Fruit en noten bark

Bark: het klinkt een beetje apart. Maar laat je niet afschrikken door de benaming van deze Amerikaanse lekkernij! Chocolade/candy bark is een dunne plak chocolade gevuld/getopt met allerlei fruit, noten en/of snoepgoed. Bark is ook het Engelse woord voor schors en zo kwam de lekkernij ooit aan de naam. In de grove structuur van schors kun je een gelijkenis terugzien in dat van chocolade of candybark. Deze versie is redelijk verantwoord: gemaakt van chocolade met een hoog cacao percentage van 70%, gedroogde abrikozen en cranberries en amandelen. Leuk om in een doorzichtig foliezakje te doen, strikje erom heen en je hebt een leuk en lekker cadeau!

Fruit en noten bark

Ingrediënten
450 gram chocolade, liefst van een zo’n hoog mogelijk cacaopercentage
handje gedroogde abrikozen, fijngesneden
handje gedroogde cranberries
handje amandelen, ongebrand en ongezouten

Benodigdheden
eventueel een smeltpan
bakblik
bakpapier

Bereidingswijze
Smelt de chocolade. Dit kun je het beste op de au bain marie manier doen: breek de chocolade in stukjes en leg deze in een schaaltje of kommetje dat je boven een pan met kokend water hangt. Er zijn ook speciale smeltpannetjes voor te koop zoals deze. Echt ideaal!

Smeltpan

Smeltpan, onder andere hier te koop

Bekleed een bakblik van ongeveer 20 cm. x 20 cm. met bakpapier. Giet de chocolade in het blik en beleg met de abrikozen, cranberries en amandelen. Zet minimaal een half uur in de vriezer tot het hard geworden is en breek of snij in stukken.

Fruit en noten bark

Fruit en noten bark

Fruit en noten bark

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Anne

    Wat ziet dit er leuk uit zeg en helemaal niet moeilijk, leuk recept!

    27 november 2016 at 17:27
  • Reply Andrea

    Lekker en inderdaad niet moeilijk. Ga ik op mijn to do lijstje zetten!

    27 november 2016 at 23:44
  • reageer