Hartige vegan Sinterklaas hapjes
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
Deze mini quiches zijn geïnspireerd op dit recept van Allerhande.
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 12 stuks 1x
- 600 gram kruimige aardappelen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- zout
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 75 gram broccoli, in kleine roosjes
- 75 gram champignons, in kleine stukjes
- 75 gram courgette, in kleine stukjes
- 1 eetlepel edelgistvlokken, zie notities
- 1 theelepel kala namak, zie notities
- 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 blok tofu, ongeveer 190 gram
- 1/2 theelepel kurkuma
- eventueel vegan Parmezaanse kaas om te bestrooien, klik hier voor het recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en rasp ze. Doe de geraspte aardappel in een kom en meng met de olie en wat zout.
- Vet een muffinvorm met 12 holtes in. Verdeel de geraspte aardappel over de holtes en duw goed aan zodat er bakjes ontstaan.
- Zet de vorm 15 minuten in de oven tot de aardappel goudbruin is. Haal de vorm uit de oven.
- Kook de broccoli kort in een pan water.
- Verhit wat olie in een hapjes- of koekenpan en bak de ui enkele minuten.
- Voeg de champignons en courgette toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak mee.
- Roer de edelgistvlokken en kala namak erdoor en bak nog een minuutje.
- Meng de tofu tot een glad mengsel in een blender of keukenmachine.
- Giet de broccoli af.
- Voeg het tofu mengsel en de broccoli toe een de rest van de groenten en meng met 1 theelepel kurkuma.
- Verdeel het mengsel over de aardappel bakjes in de muffin vorm.
- Bak de mini quiches in 25 – 30 minuten in de oven of tot de vulling goudbruin begint te kleuren.
- Bestrooi naar smaak met vegan Parmezaanse kaas.
Notities
- Edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die lijkt op kaas. Lees er hier meer over.
- Kala namak geeft gerechten een geur en smaak die op ei lijkt. Lees er hier meer over.