Door de ogen van een wintermens: 5 voordelen van de zomer

Nadat ik schreef over een aantal redenen waarom ik niet van de zomer hou, bedacht ik me: er is ook heus wel iets positiefs over te melden. Goed, ik kwam niet verder dan 5 maar ik vond ze toch de moeite waard om te benoemen. Medewintermensen: vul gerust aan in een reactie hieronder! (En psst… zijn jullie ook zo blij dat de langste dag weer achter ons ligt en we nu langzaam maar zeker richting de herfst gaan? Yay!)

De was is supersnel droog
We hebben een droger maar die staat maar af en toe aan, alleen voor grote zaken als beddengoed en badlakens. Kleding stop ik al lang niet meer in de droger maar hang ik op aan een droogrek. Groot voordeel van hoge temperaturen dat de was binnen no-time droog is en in de kast kan.

Gesmolten kokosolie
Ik gebruik voor best wat recepten kokosolie. Vaak moet je dat dan van te voren smelten. Niet nodig bij hitte: daar heeft de warmte dan al voor gezorgd.

Voordelig fruit
Aardbeien! Watermeloen! Mango! All the summer fruit voor weinig! <3

Dit is één van de prints van het (volgens mij) ideale zomerjurkje waarover ik hier vertelde! Ik krijg er zoveel complimenten over en dat voor maar een tientje! Blij blij blij!

Guilt-free waterijs eten
Althans, dat ervaar ik presoonlijk zo: totaal geen schuldgevoel bij het wegwerken van 4 waterijsjes in one sitting. Echt niet. Ik zweet het er bij wijze van spreken toch direct weer uit. 🙂 Onzin natuurlijk, maar boven de 28 graden vind ik dat geoorloofd voor mezelf.

Langer licht, meer tijd om foto’s te maken
In de winter kan dat nogal stressen zijn: voor zonsondergang foto’s maken voor wat eet je dan wel. Collega bloggers zullen dit vast herkennen: het is momenteel wel een heerlijke luxe om tot in de avond prima foto’s met natuurlijk daglicht te kunnen maken.

Tja, dat was het. Meer kan ik ik er niet van maken: ik ben geen zonliefhebber en dat zal ook zo blijven denk ik. Wat vind jij fijn aan de zomer?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Claire

  Haha herkenbaar! Ik vind 20-25 graden prima, maar alles daarboven vind ik verschrikkelijk. Het gezweet, alle muggen, dat lusteloze gevoel haha. Wat ik wel fijn vind is dat iedereen vrolijk is in de zomer en dat er vaak veel leuke dingen te doen zijn zoals festivals en evenementen.

  23 juni 2017 at 11:57
 • Reply Irma Boerlage

  Herkenbaar!!
  En wat een leuk jurkje! Ook van mijn kant de complimenten!?

  En nu op naar de herfst!?

  23 juni 2017 at 13:20
 • Reply Marieke

  Die was inderdaad!! En wat ik ook heel fijn vind aan zomer: dat alles in mijn moestuin zo lekker groeit 🙂

  23 juni 2017 at 13:33
 • Reply Denise

  Wat ik fijn vind aan de zomer? Alles! De zon, geen kou, blote voeten, weinig kleding, deuren en ramen open, zwoele avonden, lang licht, buitenleven, licht eten, warmte, ontspannen spieren, veel festivals, fluitende vogeltjes, strandleven, gezelligheid….. echt…. iedere winter droom ik van emigreren naar een land waar het nooit koud is.
  In de winter houd ik een winterslaap (oh als dat toch écht kon), ik begrijp niet wat er zo leuk is aan kou, vele lagen kleding, heel de dag donker, verwarming aan (bleeh 🙁 iedereen binnen is z’n eigen bubble, totaal geen gezelligheid op straat, weinig fruit van eigen bodem, kool eten 🙁 zei ik al KOU en verkrampte spieren, dikke jassen…. alsjeblieft wat een ellende …..

  24 juni 2017 at 06:32
 • reageer