Moederdag: vegan friendly cadeau tips

Op zondag 9 mei is het moederdag: een mooie gelegenheid om je moeder of andere belangrijke vrouw in jouw leven in het zonnetje te zetten met iets leuks! In dit artikel laat ik je leuke en lekkere cadeau ideetjes zien. Allemaal vegan friendly én lief voor je portemonnee, de prijzen beginnen al bij € 1,50!

Affiliate links

Ik hou van transparantie, dus wil ik vooraf hier ook duidelijk over zijn: in dit artikel zijn een aantal Bol.com affiliate links verwerkt. Dat houdt in dat wanneer jij klikt op een artikel en vervolgens dat artikel of wat dan ook op de website (cadeaukaarten uitgezonderd), ik daar een klein percentage over krijg. Dat geld gebruik ik vervolgens voor alles wat er bij het maken van de content op wateetjedanwel.nl komt kijken: denk hierbij aan de hosting en het technische onderhoud van de website en de boodschappen voor het ontwikkelingen van alle lekkere recepten! Dat kan dus via iets aan te schaffen via de links in dit artikel of direct via deze link. Mocht je mij willen steunen dan zou je me hier een enorm plezier mee doen! En wees gerust: ik kan niet zien wie wat bestelt, dus je privacy blijft gewaarborgd. Alvast veel dank!

Ilja Gort – Bed en breakfast

Ilja Gort maakt niet alleen heel lekkere (vegan!) wijn, maar schrijft ook spannende boeken. Zijn nieuwste roman neemt je mee naar de Zuid-Franse wijngaarden en is prettig en met veel humor geschreven. Heel beeldend en leest als een trein! Leuk detail: de hoofdpersoon Abel is vegetariër!

Ilja Gort raakte in de ban van zijn eigen hoofdpersoon: Abel, de warhoofdige held uit zijn bestseller Godendrank. In Bed en Breakfast begint Abel met zijn vrouw Angela een B&B op hun Zuid-­Franse wijndomein. Maar natuurlijk gaat dat niet van een leien dakje. Een televisie­ploeg met een dubbele agenda wil daar een reality soap van maken, waarna Abel en Angela worden over­rompeld door gasten die het bloed onder hun nagels vandaan halen. Als Abels heimelijke verzet de spuigaten uitloopt, is er geen weg terug: om hun wijndomein van de ondergang te redden moet hij in zee met een onvoorspelbare Franse klusjesman en een Brabantse drugsbaron. Bed en Breakfast is het hilarische vervolg op Godendrank, maar uitstekend zonder enige voorkennis te lezen.

Prijs: € 16,99 | Onder andere hier verkrijgbaar

Veganz vegan witte chocolade met aardbei-crisp

Deze vegan witte chocolade is zalig: het is gemaakt met crispy cornflakes en aardbeiensmaak. Onder andere verkrijgbaar op de bio afdeling bij Albert Heijn, ook in andere smaken zoals wit-kokos en puur-hazelnoten!

Prijs: € 2,39 | Verkrijgbaar op de bio afdeling van Albert Heijn

Dit gebeurt er als je duurzaam bent – Marije van der Made

Marije ken je misschien wel van het populaire YouTube kanaal Dit gebeurt er als. Marije heeft onlangs een boek geschreven over duurzaamheid, zoals op de cover staat: “het handboek dat alle misvattingen over een bewuste lifestyle van tafel veegt”.

In ‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ gaat Marije van der Made in op alle vragen die je over duurzaam leven kunt krijgen. Eet je dan helemaal geen vlees? Neem je echt de trein in plaats van het vliegtuig? Is het niet vies dat je kleding tweedehands is? Is soja niet slecht voor het Amazonewoud? Vragen die je vaak te horen krijgt als je bezig bent met bewuster en duurzamer leven. In dit handboek vol feiten, ervaringen en veelgehoorde misvattingen over duurzaamheid deelt groene influencer Marije van der Made op humoristische wijze vlammende antwoorden en handvatten om je te kunnen weren tijdens een volgende familiedag, etentje of verjaardag.

Prijs: € 20,99 | Onder andere hier verkrijgbaar

Lush Charity pot coins

Een leuk cadeautje voor de kleine portemonnee waarbij je niet alleen de ontvanger blij maakt maar tegelijkertijd ook een goed doel steunt: de charity pot coin van Lush. Al eerder waren er de charity pots, een hand- en bodylotion in een potje waarvan de volledige opbrengst (minus BTW) ten goede komt naar kleinschalige organisaties die zich inzetten voor mensenrechten, dieren of het milieu. En nu zijn daar de charity pot coins: compacte hand- en bodylotions zonder verpakking met verzachtende cacao- en sheaboter. Op iedere coin staat ofwel een hand (mensenrechten), blad (natuur) of een pootafdruk (dieren) en ze kosten € 1,50 per stuk. Extra leuk om ze alle drie te kopen en ze te geven in de massage bar tin die je los kunt lopen voor € 2,05.

Prijs: € 1,50 per stuk | Verkrijgbaar bij Lush in de winkels en online

Happy Earth pure chrystal deo

Happy Earth is een nieuw merk in Nederland dat een mooie missie heeft: de allerbeste producten voor zowel de gebruiker als de aarde produceren. In de producten zitten geen chemicaliën of andere nare toevoegingen en daarom dragen ze de keurmerken van NATRUE en Vegan Society. De ingrediënten en verpakkingen worden dichtbij huis gehaald en er wordt CO2 neutraal geproduceerd. Deze deodorant is de puurste die je kunt krijgen: 100% natuurlijk, 100% effectief en 0% chemicaliën, vegan en proefdievrij. Het is geurloos, hypoallergeen en de verpakking is plasticvrij en biologisch afbreekbaar. Na het aanbrengen onder de oksels laat de deodorant een microscopisch laagje van minerale zouten achter op de huid, die bacteriën doden zonder de poriën te blokkeren of te vernauwen. Houdt je oksels de hele dag fris!

Prijs: € 8,49 | Verkrijgbaar bij onder andere bol.com en Etos

Therme 100% shower gel lavender & rosemary

Therme heeft onlangs een nieuwe vegan lijn gelanceerd met prachtige douchegels in tube in verschillende geuren zoals deze lavendel & rozemarijn. Zacht voor de gevoelige huid, vegan en proefdiervrij. De tube van de Therme Natural Beauty is gemaakt van bio-plastic en 100% recyclebaar – dit verkleint de CO₂-uitstoot en vermindert de milieubelasting.

Prijs: € 6,99 | Verkrijgbaar bij onder andere Holland & Barrett, Kruidvat en Etos

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer