Ik zou dit heel graag willen winnen! Ik ben sinds vorig jaar veel meer bezig met binnenplanten, en dit jaar wil ik me veel meer verdiepen in de tuin en de natuur buiten. En zo dus ook in de bijen! Ik weet hoe belangrijk bijen zijn en ik hoop ze daarom een welkoms plekje in mijn tuin te kunnen bieden!

  20 april 2021 at 20:26
 • Reply Bo

  Ik zou graag de tuin van mijn vriend een beetje aankleden met wat vrolijks om naar te kijken en ook nog eens iets goed voor dier en milieu??zal hem goed doen

  20 april 2021 at 20:32
 • Reply Hanny

  Zou heel graag willen winnen voor mijn kleinzoon van 9, die een stuk van de gemeentegrond voor hun huis afgezet heeft en bloemen op gezaaid en een bord geplaatst met Maai-me-niet,voor de bijnen

  20 april 2021 at 21:37
 • Reply Jacky R

  Oh ik doe heel graag mee!! Wij zijn recent verhuisd, maar hebben ons bijenhotel achtergelaten. Overname door de nieuwe eigenaren, zeg maar.
  Ik vond het zó leuk om de bijen druk bezig te zien zijn en heb iedereen verteld over hoe hard die bijen werken voor hun kinders. Door muurtjes te metselen en voedsel te regelen voor de kinders. Zo bijzonder!! Ik mis ze!
  ?

  20 april 2021 at 22:24
 • Reply Marielle

  Ik zou t super leuk vinden om mijn tuin mee op te leuken en daarmee de bijen te helpen. We zijn bezig om de tuin op te knappen en her en der opnieuw te beplanten of in te zaaien.

  20 april 2021 at 22:33
 • Reply Femke

  Volgend jaar ga ik de basiscursus imkeren volgen en in juni ga ik samenwonen met mijn vriend in een appartement met dakterras. Ik wil hem graag enthousiaster maken over de bijen en hun waarde en denk dat met dit bijen bed and breakfast genoeg zoemende gasten kunnen verwelkomen op ons dakterras. Zoals het er naar uit ziet hebben de bijtjes dan ook de kans om onze mini-moestuin te bestuiven, en hebben wij dus extra kans op tomaatjes uit eigen tuin!

  20 april 2021 at 22:35
 • Reply Inge

  Sinds twee maanden zijn wij verhuisd naar een fantastisch huis, maar met niet zo’n fantastische tuin. Deze is helemaal dicht getegeld. Wij willen volgend jaar de tuin aanpakken en groener maken , maar voor nu zou het pakket met de Bijen bed&breakfast dus al goed van pas komen. Dan kunnen we stapje voor stapje zorgen dat ook bijen (en andere insecten) zich thuis voelen.

  20 april 2021 at 22:41
 • Reply Christel

  Ik ben momenteel helemaal into de bijen en vlinders. Ik wil mijn balkon graag diervriendelijk maken voor aankomende zomer, dus ik krijg het nog druk. Deze B&B komt daarbij heel goed van pas!

  20 april 2021 at 22:53
 • Reply Tashina

  Wat een ontzettende leuke actie! Op mijn werk hebben wij op het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang nu bezig met het thema natuur. De moestuin is nu opgezet een b&b voor de bijen past hier natuurlijk perfect bij!

  20 april 2021 at 22:56
 • Reply Myrthe

  Wat een super leuke actie! Ik ben net verhuisd naar een huis met een hele leuke tuin en wil graag de bijen verwennen met een mooie b&b! Ik zie de bijen nu al steeds rondvliegen opzoek naar een paar mooie nestellocaties dus ik weet zeker dat deze b&b goed gebruikt zou worden!

  20 april 2021 at 23:20
 • Reply Renée

  Wat een leuke winactie! Ik zou het bijenhotel graag winnen voor mijn dochter. Vorig jaar tijdens de lockdown hebben we een kas gebouwd en sindsdien helpt onze kleuter fanatiek in de tuin. Inmiddels heeft ze een eigen stukje tuin naast de kas, waar ze naast de AH moestuintjes ook graag bloemetjes wil zaaien. Het bijenhotel kan daar dan ook een fijn plekje krijgen. ?

  21 april 2021 at 06:32
 • Reply Robin Dinjens

  Wat een super leuk initiatief!
  Ik wil hem graag winnen voor m’n 4 jarige nichtje, hun hebben al een kas in de tuin staan waar ze hun eigen groenten maken. Als ik daar op visite kom is dat altijd het eerste waar ze heen wilt samen met mij omdat ze trots is.

  Dus met dit mooie bijen pakket maak ik haar helemaal blij! ??

  21 april 2021 at 07:27
 • Reply Simone

  Wat een goed initiatief! Ons huidige Air Bee&Bee hotel staat op instorten. Dus voor de genodigde gasten is een nieuw onderkomen zeer welkom. De zaadjes kunnen geplant gaan worden in het plantsoen voor onze deur dat binnenkort aangelegd gaat worden zodat de buren van meer groen kunnen genieten.

  21 april 2021 at 07:33
 • Reply Debby Spijkerman

  Mijn verloofde en ik zijn bezig om onze tuin bij- en vlindervriendelijk te maken en het zou zo leuk zijn om dit toe te voegen aan het tuintje! ???

  21 april 2021 at 07:35
 • Reply Yvonne

  Wat een fijne actie! Ik heb me meteen aangemeld. Zou graag winnen, we willen onze tuin zo bij-vriendelijk mogelijk maken <3

  21 april 2021 at 08:49
 • Reply Debby

  Jaa! Dit is zo leuk! Ik ben een biologische moestuin op m’n dakterras aan het maken en het zou echt heel leuk zijn als ik tussen alle groenten ook mooie bloemen had voor de bijen en hommels! En natuurlijk krijgt het hotel er dan ook een mooi plekje bij! Het zou echt heerlijk zijn als het een gezellige levendige boel wordt ?

  21 april 2021 at 09:56
 • Reply Annemieke

  Supergaaf dit pakket! Ben net bezig om een makkelijke moestuin aan te leggen in bakken en heb ook wat bakken staan met een bloemenmix erin gezaaid. Maar er staan nog wat lege bakken dus daar zouden deze zaden goed in kunnen. Zou het top vinden!

  21 april 2021 at 11:51
 • Reply Margret Poppe

  Jaaaaaaa dit toffe pakket wil ik heel graag winnen.. sinds een week verhuisd van een grote tuin vol met bloemen en bloeiende struiken naar een “kaal” balkon.. en dat moet gepimpt worden met heeeel veel bloemen! Dus yessss plssss
  ?????????????

  21 april 2021 at 12:34
 • Reply Hanne

  Na jaren verbouwen, is het nu tijd om de tuin aan te pakken. Lekker een groene pluktuin wil ik. We hebben al wat plantjes aangeschaft, maar dit zou een echte doorstart zijn. Ook kan ik zo leren werken met zaadjes, lijkt me heel fijn om iets uit een zaadje te zien groeien en er daarmee de bijen, hommels en vlinders aan te trekken

  21 april 2021 at 12:40
 • Reply Iris

  Superleuk om met de kinderen bloemen te planten en samen leren over bijen en waarom deze zo belangrijk zijn!!!
  We hebben gelukkig al best wat bijen in de tuin, maar als ze komen logeren is dat natuurlijk nog leuker!

  21 april 2021 at 13:44
 • Reply Sylke

  Ik ben net verhuisd naar een aangepaste woning met enorm grote tuin. De tuin is helemaal leeggehaald, dus hoog tijd om veel bloemen en planten erin te zetten, zeker met het oog op insecten als bijen, vlinders, etc.

  21 april 2021 at 14:13
 • Reply Juul

  Yes, wat een leuke actie! Ik zou dit pakket heel graag winnen omdat de tuin van mijn ouders echt een paradijs voor bijen zou kunnen zijn en dit pakket zou daar het perfecte begin voor zijn. Zin om ermee aan de slag te gaan!??

  21 april 2021 at 15:12
 • Reply Koko

  Wat een geweldige actie en wat een mooi pakket! Ik woon in de binnenstad van een grote stad, waar ik elke dag geconfronteerd wordt met een minimum aan groen, wat direct invloed heeft op de leefruimte van dieren. Ik probeer mijn best te doen om dat te verminderen door zoveel mogelijk groen en bloemen op mijn balkon te zetten, maar een B&B zou er een mooie aanvulling op zijn. Ik zou dit pakket dus ook heel graag willen winnen!

  21 april 2021 at 18:15
 • Reply Luna

  Ik zou hem graag winnen voor in mijn nieuwe tuintje. Ik ga met mijn lieve gezinnetje verhuizen naar een veel groener gebied en een huisje met zonnepanelen (in het kader van groen!) En nu hard bezig om planten neer te zetten voor de beestjes en dit zou een heerlijke toevoeging zijn.

  21 april 2021 at 18:56
 • Reply Aart

  Wat een goede actie! Vorig najaar ben ik mij gaan verdiepen in het bijen probleem en hoe je ze kan helpen en schok er enorm van. Dit jaar wil ik dan ook de tuin van ons studenten huis flink in bloei zetten want dat is nu een grote dooien zandvlakte. Ik heb mijn huisgenoten (en schoon familie) al zo gek gekregen om afgelopen weekend mee te tellen met de nationale bijen telling en heb ze veel kunnen leren en ik heb ze enthousiast kunnen maken om van onze Sahara tuin een heuse bloemen zee en Bijen paradijs te kunnen maken! Ik hoop mijn 10 huisgenoten en mijzelf nog veel meer te kunnen leren over bijen en samen deze zomer in onze bloemen tuin te kunnen zitten kijkend naar smullende bijen!

  21 april 2021 at 21:46
 • Reply Sandra de Boer

  Ik ben mijn tuin aan het aanpassen naar een meer insect- en diervriendelijke tuin. De vorige bewoners gingen vooral voor praktisch. Zo’n mooi bijenhotel geeft de tuin gelijk een boost, de zaden kan ik héél mooi gebruiken bij mijn nu aan te leggen bloemen-/moestuin!!!

  22 april 2021 at 12:39
 • reageer