Deze veganistische ingrediënten MOET je op voorraad hebben!

Een RI&E maken is een goed idee voor bedrijven, maar ook mensen doen er goed aan om alle risico’s op een lijstje te zetten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij je voorraadkast. Hierdoor kom je erachter welke producten je moet halen bij de supermarkt. Er zijn dan ook een paar ingrediënten die je eigenlijk altijd op voorraad zou moeten hebben. Voor veganisten zijn dat de volgende voedingsmiddelen!

Tofu, tempeh en seitan

De nieuwe vraag naar natuurlijke producten stimuleert de vraag naar ouderwetse tofu, tempeh en seitan. Tofu en tempeh, gemaakt van soja, zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten en ook een bron van aminozuren. Seitan, dat dezelfde kenmerken heeft als tofu en tempeh, is gemaakt van essentiële tarwegluten, dus hoewel het niet geschikt is voor mensen met een glutenallergie, is het een geweldige eiwitbron voor mensen met een soja-allergie. Helaas is seitan in ons land nog redelijk onbekend, wat voor tofu en tempeh zeker niet geldt.

Volle granen

Een andere groep basisproducten uit de voorraadkast die cruciale bouwstenen zijn voor veganistische maaltijden zijn volle granen. Quinoa is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen in Europa, maar er zijn genoeg alternatieven voor retailers om te verkennen met minder bekende maar steeds groeiende reputaties, zoals boekweit, farro, freekeh en teff. Elke graansoort heeft een unieke geschiedenis, verschillende gezondheidseigenschappen en een verscheidenheid aan toepassingen die bekende consumenten graag willen ontdekken. Zorg ervoor dat je volle granen in voorraad hebt en geen geraffineerde granen om van alle goede voordelen te profiteren.

Peulvruchten

Peulvruchten, zoals bonen, linzen en erwten, zijn ook een must-stock, waarbij merken de categorie opnieuw definiëren door uit te breiden naar nieuwe formaten, zoals kwaliteitsbonen uit een pot en ongebruikelijke erfgoedvariëteiten. Peulvruchten, zoals linzen, kikkererwten en boterbonen, beleven een renaissance omdat ze ongelooflijk voedzaam, veelzijdig, verzadigend en betaalbaar zijn! Ook verwachten experts dat de vraag naar pulseiwitten zal stijgen, zoals die uit erwten, tuinbonen, linzen en kikkererwten.

Zeewier

Specialty Food onderzocht onlangs de groeiende populariteit van zeewier in verfijnde voedingsproducten dankzij de gezondheidsvoordelen, duurzame eigenschappen, veelzijdigheid en populariteit van het product in de mondiale keuken. Merken als BettaF!sh worden niet alleen gebruikt om veganistische snacks zoals zeewierchips te maken, maar gebruiken zeewier ook om hun plantaardige visproducten op smaak te brengen. Het merk Impulse heeft ook een tempeh-product met zeewier gecreëerd. Zeewier wordt dus met de dag populairder, vooral onder veganisten, en is daarom een ingrediënt die je beslist in je voorraadkast moet hebben.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer