Breakfast potatoes
- 450 gram voorgekookte aardappelblokjes
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/4 theelepel (gerookte) paprikapoeder
- peper
- zout
- olie, om in te bakken
Tofu ‘roerei’
- blok tofu naturel
- flinke snuf kurkuma (geelwortel)
- kala namak, hoeveelheid naar smaak
- olie, om te bakken
Tomaten en champignons
- 2 tomaten
- scheutje olijfolie
- peper
- zout
- 8 witte champignons
- olijfolie
Vegan bacon
- rijstvellen
- 2 tablespoons/30 ml. olie
- 3 tablespoons/45 ml. sojasaus
- 3 tablespoons/24 gram edelgistvlokken, zie notities
- 1/2 teaspoon/2.5 ml. liquid smoke, zie notities
- 1/2 tablespoon/7.5 ml. maple syrup
- snufje zwarte peper
- snufje (gerookte) paprikapoeder
Wafels
- 190 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 50 gram vegan Parmezaanse kaas, optioneel – kijk voor het recept (voor een pot vol) hieronder
- 50 gram appelmoes
- 190 ml. plantaardige melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- maple syrup
Vegan Parmezaanse kaas
- 1 cup/150 gram ongezouten cashewnoten
- 4 tablespoons/15 gram edelgistvlokken
- 1 teaspoon/6 gram zeezout
- 1 teaspoon/4 gram knoflookpoeder
Maal alle ingrediënten in een keukenmachine. Bewaar in een goed afsluitbare pot.