Afdrukken

Retro vegan #9: gehakt Wellington

Ingrediënten

Scale
  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, zie notities
  • een halve schaal vegan kneedbaar gehakt, zoals veggie gehakt van Garden Gourmet (gebruik de andere helft om bijvoorbeeld soepballetjes mee te maken of een berenhap!)
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel sambal, naar smaak
  • 4 eetlepels vegan kruidenboter
  • 4 takjes verse peterselie
  • plantaardige ongezoete melk zoals sojamelk, om te bestrijken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  • Leg een plakje op een snijplank.
  • Kneed het vegan gehakt en breng op smaak met peper, zout en naar smaak sambal.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke stukken en vorm ieder stuk in een platte vierkante schijf zoals op de foto waarbij er genoeg ruimte is om de randen van het plakje bladerdeeg om te vouwen.
  • Knijp de hoeken van het plakje bladerdeeg dicht op de manier zoals op de foto.
  • Maak de plantaardige kruidenboter, of kies voor kant-en-klare en leg er een blokje van op het gehakt samen met een takje peterselie.
  • Herhaal dit met de overige 3 plakjes bladerdeeg.
  • Leg de bladerdeeg pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met een bakkwastje wat plantaardige melk over de randen van de pakketjes.
  • Leg de gehakt Wellingtons op een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven.
  • Garneer naar smaak met wat extra kruidenboter over de gehakt Wellingtons.

Notities

Let op dat je bladerdeeg zonder roomboter kiest, bijvoorbeeld het diepvries bladerdeeg van het huismerk van Albert Heijn of het original bladerdeeg van Koopmans. Deze is veganistisch! Kijk hier voor een overzicht van veganistisch bladerdeeg.