Gezond koken en bakken voor noobs

Ik krijg regelmatig te horen “al dat lekkers op je blog dat voorbij komt, dat zou ik echt niet kunnen maken” en “je gebruikt zoveel aparte ingrediënten, ik heb geen idee waar ik dat allemaal moet kopen”.

verdrietigTen eerste. Een paar jaar geleden kon ik nog geen ei koken. Echt niet. Mijn kookkunsten waren van een verschrikkelijk slecht niveau, met mijn gekookte aardappels kon je vast iemand serieus verwonden. Mijn avondmaaltijden bestonden negen van de tien keer uit voorgekookte gebakken aardappelschijfjes, een potje groenten en een vegaburger. Of nasi of macaroni dat was gemaakt met zo’n vreselijk chemische “kruiden”mix uit een zakje.

Koken behoorde niet bepaald tot mijn hobby, ik zag het puur als een dagelijks terugkerend noodzakelijk iets en meer ook niet. Tot ik in 2012 de boeken van Amber Albarda ontdekte. Ik weet niet meer hoe ik daar toe kwam, maar ik raakte helemaal geïnspireerd. Ik schreef er hier een blog over, ik worstelde toen al met mijn cola light verslaving zie ik, ben er helaas nog steeds niet vanaf.

In 2010 ging voor mij het roer al eerder om. Ik had zachtgezegd een … jaar nadat mijn relatie strandde en ik niet goed in mijn vel zat. Desondanks lukte het me om cold turkey te stoppen met roken en ik ging gezonder eten. Ik had al een huis tuin en keuken blog en startte op 21 augustus 2013 dit foodblog. Sindsdien is mijn interesse voor gezond maar lekker eten alleen maar toegenomen. Achteraf gezien was dit afgelopen jaar (ik schrijf dit in oktober 2014) een beetje een “Julie and Julia jaar”. Ken je deze film? Zo niet, kijken! Een heerlijke feel good movie waarna je waarschijnlijk meteen zin hebt om de keuken in te duiken.

blijEn ten tweede? Het is niet moeilijk. Echt niet. Zorg dat je de juiste materialen hebt en dan ben je al voor de helft goed op weg. Die heb ik zelf ook niet allemaal in één keer gekocht maar steeds een beetje. Een bakblik hier, een spatel daar. Inmiddels ken ik een paar goede adresjes waar je voordelig basisproducten kunt kopen. Al met al is het echt heel goed te doen, ook voor kookklunzen zoals ik zelf een paar jaar geleden was. Binnenkort kun je op deze pagina doorklikken naar allerlei producten die ik aanraad, uitleg over verschillende producten en wat je het beste waar kunt kopen. Heb jij ondertussen een vraag of een verzoek over iets dat je op deze pagina zou willen zien? Laat het me vooral weten!

Print Friendly, PDF & Email
Share: