Nieuw: Quorn vegan nuggets en filets + recepten

Quorn heeft het assortiment weer uitgebreid met een aantal vegetarische en twee vegan producten! Na het lanceren van vegan broodbeleg zijn er nuggets en filets toegevoegd. Ik probeerde ze uit en maakte er recepten mee!

Quorn Vegan Nuggets en Vegan Breaded Fillets

De nieuwe Vegan Nuggets en Breaded Fillets en beiden zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. De Vegan Nuggets kosten € 3,49 voor 280 gram en de Breaded Fillets € 3,19 voor 200 gram. Deze producten vol proteïne en vezels, laag in suiker en zout en bevatten geen soja.

Oven

De bereiding is heel eenvoudig, ze hoeven alleen zo’n 20 minuutjes in de oven zonder olie of boter.

Heerlijk en veelzijdig

Ik vind ze beiden erg lekker, vooral de nuggets zijn mijn favoriet! De nuggets als de fillets komen krokant uit de oven en ze zijn lekker gekruid. Ik ben fan! Je kunt de ze natuurlijk zo eten, maar ook verwerken in allerlei gerechten. Zo gebruikte ik de nuggets voor in een vegan Caesar salade, klik hier voor het recept.

En de fillets toverde ik om in een vegan versie van chicken parmigiana: getopt met een laag hartige tomatensaus en homemade plantaardige mozzarella. Deze smaakt heerlijk bij een eenvoudige spaghetti en broccoli, klik hier voor het recept.

Over Quorn

Quorn is ‘s werelds grootste fabrikant van vleesvervangers. Quorn verkocht in Nederland voornamelijk vegetarische producten, maar vanaf nu zijn er dus vier veganistische producten toegevoegd aan het assortiment, want onlangs kwamen er ook twee soorten vegan broodbeleg bij! Quorn is druk bezig om aan de vraag naar veganistische producten te voldoen.

Mycoproteïne

Quorn heeft als missie om op een duurzame manier gezondere voeding te produceren. Om aan eiwit te komen wordt geen vee gebruikt maar een natuurlijke en voedzame fungi die gekweekt wordt in een soort gistingsproces. Het resultaat van dit innovatieve proces is een eiwitrijk deeg met de naam mycoproteïne. Deze mycoproteïne wordt gebruik om heerlijke producten te maken die rijk zijn aan eiwitten en vezels, maar weinig verzadigd vet bevatten en cholesterolvrij zijn.

Duurzaam

Voor de productie van mycoproteïne wordt minder landbouwgrond en water gebruikt dan voor dierlijke eiwitten en heeft daarom een tot 90% kleinere koolstofvoetafdruk. Beter voor ons én voor onze aarde! Daarnaast werkt Quorn er hard aan om de verpakkingen recyclebaar te maken. Er wordt scherp gekeken naar manieren om zo min mogelijk verpakking te hoeven gebruiken. Het karton dat wordt gebruikt is gerecycled en afkomstig van goedgekeurde, gecontroleerde en duurzame herkomst. Lees hier wat Quorn allemaal nog meer doet om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Diepvriesproducten

Deze twee nieuwe producten kun je vinden op de diepvriesafdeling. Dat zie je in het buitenland wel vaker, hier vind je vrijwel alle vleesvervangers echter in de supermarkt in het koelvers schap. Het voordeel van deze diepvriesproducten is dat ze relatief goedkoper zijn. Ook zijn ze langer houdbaar en is het handig om in huis te hebben, zo heb je altijd een vleesvervanger op voorraad!

Dit artikel is in samenwerking met Quorn tot stand gekomen.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Martijn Kooiman

  Mbt quorn. Op internet lees ik dat de mycoproteïne worden gebonden dmv scharreleiwit.. misschien research waard?

  6 december 2019 at 14:32
  • Reply Suzanne

   Dat klopt, maar deze producten van Quorn bevatten dat niet en zijn 100% vegan.

   6 december 2019 at 18:42

  reageer