Vakantie naar Orlando in Florida dag 5 t/m 9

Het tweede deel van het verslag van onze vakantie naar Orlando in Florida! In aparte artikelen laat ik je ook zien wat ik als veganist allemaal heb gegeten en gedronken en geef ik je tips die van pas komen op vakantie en reizen als vegan in het algemeen. Bekijk hier het eerste deel met dag 1 t/m dag 5. 

Dag 5 – Nasa en Magic Kingdom
Dag 6 – Animal Kingdom, Disney Springs en Walmart
Dag 7 – Magic Kingdom, Toasted, Target, Universal Studios Citywalk
Dag 8 – Orlando, winkelen, kringloop en Hollywood Studios
Dag 9 – Burlington, Hollywood Studios, Disney’s Boardwalk

 

Maandag 21 januari 2019 – dag 5

We begonnen onze dag bij onze local Starbucks waarna we iets bijzonders gingen doen: naar NASA! Voor mij stond dit niet heel hoog op mijn verlanglijstje, maar van Fabien was dit een droom die werkelijkheid werd. Achteraf gezien moet ik bekennen dat ik blij ben dat we zijn geweest, het was heel indrukwekkend om mee te maken! Vanaf ons resort was het ongeveer ruim een uur rijden. Tip voor wanneer je dit ook wil gaan doen: neem voldoende cash mee. Want je komt een aantal tolwegen tegen!

NASA in zicht!

Met een bus werden we naar de gebouwen waar alles te zien is.

Vanuit de bus konden we dit bijzondere gebouw zien, de Vehicle Assembly Building. Dit is het dichtst bij dat je als bezoeker kunt komen.

Dat was indrukwekkend! Na NASA reden we terug naar Orlando waar we de avond doorbrachten in Magic Kingdom.

In de Haunted Mansion! Is this room actually stretching? Or is it your imagination?

En daarna in It’s a Small World!

 

Dinsdag 22 januari 2019 – dag 6

‘s Ochtends gingen we naar het vierde park van Walt Disney World: Animal Kingdom. Dit draait zoals de naam al doet vermoeden om dieren en natuur.

We gingen in de leuke attractie It’s a Bug’s Life.

En naar het nog behoorlijk nieuwe gedeelte wat gebaseerd is op de film Pandora. Erg mooi!

En we aten een Dole Whip: een ijsje gemaakt van ananas. Helemaal vegan en erg lekker!

De prachtige Tree of Life.

Disney Springs

Na Animal Kingdom reden we naar Disney Springs. Dit is het winkel- en uitgaansgebied van Walt Disney World. Je hebt hier geen toegangskaartje voor nodig: het is voor iedereen te betreden. Het is ontzettend groot en er hangt een prettige sfeer. Ik vond het erg leuk! Zo heb je er een grote bioscoop van AMC, een enorme Coca Cola winkel en de allergrootste Disney winkel ter wereld genaamd World of Disney. Ook kun je terecht bij veel restaurants en zelfs een vegan bakkerij genaamd Erin McKenna’s Bakery NYC. Vooral naar die laatste was ik erg benieuwd natuurlijk.

Walmart

Na Disney Springs reden we nog even langs Walmart. We keken onze ogen uit. Pistolen, kogels, messen: je kunt het er gewoon kopen.

 

Woensdag 23 januari 2019 – dag 7

‘s Ochtends gingen we als eerste naar Magic Kingdom. In plaats van de Monorail te nemen van het Transportation and Ticket Center namen we de Ferryboat. Deze veerboot stopt bij elk Disney resort langs het Seven Seas Lagoon Lake, het grote meer dus en bij Magic Kingdom. Het is een mooi tochtje over het water!

In de attractie the People Mover rij je in een soort treintje boven het Tomorrowland gedeelte van Magic Kingdom.

Je hebt daar vandaan zo’n mooi uitzicht!

We gingen daarna in de attractie Under the Sea – Journey of the Little Mermaid.

Starbucks Pink Drink in Walt Disney World. Veel beter wordt het niet!

Met de liefste in the happiest place on earth!

Wanneer je na een dag in het park moe bent of gewoon heel ver geparkeerd staat kun je gebruik maken van deze trams die bij elk gedeelte stoppen.

Na Magic Kingdom reden we naar Toasted. Ik had in de Happy Cow app gezien dat ze hier vegan burgers hebben.

Toen we daadwerkelijk voor de deur stonden zag ik tot mijn verbazing dat ze hier de Impossible Burger hebben. Dit is een veganistische burger waar ik over had gelezen. Deze burger scheen de vegan burger der vegan burgers te zijn en alleen verkrijgbaar in Amerika. Die wilde ik natuurlijk proberen!

Deze burger is werkelijk de allerbeste vegan burger die ik tot nu toe gegeten heb. Ook  de kaas en het broodje waren vegan. Zo waanzinnig lekker!

Daarna reden we naar Target. Dat is een soort supermarkt met veel non-food producten zoals decoratie voor in huis, kleding en cosmetica. Het is iets luxer dan Walmart. Ik vind het zo’n mooie winkel!

Ik kocht een t-shirt, een trui, een boek met posters met quotes er op, vegan parfum en heerlijke truffels.

Daarna gingen we naar Epcot waar we nog een keer alle landen rond het meer afliepen. Zo leuk!

Daarna gingen we terug naar de auto en reden naar Universal Studios. Dit is ook een pretpark en heeft een aparte boulevard genaamd Universal Citywalk vol winkels en restaurants. Hier kun je gratis naar toe. Wat is het daar ontzettend cool!

Het doet een beetje denken aan Disney Springs. Er valt hier zoveel te zien en te doen!

We waren van plan om de dag erna naar Univeral Studios te gaan en nu alvast kaartjes te kopen. Maar eerst naar Hard Rock Cafe, Fabien wilde graag een t-shirt van deze Orlando vestiging en dat is gelukt! En daarna gingen we eten. Ik was er vanuit gegaan dat ik er niet echt iets veganistisch zou kunnen eten. Eigenlijk zou Fabien dus zelf wat eten en ik ergens anders erna. Maar tot mijn verbazing stond er een vegan burger op de kaart. Ik had ‘m zelf niet eens gezien. Fabien wees ‘m aan. Mooi dat deze burger niet onder aan apart kopje stond vermeld maar gewoon tussen de andere burgers! Deze burger bestond uit de Beyond Burger die nu sinds kort in Nederland ook op diverse plekken verkrijgbaar is. Ik vond ‘m erg lekker! Tweede burger van de dag maar ach, we lopen nu zoveel dat dat wel moet kunnen voor een keer.

Na het eten wandelden we nog wat rond. Wat was het leuk hier! We kwamen ook nog een soort Willy Wonka achtige winkel tegen.

En ik vond deze donutwinkel, waar ik over had gelezen. Hier verkopen ze allerlei vegan donuts!

De keuze is groot. De verkoopster was zo enthousiast over de peanut butter jelly donut dat ik besloot om die te kopen. Hij was waanzinnig lekker!

Als laatste wilden we nog even kaartjes kopen voor Universal Studios voor de dag erna. Dat bleek wel erg prijzig: ruim $ 140 per persoon. Dat was wel erg veel geld. We besloten het niet te doen.

Terug naar het hotel en lekker slapen, morgen weer een dag!


Donderdag 24 januari 2019 – dag 8

Deze ochtend begonnen we met het bezoeken van een resort om de hoek bij waar wij verbleven: Magic Castle. Dit paars gekleurde opvallende resort komt voor in de indrukwekkende film the Florida Project. Het is zo bijzonder om zoiets dan in het echt te zien!

Daarna reden we wat rond in de buurt en bezochten wat typisch toeristische winkels. Je kunt hier terecht voor voornamelijk veel goedkope souvenirs, maar hier en daar ook voor Disney spulletjes die heel redelijk geprijsd zijn. Ik kwam er beteuterd tegen dat sommige dingen die ik de parken heb gekocht in dit soort winkels worden verkocht en dan veel goedkoper. Het loont dus om hier eens rond te kijken voor je wat in de parken aanschaft!

Daarna reden we naar een outdoor winkelcentrum wat er vlakbij gelegen is: The Loop. Hier vind je allerlei winkels zoals Books a Million, Old Navy en Bed, Bath and Beyond. Het zijn niet veel winkels, maar de winkels die er zijn zijn behoorlijk groot waardoor je er wel een paar uur door kunt brengen. Ook zijn er allerlei horeca gelegenheden.

Ik was vooral blij met de aanwezigheid van Books a Million. Boekwinkels kom je namelijk maar weinig meer tegen in Orlando! Books a Million is een keten en deze vestiging is aardig groot.

Ook gingen we naar Tuesday Morning. We hadden er nog nooit van gehoord, maar het is een leuke winkel. Ze verkopen er echt van alles, het is te vergelijken met TK Maxx. Alles is heel voordelig geprijsd!

Over TK Maxx gesproken, die heb je in Amerika ook alleen heet het daar TJ Maxx. Het komt overeen met het assortiment wat wij hier kennen in de winkels ervan.

Ben and Jerry’s zit er ook met een scoopshop waar je een lekker ijsje kunt halen. Ze hebben er ook vegan ijs!

En daarna kwamen we aan bij Petco, een grote dierenwinkel. Ik was er al bang voor en ja hoor: ze hebben er ook katten. Bij de ingang zijn er een aantal hokken met glas ervoor waar katten in zitten. Ik schrok er van en moest buiten huilen. Wat een vreselijk gezicht. Ik dacht dat deze katten zo te koop stonden. Maar gelukkig, het zit anders in elkaar. Deze katten komen uit lokale asielen en worden zo in de spotlight gezet. Ze zijn niet te koop maar kunnen alleen geadopteerd worden. Gelukkig maar.

Vandaag was echt een we-zien-wel-hoe-het-loopt dag. Heerlijk zo tussendoor! We rijden wat rond en kijken onze ogen uit.

Toen kwamen we aan bij iets waar ik erg naar uit had gekeken: een kringloopwinkel! Deze heet Goodwill Orlando en is heel erg groot. Het was wel vreemd om bewaking bij de ingang te zien. Wel een vriendelijke. Deze man vertelde ons dat deze kringloop gemoedelijk is, maar het een stukje verderop heel anders aan toe gaat. Daar is het echt trekken en duwen! Het was een vrij nette kringloop en redelijk geprijsd. Ik kocht een trui van Old Navy die er als nieuw uit ziet voor $ 4,50, blij mee!

Omdat parkeren bij Walt Disney World doorgaans na zes uur ‘s avonds gratis is, vermaakten we ons tot die tijd nog prima in de stad. Pas tegen zessen reden we naar Disney’s Hollywood Studios. We habben fast passes voor onder andere the Rock ‘n Roller Coaster. Ik was er al eerder in geweest, maar vond het toch erg eng. Ik heb hard gegild en mijn ogen de hele rit dicht gehad, maar toch was ik erna trots op mezelf dat ik het had gedaan! Het bewijs:

Na het park reden we naar een Indiaas restaurant genaamd Taste of Punjab vlakbij ons resort waarover ik goede reviews had gelezen op internet. Het personeel was vriendelijk en er waren veel veganistische opties. Het eten was erg lekker!

Als je een poosje in Walt Disney World bent geweest zoals wij zie je overal Hidden Mickeys in. Ik bedoel, hallo kijk dan:

Daarna reden we langs Walgreens, een grote drogisterij die 24/7 open is. We werden toch wel benieuwd en namen een kijkje. Een leuke winkel vol drogisterijspullen, make-up, maar ook souvenirs en eten en drinken.


Vrijdag 25 januari 2019 – dag 9

Vandaag was het weer heerlijk weer. Niet te warm, niet te koud, volop zon: ideaal! Na een bezoekje aan onze local Starbucks voor een koffie en voor mij een koffie en bagel rijden we door Orlando.

Deze ochtend reden we als eerste naar een winkel waarover Fabien werd getipt door iemand: Burlington. Bij deze keten zouden ze veel goedkope merkkleding verkopen en andere spulletjes die de moeite waard zijn. We hadden er beiden nog nooit eerder van gehoord en waren benieuwd. Nou, de tip was zeker terecht. Wat een geweldige winkel! Allebei hebben we aardig wat kleding gekocht. En ik kocht een mooie reistas voor de terugweg, want no way dat alles in mijn koffer zou passen, haha! Burlington vindt je op meerdere plekken en mocht je er een tegenkomen raad ik je echt aan om er een kijkje te nemen!

Daarna rijden we naar Hollywood Studios.

Na Hollywood Studios reden we naar Disney’s Boardwalk. Dat is een hotel en entertainment complex van Disney dat gelegen is tussen Magic Kingdom, Epot en Hollywood Studios. Naast verblijven in het resort kun je hier ook eten en drinken, winkelen en uitgaan. Bij aankomst zien we de gloednieuwe Disney Skyliner Gondola: deze nieuwe vorm van transport wordt naar alle waarschijnlijkheid dit najaar in gebruik genomen. De gondola’s zorgen voor een verbinding tussen diverse resorts, Epot en Hollywood Studios. Zo cool!

Op naar de Boardwalk.

Ik vind het er niet zo. Het is mooi, het is zelfs luxe te noemen maar ik ‘voel’ er geen Disney. Ze verkopen wel Disney merchandise dat wel.

Na ons bezoek aan de Boardwalk is het inmiddels al donker en rijden we naar Olive Garden. Daar hebben we heerlijk gegeten. Ze hebben daar geweldig lekkere breadsticks, deze herinnerde ik me nog van eerdere vakanties en zijn gelukkig vegan en net zo lekker als toen!

Klik hier voor het volgende deel.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer