Afdrukken

Hartige vegan Sinterklaas hapjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze mini quiches zijn geïnspireerd op dit recept van Allerhande.

Ingrediënten

Scale
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • zout
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 75 gram champignons, in kleine stukjes
  • 75 gram courgette, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel edelgistvlokken, zie notities
  • 1 theelepel kala namak, zie notities
  • 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 blok tofu, ongeveer 190 gram
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • eventueel vegan Parmezaanse kaas om te bestrooien, klik hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en rasp ze. Doe de geraspte aardappel in een kom en meng met de olie en wat zout.
  • Vet een muffinvorm met 12 holtes in. Verdeel de geraspte aardappel over de holtes en duw goed aan zodat er bakjes ontstaan.
  • Zet de vorm 15 minuten in de oven tot de aardappel goudbruin is. Haal de vorm uit de oven.
  • Kook de broccoli kort in een pan water.
  • Verhit wat olie in een hapjes- of koekenpan en bak de ui enkele minuten.
  • Voeg de champignons en courgette toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak mee.
  • Roer de edelgistvlokken en kala namak erdoor en bak nog een minuutje.
  • Meng de tofu tot een glad mengsel in een blender of keukenmachine.
  • Giet de broccoli af.
  • Voeg het tofu mengsel en de broccoli toe een de rest van de groenten en meng met 1 theelepel kurkuma.
  • Verdeel het mengsel over de aardappel bakjes in de muffin vorm.
  • Bak de mini quiches in 25 – 30 minuten in de oven of tot de vulling goudbruin begint te kleuren.
  • Bestrooi naar smaak met vegan Parmezaanse kaas.

Notities

  • Edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die lijkt op kaas. Lees er hier meer over.
  • Kala namak geeft gerechten een geur en smaak die op ei lijkt. Lees er hier meer over.