Tips

In de recepten op de website worden regelmatig Amerikaanse maten en eenheden gebruikt. Wanneer je een recept maakt is het belangrijk de aangegeven hoeveelheden precies op te volgen. Ik krijg wel eens de vraag of een kopje ook goed is wanneer er van een cup wordt gesproken. Het antwoord is: [expand title=”Lees verder” trigclass=”noarrow”] [highlight color=”yellow”]nee![/highlight] Buiten dat het ene kopje het andere niet is is een cup een Amerikaanse inhoudsmaat die vastgesteld is.

Ik raad je dan ook aan om maatlepels en maatbekers aan te schaffen waarmee je Amerikaanse hoeveelheden kunt afmeten. Een cup suiker weegt bijvoorbeeld bijvoorbeeld niet evenveel als een cup chocolate chips, dus het is ook niet te zeggen dat een cup een bepaald aantal grammen telt. Het is even een investering, maar het is er eentje die veel gemak met zich mee brengt: schaf deze weeg- en meethulpjes dus aan! Mocht je het toch willen omrekenen, kun je dat online doen via bijvoorbeeld deze metric conversion website.

Op deze pagina kun je meer lezen over veelgebruikte ingrediënten en waar je die kunt krijgen, tips en aanschafsuggesties van handige producten voor in de keuken. Aanvullingen of suggesties zijn welkom![/expand]

Keukenweegschaal
Erg handig is een keukenweegschaal die weegt tot op de gram. Ik heb al jaren dit exemplaar van Soehnle. Stevig, kan tegen een stootje en doet wat ‘ie moet doen: nauwkeurig wegen.

Soehnle keukenweegschaal

Cups
Dit setje cups is verkrijgbaar bij Albert Heijn. Het bestaat uit 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup en 1/4 cup. De cups kunnen tegen een stootje en zijn vaatwasmachinebestendig.

Albert Heijn maatschepjes

Maatlepels
Dit setje maatlepels is verkrijgbaar bij Albert Heijn. Het setje bestaat uit 1 tablespoon, 1 teaspoon, 1/2 teaspoon en 1/4 teaspoon. Ook deze maatlepels kunnen tegen een stootje en zijn geschikt voor de vaatwasser.

Albert Heijn maatlepels

Schilmesjes van Xenos
Voor € 0,50 echt een koopje, de kwaliteit is ongelofelijk goed. Ik heb er een aantal al jaren en ze zien er na veel gebruik en vaatwasmachinerondjes nog goed uit, blijven scherp en liggen erg fijn in de hand.

Xenos schilmesjes

Siliconen spatel
Handig om zonder veel moeite plakkerige substanties zoals deeg uit kommen en bakblikken te schrapen. Ik heb deze, erg tevreden over.

AH - Spatel

Juliennerasp
Deze rasp kocht ik bij Dille en Kamille en is superfijn. Je kunt er groenten zoals winterwortel en courgette in dunne reepjes mee snijden, zoals ik hier deed voor de wortel in dit gerecht. De rasp is te koop bij Dille en Kamille dus, kijk hier voor meer informatie.

Juliennerasp Juliennerasp

Juliennerasp

Spiraalsnijder
Wil je veel groenten (of fruit) in slieren snijden dan is het beter om een spiraalsnijder te gebruiken. Ik maakte hier bijvoorbeeld deze courgette spaghetti mee. Eenvoudig in het gebruik en makkelijk schoon te maken.

[bol_product_links block_id=”bol_53f1f056e97ff_selected-products” products=”9200000015483851″ name=”Spirali” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

BINNENKORT MEER! Aan deze pagina wordt nog gewerkt. Kijk dus snel weer!

Print Friendly, PDF & Email
Share: