Hartige vegan Sinterklaas hapjes Deze mini quiches zijn geïnspireerd op dit recept van Allerhande.
Auteur: Suzanne Genoeg voor: 12 stuks 1 x Scale 1x 2x 3x Ingrediënten 600 gram kruimige aardappelen3 eetlepels zonnebloemoliezout 1/2 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, fijngehakt75 gram broccoli, in kleine roosjes75 gram champignons, in kleine stukjes75 gram courgette, in kleine stukjes1 eetlepel edelgistvlokken, zie notities1 theelepel kala namak, zie notities1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden1/2 blok tofu, ongeveer 190 gram1/2 theelepel kurkumaeventueel vegan Parmezaanse kaas om te bestrooien, klik hier voor het recept Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en rasp ze. Doe de geraspte aardappel in een kom en meng met de olie en wat zout. Vet een muffinvorm met 12 holtes in. Verdeel de geraspte aardappel over de holtes en duw goed aan zodat er bakjes ontstaan. Zet de vorm 15 minuten in de oven tot de aardappel goudbruin is. Haal de vorm uit de oven. Kook de broccoli kort in een pan water. Verhit wat olie in een hapjes- of koekenpan en bak de ui enkele minuten. Voeg de champignons en courgette toe en bak enkele minuten mee. Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak mee. Roer de edelgistvlokken en kala namak erdoor en bak nog een minuutje. Meng de tofu tot een glad mengsel in een blender of keukenmachine. Giet de broccoli af. Voeg het tofu mengsel en de broccoli toe een de rest van de groenten en meng met 1 theelepel kurkuma. Verdeel het mengsel over de aardappel bakjes in de muffin vorm. Bak de mini quiches in 25 – 30 minuten in de oven of tot de vulling goudbruin begint te kleuren. Bestrooi naar smaak met vegan Parmezaanse kaas. Notities Edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die lijkt op kaas. Lees er hier meer over. Kala namak geeft gerechten een geur en smaak die op ei lijkt. Lees er hier meer over.