Heerlijke bonbons van pure chocolade gevuld met een pindakaas vulling.
Ingredënten
160 ml. 100% pindakaas, zoals deze
15 ml. agave siroop
1-2 eetlepels kokosmeel *
100 gram pure chocolade **
zeezout
* deze kun je momenteel heel voordelig van bij de Action kopen en is ook nog eens biologisch!
** hoe hoger het cacao percentage, hoe beter het voor je is
Bereidingswijze
Meng de pindakaas, agave siroop en 1 eetlepel kokosmeel. Kun je er balletjes van draaien, is het goed. Is het nog te nat, voeg dan nog een eetlepel kokosmeel toe. Draai balletjes van het deeg en vorm er een ronde schijf van met je handen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat of bord en ga door tot het beslag op is. Zet een half uurtje in de vriezer. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Doop met behulp van twee vorken de pindakaas rondjes in de chocolade en leg ze dan weer op het bakpapier. Bestrooi met zeezout en laat de bonbons drogen. Bewaren in de vriezer.
1 reactie
Ohh heerlijk! Ik heb ook eens zoiets gemaakt, maar die van jou zijn toch weer heel anders. Lekker!
8 januari 2017 at 14:40