Orde in de chaos met Greenbook, een uitwisbaar notitieboek!

Onlangs heb ik een nieuwe manier gevonden om mijn notities vast te leggen. Ik doe dit in het uitwisbare GreenBook notitieboek. Op deze manier bespaar ik veel papier, want ik schrijf wat af! Zoals notities tijdens het koken en bakken, ideetjes die spontaan opkomen en lijstjes met bijvoorbeeld boodschappen die ik nodig heb.

Zoektocht

Ik ben al lang op zoek naar een manier van het organiseren van alle lijstjes en briefjes die ik vrijwel dagelijks maak. Ik heb geprobeerd om digitaal structuur te krijgen maar dit werkte helaas niet. Het is heel makkelijk om allerlei notities aan te maken in mijn telefoon, iets wat ik trouwens wel nog steeds doe, maar uiteindelijk wordt het een puinhoop en raak ik het overzicht kwijt. Hoe dat er meestal uit ziet? Nou, zo:

Milieuvriendelijk

Bij mij werkt het echt nog altijd het beste om alles wat in mijn hoofd zit op papier te schrijven. Ik hou vooral van lijstjes die je kunt afvinken: zo’n voldaan gevoel geeft dat! Maar het is ook zo dat negen van de tien aantekeningen en lijstjes die ik maak van tijdelijke aard zijn en uiteindelijk in de papierbak belanden. Het gebruik van het uitwisbare en herbruikbare GreenBook is dus een veel milieuvriendelijker alternatief. Ik kan alles in één boek bij elkaar houden! Laat ik je eerst wat meer vertellen over het GreenBook.

GreenBook: het uitwisbare notitieboek

Om papier en daarmee het milieu te besparen is er het GreenBook. Dit uitwisbare notitieboek is er in allerlei uitvoeringen en afmetingen. Zo is er het GreenBook in A4 formaat die je kunt uitbreiden met to-do bladen, waarop je overzichtelijke lijstjes kunt samenstellen. Er zijn ook plannerpagina’s, waarbij je voor een langere termijn zoals een jaar vooruit kunt plannen. Je kunt kiezen voor lege pagina’s met ruitjes patroon, lijntjes, stippen en zelfs lijnen om muzieknoten te noteren. Een behoorlijk assortiment dus waarmee je jouw GreenBook kunt samenstellen naar jouw smaak en behoeftes!

Uitwisbaar

Om grotere stukken of een hele pagina uit te wissen kun je het doekje met de GreenSpray of water gebruiken.

Om kleine correcties toe te passen kun je de vilten stift aan het uiteinde van de pen gebruiken die als gum dient.

Vegan leren kaft

Om mijn GreenBook zit een kaft die gemaakt is van vegan leer. Het is gemaakt van polyester met een coating van PVC en PU en gaat lang mee. Ik koos de vegan leren kaft in zandkleur. Deze is er ook in andere kleuren zoals zwart en chocoladekleur.

Verschillende kleuren

Ik schrijf in het GreenBook met verschillende kleuren pennen. Standaard met de zwarte pen, maar om structuur te krijgen gebruik ik voor verschillende lijstjes een andere kleur, zoals je op de foto hieronder kunt zien.

Op de pagina aan de andere kant zie je recepten die ik heb gemaakt en waarbij ik tijdens het bereiden enkele aantekeningen erbij heb gemaakt. Dit werkt voor mij tot nu toe erg prettig en is overzichtelijk.

In de keuken en tijdelijke to do lijsten

Ik heb tot nu toe mijn GreenBook vooral in de keuken gebruikt en dat zal ook zo blijven verwacht ik. De aantekeningen die ik tijdens het koken en bakken maak van receptuur en notities voor het artikel dat ik over een recept wil plaatsen heb ik maar kort nodig. Zodra ze uitgewerkt zijn op de computer kunnen ze uitgeveegd worden en is er ruimte voor nieuwe aantekeningen.

Daarnaast noteer ik er to do lijsten in die op korte termijn uitgevoerd worden. Al met al scheelt deze manier van werken op jaarbasis in mijn geval minstens 4 papieren schriften.

Inspiratie: meteen opschrijven

Er zijn twee momenten waarbij mijn inspiratie aangewakkerd wordt en ik de beste ingevingen krijg: onder de douche en tijdens het koken. Om te schrijven tijdens dat eerste gaat wat lastig maar voor tijdens het koken heb ik nu een pagina aangemaakt in mijn GreenBook waarop ik ideetjes noteer. Evenals belangrijke to-do’s die in mijn gedachten springen.

Uitklikbare pagina’s

Je kunt een pagina in en uit het GreenBook klikken. Dit gaat heel gemakkelijk door de pagina rustig van boven naar beneden er uit te ritsen of terug te plaatsen zoals je hier in een video kunt bekijken.

Blijvende notities in StoneBook

Voor notities die ik wil bewaren of langer nodig heb gebruik ik het StoneBook. Dit notitieboek is niet uitwisbaar, maar wel degelijk anders dan andere notitieboeken: het is namelijk niet gemaakt van papier maar van steen!

Het papier dat hiervoor gebruikt wordt is gemaakt van steenafval en gerecycled plastic en bevat geen vezels waardoor je pen over het papier glijdt. Even wennen, maar ik vind het fijn! Ik heb een sticky A5 insteekhoes aan de binnenkant van het Notebook geplakt, zodat ik losse briefjes en dergelijke daar makkelijk in kan bewaren.

De pagina’s zijn genummerd en het leent zich daardoor ook heel goed als duurzaam bullet journal!

Bijzonder aan dit notitieboek is dat het waterdicht is. Hoe dat precies werkt, kun je in de onderstaande video bekijken:

Scannen van notities

En dan is er nog een mogelijkheid om je notities te bewaren: het inscannen via je mobiele telefoon. Dit kan door de app CamScanner (beschikbaar voor Android en iOs) en werkt heel gemakkelijk. Het is alleen voor mij persoonlijk niet de manier heb ik gemerkt, want dan zit ik nog met allerlei digitale bestanden waarbij ik het overzicht kwijtraak. Maar heb jij juist liever alles digitaal, dan kan dit voor jou wel goed werken!

Oordeel

Het blijft een uitdaging om orde te scheppen in al mijn lijstjes, aantekeningen en spontane ingevingen. Maar dit GreenBook heeft me de afgelopen weken verrast door de gebruiksvriendelijkheid en aardig op weg geholpen.

  • Ik vind het erg fijn dat de pagina’s op gewenste volgorde te plaatsen zijn.
  • Het gebruik van de stiften op de gladde ondergrond is even wennen, het schrijft anders dan met een pen met inkt op papier. Er is trouwens geen sprake van vlekken of per ongeluk uitvegen met je hand.
  • Ik merk dat ik op deze manier onbewust netter schrijf.
  • Het geeft een voldaan gevoel om zo milieuvriendelijk mijn lijstjes op te schrijven zonder het gebruik van papier!
  • Het uitwisbare GreenBook zal ik blijven gebruiken in en om te keuken voor tijdelijke notities rondom recepten en dergelijke, maar de optie om de aantekeningen in te scannen en te bewaren is iets wat niet voor mij werkt.
  • Het Notebook is prettig om in te schrijven en vind ik een uitkomst voor notities die ik wil bewaren!

Ben je student? Dan krijg je korting!

Studenten kunnen een foto van hun studentenpas mailen naar dit emailadres. Vervolgens krijg je een kortingscode op de mail waarmee je 10% korting krijgt. Mooi meegenomen, toch?

Dit artikel is in samenwerking met Greenstory geschreven. 

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer